Бивш надзирател от Аушвиц се извини на процеса в Германия

"Срамувам се, че видях неправди и никога нищо не направих срещу тях"
29 апр 2016 17:18, Елка Василева
31
Бивш надзирател от Аушвиц се извини на процеса в Германия
Райнхолд Ханинг. Снимка: Reuters

Деветдесет и четири годишен бивш сержант от паравоенната нацистка организация СС заяви пред германски съд, че се срамува, че е служил като надзирател в нацисткия лагер на смъртта Аушвиц и че е знаел какво става там, но не е направил нищо, за да го спре, предаде Асошиейтед прес.

Райнхолд Ханинг каза пред съда в Детмолд, в Германия, че никога не е говорил за службата си в Аушвиц, която е протекла от януари 1942 до юни 1944 г., че не е разказвал дори на семейството си, но искал да използва процеса като възможност да поднесе извинения.

 "Искам да кажа, че дълбоко ме разстройва, че съм бил част от такава престъпна организация. Срамувам се, че видях неправди и никога нищо не направих срещу тях и се извинявам за действията си. Много, много съжалявам", каза той.

Ханинг е съден по 170 000 пункта за съучастие в убийство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: АушвицРайнхолд Ханинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това новина отпреди 70 години ли е?
1
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се притеснявай брато.Днес всичко що е депутат ,съветник,министър и т.н. виждат неправди ама никой не се извинява дере по десет кожи прави офшори пълнят тарбата за десет покления напред.А ти си бил само надзирател. И те карат да се извиняваш. Те трябва да ти се извинят.