Берлин в силната хватка на арабските кланове

А организираната престъпност само чака бежанците да паднат в лапите ѝ
12 апр 2016 20:00,
79
Берлин в силната хватка на арабските кланове
Снимка: архив Reuters

Изненада: Пред бежански центрове в Берлин са паркирани луксозни коли. Чии ли са те?

Едва ли са на бягащите от войната бежанци. Бедност и загриженост за близки и приятели се четат по лицата, които се мяркат на прозорците. Тези хора са изгубили всичко. Питат се какво ли да правят с живота си сега.

Точно затова скъпите коли са там. Пипалата на големите арабски семейства са докопали бежанците.

По сигнал на германското издание "Die Welt" бундесполицията наблюдава поведението на няколко престъпни клана, които се опитват да наложат контрол върху новодошлите.

"Докато в Германия дискусията за бежанците е основна тема, престъпните групи се възползват от ситуацията, в която се намират тези хора", коментира един от разследващите.

"Целта на клановете са преди всичко млади и силни мъже. По-късно те ще бъдат използвани, за да вършат мръсната работа - обири, търговия с дрога, разчистване на сметки с конкуренцията", казва още той.

Оказва се, че полицията и прокуратурата знаят за случващото се, но не могат да направят нищо по въпроса. Най-голям е проблемът с арабските семейства в Берлин и Бремен. Само в Берлин те са между 15 и 20. Дошли са в Германия в края на 70-те години, основно от Ливан. Купили са си евтини къщи и са помогнали на семействата си да дойдат. Голяма част от организираната престъпност е в техни ръце. Контролират пазара за наркотици, спецове са в кражбите и са изключително демонстративни, ако трябва да покажат властта си.

Голяма част от бежанците не знаят и дума немски и са привлечени от това, че могат да разговарят с някой на собствения си език, коментират разследващите. За клановете - още по-добре. Бежанците все още не са известни на конкуренцията, нямат връзки и с полицията. И така новодошлите попадат в лапите им.

Обясняват на бежанците, че дори и да бъдат хванати от полицията и да се озоват в затвор в Германия, ще бъдат много по-добре, отколкото са били насред войната. Обещават им, че ако се стигне до там, клановете ще се погрижат за семействата им. Лъжа.

Въпреки всичко, за разследвдащите е трудно да хвърлят светлина върху машинациите. "Извънредно трудно е да се внедриш в даден клан. Това са силни структури, които могат да се пробият само с продължителни разследвания. Ако член на дадена група е измамен и разочарован или пък е тежко ранен от друг клан, ние имаме съвсем малко време да съберем показания на свидетели и да предприемем оперативно разследване. Групите се организират бързо и започват да манипулират свидетелите. Плащат им или ги заплашват. И ние не можен да научим нищо повече", коментират още от прокуратурата.

Данък "Защита" за проституция

"Уличният бизнес в Шьонеберг се контролира от една фамилия. Румънските проститутки трябва да плащат редовни такси на арабите. Ако ли не - следва бой. Германските собственици на публични домове също са въвлечени в схемата и им дават 50% от приходите си. Срещу парите получават защита", разказват разследващи.

В последно време натискът расте, дори върху малките бордеи. В цял Берлин те са разпределени. Арабите отиват при проститутките като обикновени клиенти. Много бързо обаче им показват, че от този момент очакват от тях част от ежедневните им доходи. В противен случай, следва бой, или пък заплахи срещу клиентите им и те от страх повече няма да ги посещават.

Решаване на спорове

Споровете между враждуващите кланове си имат собствена система на намиране на решения. Най-често семействата се обединяват финансово. Преговарящите между враждуващите страни са имами, глави на семейства, "следователи" или пък "арбитъри" - но винаги те са мъже от една и съща култура. Присъдата им е окончателна.

Заплахи и подкупи за оттегляне на обвинения

Момиче на повикване може да ви каже, че наистина не е добре да се замесваш с клановете. Тя е имала среща с двама араби в луксозен хотел. Още в началото уговорката им била за секс с елементи на насилие. Арабите обаче прекалили с хероина. Изгубили контрол и прекалили с насилието, жената била сериозно обезобразена.

След случилото се дала показания, но скоро след това ги оттеглила. За полицията е ясно какво я е принудило - заплахи или подкупи.

Да бъдеш враг на клана

Михаел знае, че да бъдеш враг на клановете, е опасно за живота ти. Той е сред най-известните известни телохранители в Германия и е шеф на фирма за охрана в Берлин. Той е мъж, който не се плаши лесно. Плешив, с широка усмивка, и силно ръкостискане. Когато през 2010 година клановете нападат покер турнир, негови служители са се грижили за безопасността. Тогава той съдейства на полицията в разследването.

Именно неговите показания довеждат властите до разобличаване на извършителите. Те са част от един от най-силните кланове.

"Стана ми ясно, че никога няма да забравят какво съм сторил", споделя бившият кикбоксьор. Клановете наемат убийци, които да сложат край на живота си. Телохранителят си наема бодигардове, с които се движи.

"Нашата столица е загубена. Тези кланове държат цялата организирана престъпност. Не можем да върнем нещата от преди 20 години. Те са опасни и нямат никакъв респект към държавата", обяснява Михаел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в германия всички бг *** са под контрол на араби и турци
53
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A за руската и сръбската мафии - НИЩО ??? А?
52
0
 
10
 
! Отговори
Darma преди 8 години
Къде е сега оня, дето името му във форума е "Берлин" да ни обясни, колко е спокойно и хубаво в тая арабска дупка!
51
0
 
15
 
! Отговори
младен преди 8 години
""Нашата столица е загубена. Тези кланове държат цялата организирана престъпност. Не можем да върнем нещата от преди 20 години. Те са опасни и нямат никакъв респект към държавата", обяснява Михаел."Е как бе??? Мишо ти ТВ не гледаш ли? Я виж как ЕУ политиците обесняват че всичко е под контрол и е наред. Лъжеш ни нещо ей.... А по междодругото, де се дяна баба Меркел? Нещо не съм чувал да примяцва последният месец, месец и нещо?
50
1
 
4
 
! Отговори
Беден сиганин преди 8 години
И я чекам да дойде некой арапин и да ми даде бмв ама ги нема само си спим на гарата ... овреме на време ме припикат и онодат докато спим и тва е.
49
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орди башибозуци чакат сигнал да започнат да бият, трепет, колят, изнасилват, по начина по който постъпиха с християните от Близкия Изток. Припомняме си падането на Рим и Константинопол, същото иде.
48
0
 
16
 
! Отговори
--------- преди 8 години
Германците сами си вкараха таралежа в гащите!Сега, както и да се въртят все ще ги боде!Освен, ако...., абе всяко нещо с времето си.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шматки : dnesplus.bg/News.aspx?n=758463
46
2
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Василев, само ти и Минко 47г. ерген с безкрайна и тъ.па упоритост пишете едно и също. Той за джасането, *** и менмилха, ти за селяните, англосаксонските корпорации и агентурния състав на ЦРУ. Класни сте, но единствено в собствената си дебилност.
45
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Голяма част от бежанците не знаят и дума немски".Голяма част от бежанците не знаят и дума арабски, защото са афганистанци, пакистанци, иранци и бангладежци.
44
2
 
38
 
! Отговори
Бойчо преди 8 години
Германия вече никога няма да бъде това което беше. Единствения шанс на европейците да се преборят с проблемите е да го сторят заедно с Русия. В противен случай края на ЕС не може да се избегне.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя с коментарите от ФБР-то и оня другия с ЦРУ-то няма ли най-накрая някой да ги прибере в Карлуково-то???
42
1
 
13
 
! Отговори
Илиян преди 8 години
Едни Einsatzgruppen или бригадите на Оскар Дирлевангер биха свършили хубава работа в днешна Германия, но ги няма...
41
0
 
31
 
! Отговори
ХБ преди 8 години
Отишли са в общежитията да си вземат парите, дето са им дали назаем да си платят пътя до Германия. Тези "бежанци" са вече вързани за клановете, само германците не го знаят. Ама ще го научат по трудния начин.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми че то само за новото ти сдобиване с киселина си за затвор.След като двамата с баща ти сте зад решетките, на никой няма да му дреме за вас. Данчо е фен на платената любов и има проблеми с ерекцията, ако има значение. Синът му най-вече от към второто, също.
39
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия е по-отдавна в ЕС и виждаме нагледно до какво води интеграцията и мулти етническия модел на брюкселските тъ.поъгълници. Във Франция и Белгия същото мазало.
38
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Берлин в силната хватка на европейските ценности.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Uvajaemi,Smeshno mi e)) Kolkoto i klana da sa,rusnacite v DE sa 12 MILIONA!!!!!! i fesovete susedi 5miliona,izvodite sa za vas.A specialno Berlin si ima nemska zdrava mafiya!!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От СДВР нямат, нито биха могли да имат смислено обяснение за липсващата камера, на която Свилен Йорданов Андреев,89, залива с киселина жертвата на територията на столицата. Отделно, няма кой друг да е, освен той.
35
1
 
14
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Василев, никой не може да ти следи мисълта. Невъзможно е да се следи нещо дето го няма.