Борба за равенство! Бизнесмен плаща глобите за буркини

Алжирецът готов да плаща за глобените във Франция мюсюлманки
23 авг 2016 14:07,
130
Борба за равенство! Бизнесмен плаща глобите за буркини
Снимка: архив Reuters

Докато редица градове във Франция обявиха забрана за буркините на плажа, а политиците в Германия умуват дали да не наложат частична забрана за бурки, един бизнесмен се бори със забраните, въоръжен... със сметката си.

Още по темата

Рашид Неказ, богат алжирски бизнесмен и активист за човешки права, обяви, че е готов да плати глобата на всяка една мюсюлманка, глобена във Франция за носене на буркините, пише CNN.

"Реших да платя всички глоби на жените, които носят буркини, за да гарантирам свободата им да носят това облекло, и най-вече да неутрализирам прилагането на този несправедлив закон", коментира Неказ.

Рашид има бизнес в сферата на недвижимите имоти. Той признава, че не одобрява носенето на бурки и съответното облекло на плажа, но вярва, че в демократична държава никой няма правото да забранява на друг човек да носи дрехите, които иска.

"Когато видя, че Франция не уважава фундаменталните свободи, аз винаги ще извадя своята чекова книжка", заяви бизнесменът.

През април 2011 година Франция стана първата европейска страна, която забрани публичното носене на бурка. Нарушителите трябва да платят глоба от €150 и да положат обществено полезен труд.

Този месец Кан, както и още градове на френската Ривиера забраниха носенето на буркини – облекло за плажа, съответстващо с ислямските изисквания за покриване на женското тяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един поп когато е решил, че ще ходи на плаж, което е обществено място не ходи с калимявката и расото. Както попа може да бъде в нормален за плажа вид така и тези могат да бъдат, ако не им харесва да заминават там където е тяхната религия и техния начин на живот. Не може те да променят нас. На мен лично не са ми приятни с тези чаршафи да ми се мотат наоколо. Защо трябва в собствената си страна хората да се чувстват зле. Гостенина се съобразява с домакина, а не обратното.
12
1
 
5
 
! Отговори
321 преди 7 години
Цивилизования свят се готви за нещо голямо, а тука се мълчи за това и ни занимават с глупости, дето ни най-малко не ни засяга!
11
1
 
11
 
! Отговори
Шерлок преди 7 години
АЗ пък съм ЗА бурките - миризливите им жени са толко неприятни същества, че най-добре вообще да не ги виждам .
10
2
 
18
 
! Отговори
Арабски свят преди 7 години
Равно на невежество, мърсотия и агресия. И само не ми спорете, живяла съм години наред в няколко арабски страни! Който иска да си ги защитава, но това са фактите, а тоя да плаща още повече, европейските държави имат нужда от спонсориране, те и без това ни крадат в нашите страни, не един или двама араби са ми споделяли, как не си плащат тока и таксите в чуждите страни. Нелоялни и използвачи на дребно, смешни, жалки и страхливи душичи, които ние хрантутим.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депортация на всичките пингвини към пустинята!
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да плаща. Просто ще вдигнат глобата. Тогава пак да плаща. Като му свършат парите, никой даже няма да си спомня, че е плащал...
7
4
 
16
 
! Отговори
българин преди 7 години
До Анонимен 5Да си стоят в мюсюлманските си държави, и всичко ще е наред, а и ти няма толкова да се чудиш !
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, значи освен паричните глоби трябва да има и други мерки. Да видим как ще лежи упражнява доброволен труд като боклучар за всяка жена, която е сложила тия дрипи.
5
2
 
12
 
! Отговори
Ами преди 7 години
Да плаща - френската икономика има нужда от допълнителни доходи.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я френските общинари да набутат малко щедрия меценат с няколко хиляди подставени лица и да си позакърпят бюджетите на общините. А безработните артисти във Франция ще вземат някое и друго евро, има много, веднага ще се съгласят на такава роля.
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми ше плаща. Това е Западът, безплатен обяд няма ;) Бат Бойко ако беше, щеше да му наложи и "такса плащане на чужди глоби".
2
2
 
13
 
! Отговори
Aсан преди 7 години
бате прати 5000 ойро на сам че глобиха мама миналата седмица ф фрасия
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя за каква свобода говори , да накараш жена да ходи вечно с чаршаф на главата си за мен не е свобода а робство , е от тия измислени свободи и демокрации сме на това дереже