Прочистването на Мосул: Бой и за децата, с чукове? (16+)

Зверствата продължават, този път обаче от иракската армия
21 окт 2016 19:56,
90
Прочистването на Мосул: Бой и за децата, с чукове? (16+)
Снимка: архив Reuters

Иракската армия, заедно със западни войски, започнаха прочистването на Мосул от силите на "Ислямска държава". Мащабната операция отне месеци да бъде подготвена и освен 28 000 иракски и кюрдски военни, включва и подкрепа от коалицията, предвождана от САЩ.

Мисията е една - контролът върху Мосул, една от основните крепости на ИД, да бъде върнат на иракската армия.

Само че във войната няма "добри" и "лоши". Във видео, разпространено в интернет, се вижда как иракската армия разпитва момче по особено брутален начин.

"Амнести интернешънъл" предупреди по-рано, че е възможно цивилните, които са заклещени между армията и ИД да станат жертва на насилие - и от двете страни.

Във видео, публукувано във Twitter се вижда момче, което крещи "Не, не!", а войници удрят по колената му с чук. След това войниците му крещят да се изправи.

Докато го пребиват, всъщност войниците разпитват момчето: "Колко хора бяха с теб? - 14?, Откъде идваш?"

В други клипове се вижда как деца са удряни по главата с автомати и войници крещят: "Семейството ви от "Ислямска държава" ли е?".  И така остава отворен въпросът: Какво ще се роди от пепелта на ИД?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са интересни действията на Израел. Евреите си траят абсолютно, само отвреме навреме отиват да треснат по главите полестинците на Асад, толкова тихо, че С400 изобще не ги и забелязват. Единствените им по-сериозни външнополитически ходове бяха да мъмрят българите, че заедно със съвременните не са спасили и античките евреи. Въобще това спасяване много разваля общата картина на измъченост, нещастност и клетивина. Като имаме предвид, че и съвременното ръководство на Русия са евреи то ...
62
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Много ясно че всеки заловен ще каже че не е от ИД !!!! Според мен Войските въобще не трябва да си губят времето да ги разпитват а директно куршум в тиквата.Нормални хора в Мосул няма!!!! Или са избити от ИД или са избягали .Всичко под ножа ,Наред!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
Таши преди 7 години
До шашиЕвала на Шаши.....много добре ви го е казала :))))))
60
0
 
0
 
! Отговори
Sofia преди 7 години
До ПАЗАРДЖИКА ве аркадаш....Що не се научиш да ползваш препинателни знаци?!?Що за "манджа с грозде" си сътворил тука?
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pravilno,tiya deca sa ryazali zelki kato vuzrastnite im nastavnici.Taka i Palestina pravi vuorujava deca v maski,ubivat gi,a posle im mahat zabradkite i pokazvat snimki na celiya svyat kak Izrael ubival deca...Nemoje da kajete koe e dobro i koe ne..pravdata na horata e mrusna dripa
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Мосул по времето на Съжителството са били пращани на заточение много българи, съратници на Раковски и Левски.Някои са загинали там, други са доживели Освобождението. Зверствата продължават. Тва са мънгалски територии. Никакви индивиди от там не бива да се допускат към Европа, а тези, които са успели да се домъкнат тук спешно трябва да бъдат изстреляни там, откъдето са пристигнали.Товарят десетина на една стара съкратена ракета, питат ги откъде са дошли, насочват я натам и пуск.
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако преди години даваха кадри как редовна армия трепе джихадисти, никаква ИД нямаше да има. Обратното - направиха ги велико стращилище като показваха как само те убиват хора, облечени с оранжеви дрехи и качулки на главите. За пръв път ги видяхме в окаяно състояние, когато руснаците се намесиха. Някакви *** започнаха да тичат насам натам под бомбите и вместо ,,Алах - малах'' крещяха ,,Вай - вай''!
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма какво да разпитват, трябва направо огън до пепел. И Амнести едикваси - и тя вътре в огъня.
55
0
 
13
 
! Отговори
Ел преди 7 години
Тук цивилни загиват ли!?
54
4
 
29
 
! Отговори
Русия преди 7 години
За детоубийците от ФАЩ няма ли да има санкции, а бе Боко?
53
4
 
17
 
! Отговори
vova преди 7 години
Мосул е една голяма измама.Няма да има никаква атака под УСА командване.500 000 жители и има -няма 10 000 главореза.Малко странно звучи,нали?Кюрдите са казали,че не влизат в града.Иракчаните продава Американското оръжие,а всички замесени страни са заявили,че видят ли Американец са го думнали на момента.От Мосул да Рака е пустиня с едно шосе право,като канап.Руснаците са насочили поне няколко спътника и при първата поява на джихадистите са фи запалили с авияцията.Жива пропаганда ,кацане на Луната
52
2
 
21
 
! Отговори
хахо преди 7 години
по шериата 11 годишните момчета са войни. Свиквайте. Това е война. А пленените жени идеца са роби. Свиквайте.
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде трябва Плевналиев да обяви официално санкции срещу САЩ. Чакам?
50
4
 
19
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
сирииската армия убиват деца иракската армия също -а тези деца обезглавиха християни и мюслюмани запад неги обвини сега армията е виновна че убиват деца.ама че пропаганда къде е истината----- истината е там че при една воина страдат много невини граждани а тези граждани са от тази държава. европа защо не обвинявт сащ че сее своята диктатурска демокрация че разрушиха сирия либия ирак афганистан и др
49
1
 
13
 
! Отговори
Me преди 7 години
До ИсторияСамо дето не е робство, и само дето най - дългото иго е арабското над испанците (800 години). Ясно ми е колко си чел по история, *** некадърно...
48
4
 
14
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Невинни след Босфора НЯМА ! А Мосул е много след Босфора. Толкова ядрен матерял стой неизползван..
47
0
 
11
 
! Отговори
до Шаши преди 7 години
Като гледам колко ти е мъжки ника, направо се просълзявам. Да не мислиш, че арабелите са много корави?
46
25
 
7
 
! Отговори
шаши преди 7 години
Хайде стига . Омръзна ми от женчовци . Най-добре за *** е да дойдат арабелите тук. Колкото и да ги мразя, това е единствения начин да се отървем от мъжете, дето скимтят , като пребити кучета. Мамини синчета и татини дечица. А така ще се отървем и от татковците и мамите с меки китки.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
48 твърди, че децата режели глави, а на самия клип не се виждал чук. Когато в коментар го попитах къде на клипа вижда въпросното дете да реже глави, цензурата ме изтри. Защо всъщност го правят?
44
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости арабите са едни мили хора лекари, инженери, космонавти, професори. Питайте Меркел и Боко ако не вярвате.