Турция огорчена: Европа не съчувства за терора у нас!

Давутоглу разкритикува Европа заради апатията й
20 апр 2016 15:07, Елка Василева
88
Турция огорчена: Европа не съчувства за терора у нас!
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу разкритикува апатията на Европа към тероризма в Турция, предаде Анадолската агенция.

В речта си по време на сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Давутоглу заяви, че Европа не проявява разбирането, което Турция показва при атаките на европейска територия.

"Нас ни е грижа за действията и реакциите при терористични нападения в Европа. Ние обаче очаквахме същия подход и реакции при терористичните нападения в Анкара и Истанбул. Дълбоко огорчени сме, че европейците не показаха съчувствие", каза Давутоглу.

В речта си той критикува ксенофобията и расизма срещу мюсюлмани, мигранти и роми в цяла Европа.

Увеличението на броя на формациите, които са с расистки и фашистки уклон, противоречи на ценностите на модерна Европа като равенство, демокрация, върховенството на закона и спазване на правата на човека, каза турският премиер.

В Турция, където живеят 3 милиона бежанци, не е имало лош подход към мигрантите, добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
3
 
! Отговори
осман преди 8 години
Агата има големи топки.много по големи от главите на *** русофили тук...нещастници. Руски....
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа помни химическото оръжие, което Ердоган и Саудитския крал употребиха в Сирия за да накарат Обама да изпрати войски срещу Асад. Европа не допуска, че кюрдите са избили 200 свои младежи в атентата, след който Ердоган поднови войната с кюрдите.Европа съчувства на нещастните жертви на политиката на Ердоган!
47
1
 
3
 
! Отговори
ко не преди 8 години
ТИ МЕНЕ УВАЖАЙШ ЛИ МЪ ЕВРОПО, ИЛИ НЕ МЪ УВАЖАЙШ? / ПИТА ЕРДОГАН, СЛЕД НЕГО ПИТА ТОЗИ НА СНИМКАТА/
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
във турция управляващите трябва да разберат че държавата им е съставена от много народи още от основаването на османската империя и ако извадиш другите турците ще са малцинство.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това вече ептем на турски серириал започва да прилича.... само да не забравяме, че повето турски сериали са драми и завършват трагично за главните герои
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Туркието е огорчена, значи все още има шанс за Европа!
43
5
 
9
 
! Отговори
ази преди 8 години
В Турция "............не е имало лош подход към мигрантите".Така е, защото ислямизма е фанатизъм, който се споделя от всички с тази религия. Питам : защо продължават да пристигат на орди мигранти, това не е ли умишлено за подкопаване на православието ? Защо Турция продължава да ги пуска свободно през гпаницата си ?
42
5
 
9
 
! Отговори
ко не преди 8 години
ЩО НИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ВИЕ НЕЩО САМО ЕКСТРИ ИСКАТЕ ДА ИЗВЛИЧАТЕ ОТ ТОЗИ ТЕРОР, ИЛИ НЕ??? МНОГО ЗАЧЕСТИ ТЕРОРА МАЙ, ОТКАКТО РЕШИХТЕ ДА НАБЕЖДАВАТЕ КЮРДИТЕ И ДА ИЗНУДВАТЕ ЕВРОПА, ИЛИ ТАКА НИ СЕ СТРУВА???
41
3
 
11
 
! Отговори
художника преди 8 години
"Ахмет Давутоглу разкритикува апатията на Европа към тероризма в Турция"--------------------------За каква апатия и съчувствие говори този с безупречния костюм и с лице на бакалин.Турция съчувства ли на Кюрдите, Арменците или на Кипър?С тази агресивна политика и с дълбоката цензура, която налага правителството, в Турция ще се гърми още дълго време.Научете се да уважавате другите, за да ви уважават и вас!!!
40
15
 
12
 
! Отговори
има решения преди 8 години
Давутоглу да пусне 3 милиона бежанци към Европа и тогава ще им дойде акъла на европейците
39
7
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Ми и аз някак не им съчувствам. Може би има нещо общо с факта, че човешкия живот и права, не значат нищо за мустакаткото и поддръжниците му. Защото си изкарва парите от търговия с терористи. Защото за да запази семейния бизнес за малко да предизвика война между НАТО и Русия. Защото затваря вестници и преследва журналисти. Защото се опитва да изнудва Европа - мястото където се стреми да влезе. И най-вече защото до толкова се самозабрави, че се опитва да налага методите си на други държави.
38
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Модерна Европа умря анадолецо , време е да разберете какво е ядосан луд европеец. Що ве.... , когато ги пускаше с лодките защо не се самосъжеляваше, че и нагъл - иска и съчиствие. Какво да ви правим вас диваците тук, освен да почнете да ядете бой, защото сте много работливи, честни, некрадливи ,начетени и изобщо не си налагате тарикатлъците и уж там някаква си мирна религия на харем с 40-те девойки
37
2
 
11
 
! Отговори
Ориент преди 8 години
Вместо да обсъжда ЕС, Т-я трябва да се определи:-за светска държава ли е(по Ататюрк)или ислямска с бурки и забрадки(по R-доган);-за демократични права и свободи ли е или за забрана на медии и тормоз граничещ сгеноцид над кюрдите;-подкрепя ИД и търгува с нефта и историческите и артефакти(на практика)или епротив нея(на думи);-спира бежанците,за което и се плаща от ЕС или гледа на другата страна,когато лодките минават;-не експортира ислям или иска джамии в Европа.Да реши,не стават и двете.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А с ОПИТИТЕ в турция какво става
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе сине Давидов, вместо да търсиш съчувствие заради кюрдския терор, направи като преди 100 години. За месец само и един терорист няма да остане, какво ги жалите заради световното мнение. Изтреби терористите до крак без да ти пука.
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа съчувства само на слаби болни и сакати. Силните мрази.
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък, очаква съчувствие от индивиди с IQ колкото на новоизлюпен ***. Да съчувства може само човек, а не роб.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Туките:Каквото си си надробил - това сърбаш!за какво съчувствие става дума? - да не са слагали толкова люто!
31
6
 
5
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
До Бг ТурчинТе и американците не си бутнаха кулите . Направиха го "Ал Кайда" и после отидоха на гости до Афганистан . Турците няма да ходят на гости понеже районът е на тяхна територия,но замисъла е същия .
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хубаво е че е БХК и сащ да защитават Българите какво щяхме да правим без тях не знам