Евакуираха гарата в Мюнхен, градският транспорт спря

Медицинският персонал е извикан извънредно на работа
Обновена: 22 юли 2016 22:20 | 22 юли 2016 22:07, Анисия Иванова
6
Евакуираха гарата в Мюнхен, градският транспорт спря
Снимка: БТА

Централната гара в Мюнхен беше евакуирана в хода на полицейската операция след кървавата стрелба в търговския център "Олимпия" в града, съобщи германският железопътен оператор "Дойче бан". Всички пътнически влакове, идващи към баварската столица, са спрени, преди да навлязат на територията на града, каза компанията.

Спряно е и движението на целия градски транспорт по искане на полицията, съобщи общинската транспортна дирекция.

Още по темата

Целият медицински персонал на болниците в Мюнхен е извикан извънредно на работа по нареждане на местните власти заради възможността да бъдат приети много ранени от стрелбата, предаде ТАСС, като се позова на ДПА.

Говорител на мюнхенската полиция каза, че очевидци са видели трима нападатели с дълги пушки, съобщи Ройтерс. Той добави, че мотивът за атаката все още не е известен.

По-рано властите заявиха, че районът около търговския център, където се разигра кървавата драма, е отцепен и е в ход операция по залавянето на един или няколко въоръжени нападатели, открили безразборна стрелба в мола, където има засега поне три жертви и неуточнен брой ранени.

Полицията призова гражданите да стоят в домовете си, а ако се намират навън, да се укрият на закрито място, докато продължава неизяснената ситуация във връзка със стрелбата в търговския център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Иван Гаврилов : Не се чуди, колега - ние сме с тоя дето ще победи. От десетилетия т. нар. "велики сили" систематично мачкат и обезкървяват Майка България ! Колкото пъти сме имали шанс да станем силна и независима държава, толкова пъти са ни съсипвали... НО ИМА ВИДОВДЕН ! И може би вече започват да си плащат...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нападаме ги в техните държави, пускаме ги свободно тука. И искаме всичко да е нормално ? Лошото тепърва предстои. Те сега започват, вече са милиони из цяла Европа !
3
0
 
13
 
! Отговори
айде меркел преди 7 години
интегрирай ги !! ако може и да им събереш и семействата....така ще има още поне 3-4 млн лекари и инженери към вече пристигналите 1 млн
2
0
 
17
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Очаквам поредните уроци по толерантност от баба Меркел ...
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Остана селският транспорт с талиги и карруци