Бивш шеф на ЦРУ: Тръмп е руски агент, но не знае за това!

Претендентът за Белия дом бил опасен за националната сигурност
Обновена: 9 авг 2016 14:19 | 5 авг 2016 22:37,
109
Бивш шеф на ЦРУ: Тръмп е руски агент, но не знае за това!
Снимка: архив, Ройтерс

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп е "агент на Руската Федерация, без да си дава сметка за това", казва в коментарна статия във в. "Ню Йорк таймс" бившият началник на ЦРУ Майкъл Морел, предаде Франс прес. В статията Морел казва и поради какви причини ще гласува на президентските избори на 8 ноември за кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън.

Морел критикува остро Тръмп, изтъквайки, че той не само не е квалифициран за президентския пост, но и може дори да представлява риск за националната сигурност на САЩ.

Ние от света на разузнаването, бихме казали, че руският президент Владимир Путин е вербувал Тръмп за агент на Руската Федерация, без той да си дава сметка за това, пише Морел, който е прекарал 33 години в ЦРУ.

Морел припомня, че Путин е бил агент на руското разузнаване, имащ опит в напипването на слабите места у мишените си. Той знае и как да използва най-добре тези слаби места. Така например по време на първичните избори на републиканците Путин е отправял комплименти към Тръмп и последният е реагирал така, както е предвидил Путин, пише Морел. Той напомня, че Тръмп нарече руския президент велик лидер и че призова руските разузнавателни служби да шпионират Клинтън. Тръмп дори постави под въпрос американския ангажимент в НАТО в случай на руска агресия срещу балтийска държава, припомня Морел.

Бившият шеф на ЦРУ обвинява още Тръмп, че е подкопал сигурността в страната, като е призовал за забрана на влизането на мюсюлмани в САЩ. Това засили риториката в пропагандата на джихадистите, които твърдят, че борбата с тероризма е в действителност война срещу исляма, смята Морел.

В статията във в. "Ню Йорк таймс" Морел казва, че ще подкрепи Хилари Клинтън, защото вярва, че тя ще знае как да изпълни най-важната задача на президента - гарантирането на сигурността на страната. Морел припомня, че Клинтън е била една от най-пламенните защитнички на специалната операция, при която беше ликвидиран Осама бин Ладен.

От многобройните си заседания, на които е присъствал заедно с Клинтън в качеството й на държавен секретар по време на първия мандат на Обама, Морел си спомня, че тя винаги е познавала добре дискутираните въпроси, задавала е точните въпроси и е променяла мнението си, когато са й представяли правилните аргументи.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кашпировски го е хипнотизирал
63
0
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Не знам за Тръмп , но Хилари Клинтън определено работи срещу интересите на САЩ!
62
0
 
8
 
! Отговори
до 82 преди 7 години
Недей да говориш глупости. Ти кога беше в Русия и видя средната заплата защото аз имам роднини които живеят там. Няма нищо вярно в това, че заплатата и е по ниска от нашата, напротив по-висока е. Само, че имай предвид, че в Русия консумативи като ток, вода, газ са нищожни суми, храната е евтина...На човек когато основните му нужди са на поносими цени живее добре.Къде сравняваш Русия с нас май някой доста ти е промил мозъчето
61
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бившият шеф на ЦРУ обвинява още Тръмп, че е подкопал сигурността в страната, като е призовал за забрана на влизането на мюсюлмани в САЩ."Браво на Тръмп-ще спаси САЩ от ***...де...растията на Франция и Германия!
60
14
 
5
 
! Отговори
Кънчо П. преди 7 години
Не знам за Тръмп,но съм сигурен ,че Путин е американски агент.Бавно но сигурно унищожава Русия.
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия направо убиха коча с лопата с тая статия , тръмп бил руски агент но не знаел за това . край умирам от смях , и на мен ми вилат че съм приличал на хан аспарух но още не съм се припознал
58
1
 
17
 
! Отговори
Uf;/fke преди 7 години
Бившият началник на ЦРУ Майкъл Морел е умрял, но не знае това. Твърде умен е за мъртвец.
57
0
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
колко ниско може да потъне американската пропаганда ,тия битер кат нацистите, олигоифренията с която ни заливат е нереална просто!
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до прасето 340хил. мирни жители, да не говорим за ужасните последствия от радиацията и до днес!!! Интересно някой ако така избомби Бостън или Чикаго, как ли ще го квалифицират американците? С положителност "престъпление срещу човечеството". Защото то е такова!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 73Американските хладилници са пълни като като коментарът ти с минуси. Халал да ви е изобилието, консумирайте, ама гледайте да не се задавите, и най-важното -плащайте си сметките. Безплатен обяд няма. Никой не е длъжен да ви храни.
54
0
 
27
 
! Отговори
до прасето преди 7 години
А през февруари се навършват 71 години от англоамериканските бомбардировки над Дрезден. Унищожен е целият център на града с барокови сгради и за една нощ са избити 30 000 мирни жители. Това американците го нарекли "психологическа атака" срещу Хитлер.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аамериканското разузнаване не шпионира. То си седи на "Козяк" и ги привиква на инструкции. Даже не се крие.
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такива шефове не се учудвам защо САЩ където и да отидат да "внасят демокрация" навсякъде се провалят.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп звъни на Путин:Трудно ми е Владимир Владимирович. Непректъснато ме заливат с фалшиви компромати. Не издържам!- Дръж се Щирлиц, имаме ти пълно доверие!
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоест всеки жител на планетата Земя, който вижда недостатъците на САЩ и ги критикува е руски агент. Тия вече тотално се оср.аха, изтрещяха и изпушиха от страх. СМЕЕЕЕЕХХХХ!
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМного интересно ако Тръмп ще стане президент, какви песни ще пее в България?
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много интересно, ако Тръмп стане президент, какво песни ще се изпее в България?
47
0
 
7
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Елементарно Уотсън , ако руското разузнаване не шпионира Клинтън и Тръмп шефът им ще ги разгони. На разведките това им е работата.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
77 Ти друг отговор ли си очаквал . От кога станахте поборници на Републиканците , не бяха ли комунистите по близки с Демократите , не хвалите ли непрекъснато Кенеди който изпрати войските във Виетнам
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излезе отговорът на кандидата на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп, в който той нарича бившия началник на ЦРУ Майкъл Морел "пешка на обама-клинтън".