Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците вече искат Путин за президент, но тука е спусната завесата на мълчанието.
210
0
 
3
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Scheuble: "In is in and out is out!".
209
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки трети гражданин на Германия иска страната проведе референдум за оттегляне от структурата на ЕС. Това се доказва от резултатите от проучване, проведено от института Emnid. Идеята бе подкрепена от 29% от респондентите.
208
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БГ МЕЧТИ...............
207
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните на практика гласуваха за разпада на Великобритания. Сами направиха това, което векове не успяха да постигнат и най-големите им врагове. Оказа се, че за това е необходимо и ддостатъчно само едно платено плямпало.На тарторите на референдума трябва да им направят паметници във всички страни, които са давали стотици хиляди жертви и милиарди средства, за да поставят на колене Великобритания.
206
5
 
5
 
! Отговори
врп преди 7 години
Много са *** тези британци! Гласуваха за излизане без въобще да се поинтересуват от последствията, а те ще са доста сериозни! Според мен единствената причина, заради която гласуваха това, е заради бежанците и хората, които емигрират - като нас и румънците например, като им набиваха в главата колко сме лоши...ха сега да ги видим! Надявам се да няма втори вот и да се махат!
205
1
 
8
 
! Отговори
До 304 преди 7 години
Ееее,блазе ви на вас проевргейските гиганти.Ниа проруските дребосъци сме за оплакване.Като студент имах вземане даване с украинки-красиви жени и хубав секс.Иначе пък украинците излязоха по-големи *** и от нас българите.Разтуриха им богата държава едни хора дето раздаваха сандвичи на Майдана и казваха "Майната му на ЕС " -за една другарка от хамериката става върпос
204
1
 
10
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
До Анонимен 309Ами заминавай за "свободна и просперираща" Украйна! Никой не те спира, отиди и виж отблизо как живеят там!
203
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 309Не може без завист и злоба. Типична народна черта е. Тъжното е, че тези озлобени хора живеят в заблуда, че ако имаха тези възможности, щяха да са по-различни
202
8
 
4
 
! Отговори
до 304 преди 7 години
Колко трогателно...ще взема да ревна. Това го напиши на Украйнците. Мерси че се показа на всички, кой е хранилката :))) едни и същи сте проруски дребосъци
201
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са проЗти тези.Гласували са без да мислят, сега-вот до дупка.
200
0
 
3
 
! Отговори
съдба преди 7 години
До niтоалетна чиния,нали
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези съвсем изперкаха!Всяка седмица-вот за едно и също.
198
0
 
4
 
! Отговори
бг катастроф преди 7 години
Къде сега ще измиване на тоалетни чинии?
197
5
 
9
 
! Отговори
До 303 преди 7 години
Ами ти като не можеш да обориш доводите ,го обръщаш на философстване и прочее глупости.Между другото ти не познаваш руснаците за разлика от мен.Ти не можеш да си представиш ,че има хора ,за които Лада-та и по-хубав автомобил от Мерцедеса ,защото си е тяхно производство,не можеш да си представиш ,че има хора ,които насочват бомбите и ракетите върху себе си ,за да не ги пленят .За тях ,нашето си е най-хубаво.Мога да ти го напища на руски но ти няма да го разбереш.Така ,че грухти си доволно в ЕС
196
5
 
5
 
! Отговори
309 преди 7 години
Да като на всеки руски мухал и твойте доводи са на ниво и всички са на хранилки и водопои само ти си в реалния живот и той е ... Императорска русия. Която 100 год е против развитоте страни против интвлвктуалната си класа против всичко и всеки. Мерси от такива реални като теб.
195
4
 
5
 
! Отговори
До 298 преди 7 години
Не работя в немска ,а в българска фирма ,която изнасяше за немска ,а тя препродаваше в Русия ,като умножаваше нашите цени по 5.Сега те гризнаха дървото ,и ние също.А стачкуващитете животновъди и селскостопански работници из Европа според вас не протестираха срещу санкциите а хвалеха ЕС.Абе защо въобще споря с хора ,които са на хранилки към разни фондации и организации и представа си нямат от реалния живот
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, не е лесно да си ***! Първо гласуваха за излизане, сега пък подписи за нов референдум! Тия и...ти май не знаят какво искат. Или само 2 дни им бяха достатъчни да си дадат сметка какви ги натвориха? :))
193
5
 
5
 
! Отговори
ni преди 7 години
Като е хвалиш тая Русия селска, защо ранотиш в немска фирма бе затворен. *** в москва :))
192
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам референдум по два въпроса:1.Излизане на Република България от ЕС.2.Излизане на Република България от НАТО.