Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

Великобритания ще загуби над 300 млрд. евро заради Brexit-а
Обновена: 25 юни 2016 22:48 | 25 юни 2016 22:39, Анисия Иванова
409
Петицията за нов вот расте с над 3000 подписа в минута

В късния следобед днес подкрепата за петицията за провеждане на нов референдум за членството на Великобритания в Европейския съюз растеше с над 3000 подписа в минута, съобщава Ройтерс. Онлайн петицията вече е подкрепена от над 2 милиона британци и хора, живеещи в Обединеното кралство до 17.30 ч. по Гринуич тази вечер.

Парламентът трябва най-малкото да обсъди всяка петиция, качена на сайта му, ако под нея са поставени повече от 100 000 подписа. Тази петиция, качена преди референдума на 23 юни, съдържа призив правителството да свика нов референдум, ако подкрепата за или против членството в ЕС е под 60 процента при избирателна активност под 75 на сто от хората с право на глас.

Повечето от подписалите се са от райони, където подкрепата за оставане в ЕС на референдума на 23 юни е била най-голяма, на първо място в Лондон.

Британското решение за напускане на Европейския съюз ще удари икономиката на целия блок. Очаква се самата Великобритания да загуби над 300 милиарда евро (334 милиарда долара) до 2030 година, твърди германски експерт, цитиран от ДПА.

"Това е ситуация, в която всеки губи, страните членки на ЕС и най-драматично самата Великобритания", казва Андреас Есер, който оглавява икономическия отдел на фондация "Бертелсман".

Ако останалите 27 държави в ЕС спазят обещанието за сурови мерки срещу Великобритания, икономическата й изолация може да има сериозни последици според Есер. Той прогнозира, че германската икономика също може да загуби над 55 милиарда евро от търговски сделки.

Данните са изготвени най-напред за изследване, публикувано през 2015 г., но сега сценарият се сбъдна, след като Великобритания реши да излезе от ЕС въпреки предупрежденията за икономическите отражения.

"Британците гласуваха за етап на несигурност", отбелязва експертът и допълва, че тази несигурност ще има отрицателно въздействие върху потребителските разходи и инвестициите, водейки до по-ниски икономически показатели през идните месеци и години.

Брутният вътрешен продукт на Великобритания може да спадне с до 14 процента до 2030 г., когато ще се усетят напълно последиците.

Над 50 процента от британската търговия е с държави от ЕС, сочи докладът. Ако страната загуби търговските си привилегии, митата ще оскъпят обмена на стоки и услуги.

Сред секторите, най-тежко засегнати от Brexit-а, са машиностроенето и автомобилната индустрия, както и фармацията и химическата промишленост.

Банковият отрасъл, който е от първостепенно значение за британската икономика, също ще пострада от изолацията, тъй като инвеститорите вероятно ще се оттеглят.

От това биха могли да спечелят обаче други финансови центрове в Европа като Франкфурт и Париж, коментира германският експерт.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
3
 
11
 
! Отговори
смех преди 7 години
"Англия ще бъде спасявана от МВФ" :))))))))) А кралското семейство ще дойде у нас да бере ягоди. Ех, ***, освен да се подмазваш на статуквото, за друго ставаш ли? Фокуса ще се измести от острова още при следващата гореща тема, която може и да е нов референдум в друга страна-член. Или поредния фалит в южната периферия.
230
0
 
4
 
! Отговори
Една преди 7 години
И какво от това? Вместо да дават сводка на всеки час, по-добре еврочиновници комисари и др. подобни, да помислят за задължителни оставки и реформи, които да убедят останалите, че нещата все още могат да се променят в посока на здравия смисъл от обединението.
229
3
 
2
 
! Отговори
демократ преди 7 години
Да, това е провокация срещу демокрацията и още повече срещу пряката демокрация. Също е един много добър урок на тема - дистанционно гласуване по електронен път. Купувате си сайт и си цъкате какъвто искате резултат. При класическите избори по-трудно стават манипулациите и по-очевидно за публиката. Например 50% "сбъркани" протоколи, нарушения в секциите, които се фиксират от наблюдателите и т.н. Другото е пей сърце за тия с многото пари.
228
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия ще трябва да бъде спасявана от МВФ до 3-4 години.Стандарта на живот в англия ще се срине.С паунд към евро 1х1 и пауд към долар 1х1.1 англичаните ще ги налегне такава мизерия че ви е бедна фантазията.И това ще е САМО НАЧАЛОТО на колапса.Гражданската война е на хоризонта.
227
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Нищо няма да се случи . Борсата им от векове е работила и ще работи ,живели са векове като велика сила и ще продължат . Само дето няма да им се случи -TTIP. И пак ще дърпат конците .А арогантните се и самоназначилите се чиновници в Брюксел ще продължават да строят новато,уродливо чудовище,, ССЕР,,Съюз на Съединените Европеиски Републики .
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усетиха че т. н.,, петиция ,,е цирк. Щракай си на воля .Нали още в събота бяха събрали ,,над един милион ,,Или сега ще го събират още.Или ще забранят в демократична Европа референдумите .
225
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тролчетa, сега хората ще видят какво ще се случи с фалита на Британия и след това няма да има смисъл от вас, защото съвсем никой няма да ви взема насериозно :D Давaйте сега минусчетата :D
224
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борис Елцин разби СССР, а Борис Джонсън - Обединеното кралство ;)
223
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британците усетиха какво се задава. По-добре да се молят на ЕС от сега, а не след фалита ;)
222
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГА УСПЯХА ОЩЕ ОНЯ ДЕН ДА ,,СЪБЕРАТ ,,1 МИЛИОН ЗА НОВ РЕФЕРЕНДУМ ,КОГА ПОЛУЧИХА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ СЪДА ,ОТ ПАРЛАМЕНТА ЗА НОВ РЕФЕРЕНДУМ ? .ЗА БАЛАМИ НИ ВЗЕМАТ? ЯВНО,,СВОБОДНАТА И НЕЗАВИСИМА ,,,ПРЕСА СА ПОЛУЧИЛИ ИНСТРУКТАЖ ДА НИ ОБЛЪЧВАТ С ,,НОВ РЕФЕРЕНДУМ,НАРОДА ,СГРЕШИЛИ ,СЪЖАЛЯВАЛИ ,, ЦИРК ДЕМОКРАЦИЯ!!!!! А БРИТАНЦИТЕ ЛОВКО СЕ ИЗМЪКНАХА ОТ НАЛАГАНЕТО ИМ НА -ТТIP.
221
2
 
8
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
Като останем само ние с румънците в ЕС, веднага ще приемем Турция и Украйна. Ще си мерим правотата на краставиците и ще си усвояваме публични средства в полза на управляващите котерии. Брекзита дава чудесен повод на ЕС да се реформира и дори преформатира. ТИТИП се отлага, както и бежанския наплив. Германците също не могат да скрият задоволството си. Само нашите гении не схващат какво става и се снишават, щото друго не могат.
220
1
 
6
 
! Отговори
евростан преди 7 години
Ако започнем да избираме с 2 от 3 победи, или 3 от 5, ще я докараме до там, че никой няма да се признава за победен, което ще е края на демокрацията. Хората избрали Кхан за кмет вече искат отделяне на Лондон и предполагам смяна на името му на Лондонистан. Разни телевизии започващи с "ал" вият от радост и гледат сеира на европейците. Жалко е, че в България разни патрЕоти им пригласят.
219
1
 
11
 
! Отговори
електрооно гласуване преди 7 години
Петицията е цирк. След като хакери вече доказаха, че един човек може да гласува хиляда пъти там. А Лоренц Хемикер - германски журналист, доказа, че всеки може да се подпише. Само трябва да цъкне "да" на въпроса "вие британец ли сте". Така целият китайски народ може да се подпише по 2-3 пъти. А хора, гласували за оставане в ЕС, обявиха собствениците на сайта на петицията в арогантност. Единственият начин е парламента да не се съобрази с вота на гражданите и да си поеме отговорността за това.
218
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВСИЧКО Е РЕШЕНО :)Да, все още е действаща династия, и аз така мисля.
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са нови гласове, а хра, които са гласували за сотаването. Нищожен е делът на негласувалите, които искат нов референдум. Глезотиите и инатът на еврогравитиращите са познати в много държави на ЕС. Имаше дълга подготовка, необяснимо бавене на датата, безкрайни възможности за размисъл и най-накрая се проведе. Това е редзултатът! Камерън ще провдължи да манипулира британците - защо ще напусне поста чак през октомври, а не веднага?
216
3
 
7
 
! Отговори
ВСИЧКО Е РЕШЕНО :) преди 7 години
ВСИЧКО Е РЕШЕНО :))))КРАЛИЦАТА ГО Е РЕШИЛА ОЩЕ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА :)))))И МИЛИОН ПОДПИСИ НЕ СТИГАТ :))))))
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така че, по своя Facebook страница на резултатите от референдум, спечелени от поддръжници на изхода на Великобритания от ЕС, коментира депутатът на Върховната Рада Анна Гопко."Великобритания отива - Украйна идва. За да спаси Европа като континент. Берлин трябва да играе активна: загуба на Великобритания, ЕС следва да взема Украйна ", - пише тя.
214
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам GERBXIT
213
1
 
4
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
Очевидно поражение на Ес някои украински политици се опитаха да се превърне в предимство за Украйна, която, оказва се, отдавна е готова... заеме мястото на Великобритания в ЕС!
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 319"Тези германците могат да разберат. Това са най-вече хора, които така или иначе носят разходи по съдържание от това на общността, които, както те смятат, е баласт за Ес. Това е и Гърция, България и Румъния и някои други страни, които, по принцип, да претендират за увеличаване на доходите от членство в Ес