Тръмп започна да диша прахта на Клинтън

Разликата между кандидатите за Белия дом расте
25 юни 2016 10:28, Александър Попов
31
Тръмп започна да диша прахта на Клинтън
Снимка: Reuters

Претендентката за президентския пост на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън си е върнала солидната преднина пред републиканския си съперник Доналд Тръмп тази седмица, показа изследване на Ройтерс.

Проучването, осъществено между 20 и 24 юни, показва, че 46,6 процента от американските избиратели подкрепят Клинтън, 33,3 процента - Тръмп.

Други 20,1 процента не подкрепят нито един от двамата.

Тръмп се радваше на засилена подкрепа за кратко след масовото убийство на 12 юни в Орландо, след като поднови обещанието да забрани мюсюлмани да влизат в страната, свеждайки преднината на Клинтън до девет процентни пункта. Нарастването на популярността на Тръмп се оказа временна. Сегашната преднина на Клинтън от 13,3 процентни пункта е приблизително същата като преди атаката в Орландо.

Един от делегатите от Вирджиния за националния конгрес на Републиканската партия е завел федерално дело в опит да избегне задължителното гласуване за предполагаемата номинация на Тръмп на конгреса следващия месец, съобщи Асошиейтед прес. Карол ("Бо") Корел младши от Уинчестър, Вирджиния, твърди, че принудата да гласува против съвестта си е нарушение на конституционните му права.

Корел заявява, че няма да гласува за Тръмп, понеже смята, че милиардерът не е подходящ да служи като президент. Той посочва, че щатският закон налага углавни наказания на делегати, които не гласуват на първия тур за победителя на щатските първични избори на Републиканската и Демократическата партия.

Тръмп спечели първичните избори във Вирджиния при републиканците, а Клинтън - при демократите, напомня АП. Корел е подал жалбата във федерален съд в Ричмънд вчера с целта съдебното решение да важи за всички делегати на партийните конгреси на демократите и републиканците.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами уплашиха се американците от англичаните че и с тях може да стане така. Та затова.
3
1
 
14
 
! Отговори
50 на 50 преди 7 години
Същата преднина даваха и за противниците на Брекзит. Играта ще е същата - медия и социолози ще опитат да обърнат нагласите, но до края нищо няма да е ясно. Това, което знаем е, че Тръмп беше по-убедителен на вътрешните избори, а 1/3 от демократите подкрепиха кандидат, чиято реторика е доста соц. и критикуваше брутално политиката на Клинтън и Буш, вкл. и външната такава. Дали привържениците му ще подкрепят Хилъри или няма да гласуват за никого?
2
1
 
19
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Демокрация по хамерикански - углавно преследване, ако не гласуваш за който са ти посочили.... какъвто им е редът вътре в страната, такъв налагат и на държаавите по света... някой може ли да обясни какво е демократичното в този закон, че не ми стига образованието?
1
0
 
21
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
И американските социолози явно "вземат" като нашите...Видяхме какво стана с английските им колеги дето предричаха,че брекзит няма да има-заработиха на Сорос доста парички с фалшива прогноза.Колкото до Тръмп-шансовете му зависят единствено от волята на Господарите* на Америка.Ако се разбере с тях и го одобрят-рейтингът му веднага ще скочи.Тия неща стават с пари,както се казва.*знаете кои са