Часът на Земята… Достатъчни ли са 60 минути?

Знакови сгради в целия свят угаснаха за 10-та година, но помага ли това?
Обновена: 19 мар 2016 21:51 | 19 мар 2016 21:45,
15

Снимка Reuters

И тази година десетки градове на планетата се включиха в най-мащабната акция на света – Часът на Земята. Милиони хора символично изгасиха осветлението в домовете си за един час. Знакови сгради също потънаха в мрак.

Инициативата е на  WWF и се провежда за десета поредна година. Този път в нея участват рекорден брой държави – 178.

Организаторите смятат, че "Часът на Земята" дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.

И все пак - достатъчни ли са 60 минути за Земята?

Учените продължават да излизат с тревожни данни за състоянието на планетата. Според някои от тях 2015 година е била най-топлата година в историята на човечеството.

Средната температура на Земята от началото на януари до края на октомври миналата година е била с 0,73 градуса по Целзий по-висока от измерваните средни температури 30 години назад, обяви Световната метеорологична организация.

Миналия месец, при получаването на наградата "Оскар" холивудският актьор Леонардо ди Каприо отправи обвинение към някои лидери и големи корпорации за състоянието на климата.

Той нарече климатичните промени най-голямата заплаха пред човечеството и призова всички да работят заедно и да спрат да отлагат овладяването й.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Илюзия! преди 8 години
Толкова ток се разхищава от богаташите по цял свят и толкова гори и земя се съсипват, седнали да ми двуличничат с някакъв си един час. Мани бегай.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И малките деца ще се сетят, че електроцентралите не могат да съхранят спестеното електричество за полсе.
6
6
 
13
 
! Отговори
ПреЦедента преди 8 години
Пълни простотии
5
2
 
11
 
! Отговори
Holly преди 8 години
Тази инициатива ми прилича на "напудреното" : "Да почистим България за един ден" на Босфор тв. Абе ей, не цапайте и не хвърляйте ***, купете си ергономични лампи. А най-добре си лягайте с кокошките. Това го пиша за инициаторите не тези глупави каузи.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гасенето е символично... да привлече вниманието на хората, към проблемите на земята... толкова ли не може да го разберете???"То и мерките са символични- един час нищо няма да постигне. Вниманието към проблема отдааавна е привлечено, ефект никакъв, само определени държави ще си измият ръцете и съвесттта.
3
4
 
6
 
! Отговори
Откривател преди 8 години
Времето за символични действия е изтекло много отдавна. Трябва да се действа грубо и драстично. Глоби, спиране на предприятия, ограничаване на трафика... Или марсоходите да побързат, че трябва да напускаме Земята.
2
12
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
До тези под мен:Гасенето е символично... да привлече вниманието на хората, към проблемите на земята... толкова ли не може да го разберете??? Да накара хората да се замислят, да се поинтересуват каква е идеята и защо трябва да се пази земята... Ама кой да разбере
1
2
 
18
 
! Отговори
крушка преди 8 години
Поредното двуличие в нашата цивилизация.Допускат едни олигарси да продават хипер скъпо ток - на 70-80ст/кВ, което пък води до супер скъп ток, което пък кара хората да секат много дърва, за да се топлят с тях.Ако наистина някой мисли за Земята - нека тия управници допуснали това, да бъдат осъдени и цените на тока да станат ниски.