Ужасът в Дака: Спасих се, защото съм мюсюлманин!

Оцелял в ада в Бангладеш разказва за кризата
3 юли 2016 19:18,
14
Ужасът в Дака: Спасих се, защото съм мюсюлманин!
Снимка: архив, Ройтерс

Мъж, оцелял в заложническата криза в ресторанта в Дака, не може да забрави писъците на жертвите, предаде Франс прес. Той е служител на заведението, пожелал да запази анонимност.

Мъжът разказва, че е оцелял, защото е бил мюсюлманин. Нападателите са казали на заложниците, че няма да навредят на мюсюлманите, че ще се заемат само с останалите.

Още по темата
Мен и двама мои колеги ни накараха да седнем и да сложим глава на масата. Молих се на Аллах в тази поза. Те ни казаха да не си вдигаме главата, но в даден момент леко я вдигнах и видях окървавени трупове на пода и ми стана много лошо, разказва оцелелият служител.

Той е смятал, че няма да излезе жив от 11-часовата заложническа криза.

Мисля, че убийствата бяха извършени малко след като нападателите нахлуха в ресторанта. Тогава чухме страшно много плачове, писъци, изстрели, а после имаше дълга пауза. Към полунощ имаше нови изстрели, после отново затишие. Нямаше ток, но можех да видя някои от бангладешките клиенти, седнали до нас на друга маса. Всички мълчахме, разказва оцелелият.

По-късно през нощта нападателите ни попитаха дали постим през деня заради Рамазана. Казах: Да и тогава те ни донесоха ядене, за да се нахраним преди изгрев слънце. Можах да хапна съвсем малко, пих само вода. А през това време виждах как нападателите пренасят оръжие и мачете, минаваха от една в друга стая, никога не сядаха, разказва заложникът.

Когато си дадоха сметка, че военните ще нахлуят в сградата, те дойдоха в стаята при нас за последно и ни казаха да не опетняваме исляма и да бъдем добри мюсюлмани. После напуснаха помещението и чух продължителна стрелба. След това всичко спря, разказва още оцелелият заложник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че съм специалист, но през живота си съм срещала не един и двама мюсюлмани, добри хора, работещи, начетени. Всички те, запитани от мен, защо се случват тези неща и наистина ли религията им го повелява са ми казвали едно"това е грозна манипулация на тези болни хора, използващи религията ни и това, че хората са дълбоко религиозни, за да всяват неверни мисли и твърдения". Ужасявам се от тези терористи, но е жалко ако наистина използват религията като манипулация....
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак религията на мира се проявява...
6
6
 
35
 
! Отговори
86770 преди 7 години
До пацоИстинското решение е само образованието. Никой просветен човек няма да ходи да се трепе за измислени герои.
5
0
 
39
 
! Отговори
пацо преди 7 години
Може да е гадно ама трябва контрол и забрана на всички разклонения на тая религия от държавата, със закон. И във всички държавни институции да се говори само български. Спрете и новините им. Спрете им помощите ако не спазват законите и т.н.
4
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kaква е поуката: Да ставаме мюсюлмани!
3
4
 
60
 
! Отговори
ined преди 7 години
Кой нормален човек ще отиде на екскурзия в Бангладеш? На територия малко по-голяма от България са наблъскани 170 милиона бенгали които са 1:1 като нашите
2
3
 
33
 
! Отговори
homo преди 7 години
попаднал си в тази ситуация,защото си мюсюлманин....
1
5
 
19
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Вай вай! Ми аз преди бях джедай, после пастафарианец и сега кришнар. И ко правим сега.