Ще подминете ли това дете на улицата?

Може би не, докато 6-годишното момиче не смени дрехите си...
Обновена: 30 юни 2016 16:16 | 30 юни 2016 16:14,
35
Ще подминете ли това дете на улицата?
Снимка: UNICEF

Клип на UNICEF, пуснат в социалната мрежа, показва двойният стандарт, по който мерим и третираме хората около нас ежедневно. Действието се развива в Тбилиси, Грузия. Главната героиня е 6-годишната Анано.

В началото обличат момиченцето в красиви, чисти, спретнати дрехи и просто я оставят да поседи за известно време на улицата. Не след дълго до нея се приближават хора, които се интересуват защо е сама, на колко години а, дали е добре.

Преобличат Анано – сега тя е с мръсни и дрипави дрехи, има изцапано лице и ръце. Този път никой не обръща внимание на малката героиня, никой не желае да знае коя е тя и защо е там сама.

Следва и втори експеримент в оживено заведение. Там Анано отново сменя амплоато си два пъти. Втория път обаче е твърде разстроена, за да продължи. Вижте защо... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изводът- ходете чисти и спретнати за да ви харесват и това не се отнася само за деца.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алоо коментиращите между Грузия и Русия правите ли разлика. С такива задълбочени познания по география кой очаквате че ще вземе на сериозно каквото и да напишете
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е невъзмоно в русия една рускиния се грижи на чуждото дете като на собствено.това е грузия и украйна в българия е същото
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13---Само да добавя, че Господ не е спрял да съди.На всеки, когато му дойде времето, не е всички наведнъж, защото ще се обезлюди земята изведнъж-това не може да стане.--Когато пострада човек(особенно за друг близък) тогава се затваря в черупката си.......и не го интересува кой какво казал или направил, защото знае, че Господ съди.--Човешкия съд е глупав и безпочвен.
22
1
 
11
 
! Отговори
Ханибал преди 7 години
Ако е спретнато с нормални чисти дрешки, сигурно не,но ако изглежда като от маалата със сигурност ще подмина,даже колкото може по далече. Със такива да си нямаш работа!
21
0
 
14
 
! Отговори
Ако спреш приВторото преди 7 години
До странно (16)Ами като те преджоби с ловките си ръчички, докато го питаш защо е само, а то мрънка жалостиво.Или пък като те помоли да се наведеш, за да ти каже на ухото защо е само. Докато се усетиш, дебнещият наблизо швед ще се развика, че педофил опипва детето му и само след секунди ще се видиш обграден от няколко негови роднини. После или ще се откупиш срещу тлъста сума, или ще викнат полицията и пак ще платиш такава сума, но след като те осъдят и направят за резил.
20
0
 
23
 
! Отговори
Примерът преди 7 години
По софийските заведения редовно влизат деца от втория тип, обикалят масите и досаждат. Ако случайно някой му даде стотинки или лакомство, то пак се връща и води друго такова детеИз центъра обикаля и едно не мърляво, а спретнато, сресано, с панделка и кокетна чантичка през рамо. Ходи по масите и показва картон, на който четем, че събира пари за благородна кауза. Етносът му обаче личи и хората го отпращат, толкова са им омръзнали този тип деца.Явно никоя институция не пита защо не са на училище?
19
0
 
20
 
! Отговори
Моля, без такива преди 7 години
сълзливи истории!Чистите, спретнати малки деца са или на училище, или в детска градина, или под контрола на близките си. Затова, ако е само на улицата, такова дете буди съпричастие.В другия си образ - мърляво и небрежно облечено, то напомня за онези,заради които държавата ежемесечно бърка брутално в джоба ни, ощетява нашите деца и хрантути двойки, които не работят, а създават цели сюрии деца и вместо на училище ги пращат на улицата за да просят и джебчийстват.Давам пример в следващия коментар
18
2
 
12
 
! Отговори
до Lora преди 7 години
Лора, какви расисти, бе?! Детето е от същата раса. С какво точно е различно от останалите в клипа? Какви роми, какъв расизъм те гонят?
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направили един "експеримент" и открили, че хората реагирали различно. Ау, колко изненадващо. Що не вземете следващия път да им закарате в ресторанта голо дете с отворени рани, от които се стича кръв, да видите как ще реагира, че да се дивите после. Или да им закарате група маскирани с калашници, които да крещят "Аллах акбар!", че да се чудите после на реакциите на хората. Tъпa работа, статийки като за Нестерова.
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се два различни вида помощи, в първия случай трябва да помогнеш на детето да намери сигурността която има, отново.В втория случай помощта е да изградиш сигурността на детето от нулата(почти) а може под нулата.UNICEF да не прави разлика между това неми се вярва.
15
25
 
4
 
! Отговори
Lora преди 7 години
И клипът и повечето от коментарите показват какви ужасни расисти сме. Няма никакво разбиране за нуждите и чувствата на различните от нас. Какво като детето е ромче - то е по-малко добро или по-малко гладно от чистото бяло дете? Децата са деца, без значение от раса, националност пол и религия и всички имат нужда да бъдат обгрижвани и обичани, за да станат добри хора.
14
0
 
9
 
! Отговори
Р преди 7 години
До Анонимен 14Не си разбрал правилно. Въпроса на детето е бил,Ще ми дадеш ли някакви пари, че като се прибера в къщи и не съм донесъл нищо, тате ще ме спука от бой.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в живота,По дрехите посрещат, по ума изпращат.
12
5
 
3
 
! Отговори
странно преди 7 години
До Анонимен 10 и как едно 7/8 годишно дете може да ти навреди
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По вида те посрещат, по акъла те изпращат.Кои казва че това не е валидно за децата и защо да не е.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях в една закусвалня. Дойде при мен едно дрипаво момиченце да проси пари, защото нямало какво да яде. Казах му ела смен ще ти купя закуска. Познайте дали искаше закуската. Отказът от нейна страна беше меко казано груб. Как после да реагирам при подобна ситуация???
9
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този експеримент доказва само едно! Племето човешко не е дорасло за божията милост. Колко от 7 милиардното племе е прочело поне веднъж библията? На колко от това 7 милиардно племе е трепнало нещо в сърцето когато е видяло нещастието сполетяло някой човек? Нищо човешко няма в това 7 милиардно племе с малки изключения които са капка в морето при тези милиарди безсърдечни същества! Скоро ще дойде господ да съди това самозабравило се 7 милиардно недоразвито племе!!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхте го направили на плъх, жените щяха да пищят, а мъжете да търсят нож..Ако го бяхте направили на змия, всички щяха да се качат на масите отгоре...
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормални, посъзнателни, човешки реакци. Ако го бяхте направили на комар, хората щяха да пляскат, във въздуха, ако го бяхте направили на xлебаpка, хората щяха да го тъпчат.