Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки на Русия

"Защо се оплакват, чак когато Хилари загуби", контрира Тръмп
Обновена: 16 дек 2016 08:15 | 16 дек 2016 08:06,
74
Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки на Русия
Снимка: БТА

Съединените щати ще отвърнат на хакерските атаки, извършени от Русия по време на американските президентски избори, заяви вчера президентът Барак Обама в ефира на радио Ен Пи Ар, предаде Франс прес.

Още по темата

"Ясно е, че ако чуждестранно правителство, независимо кое, опита да опорочи нашите избори, ние трябва да реагираме", каза Обама. "И ще го направим в момента, в който решим", допълни той.

Вчера се появиха медийни информации, че според американски разузнавателни източници е твърде вероятно руският президент Владимир Путин лично да е разпоредил как да бъдат използвани материалите, придобити от хакерите, които проникнаха в компютрите на Националния комитет на Демократическата партия и висши партийни функционери като шефа на предизборната кампания на Клинтън Джон Подеста.

В месеците преди вота на 8 ноември в "Уикилийкс" бяха публикувани имейли, откраднати от компютрите на представители на Демократическата партия.

"Ако Русия или някой друг са извършвали хакерски атаки, защо Белият дом чака толкова дълго да предприеме действия? Защо се оплакаха чак когато Хилари загуби", попита в "Туитър" новоизбраният американски президент Доналд Тръмп, цитиран от ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ко иши праят тия бе, ще отвърнат като подслушват Меркелката ли? Ба ти наглеците!
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Useless, Stupid, Assholes!!!!!
38
1
 
3
 
! Отговори
for dummies books преди 7 години
Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки на Русия- купих си C# за ***!
37
2
 
10
 
! Отговори
Биро Мишата преди 7 години
Запада сън не спи за да си измисли постоянни врагове. Сън не спят. Лицемерие до безкрай. Aз оставам в България!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СБОГОМ, ПРОЩАВАЙ АКО ИМА НЕЩО.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп ако иска да НЕ бъде убит или свален да даде билет към гуриите на Шо.рош !
34
1
 
9
 
! Отговори
US любков преди 7 години
Не случайно Русия изгради своя GPS система, създаде процесора 'мултиклет", стана дом за Сноудън (дзърнете филмчето за него-бомба е ) ,"недолюбва" творенията на Майкрософт, и електрониката на всяко ново тактическо оръжие там е с ЕМИ защита.Повтарят се времената, когато русите надували бутафорни балистични ракети и лъжели за броя им. Вярвали им...А други вярват,че в Русия не са виждали компютър.Да се готвят братята американци за каменната ера.А тази ера е прекрасна за г-н Обама...
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама се закани: Ще отвърнем на хакерските атаки на РусияСамо да сляза от палмата, ще видят те
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще кажа само едно;изостанала технологично държва не може да произвежда най- високо технологичната военна техника в света.и то техника която е три класи над съществуващата и НЯМА АНАЛОЗИ.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ролята на Президента е трудна и скъпоструваща дейнаст . Трябва да умееш приветливо да се усмихваш и когато трябва , да се цупиш .
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горчивата Ябълка трудно се преглъща . Това напомня Библейския мит - Ако Змията я беше дала на когото трябва , а не на Обама . Ако не бе хакерската атака , биха били вечни и безсмъртни .
29
4
 
15
 
! Отговори
смех преди 7 години
Западните *** нали постоянно ни убеждават колко изостанала технологично е Русия. И сега изведнъж искат да им повярваме, че тази изостанала Русия, с лекото пробива секретните, информационни системи на най-развитата технологична държава в света. И като последствие от това, може да избере кой да е президента на САЩ. Ами то, ако е така, значи САЩ наистина са се превърнали в бананова държава.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в кадър;отвратителното лице на запада и тероризма
27
2
 
7
 
! Отговори
ттт преди 7 години
***!!!
26
5
 
21
 
! Отговори
Комунист-Идиот преди 7 години
Щял да отвръща.Тя Хилъри писала през айфона си в *** и пак там чела секретни файлове и това го изнесе техен държавен служител в небезизвестен сайт.И сега когато няма какво да кажат измислиха руски хакери.Да не забравяме и за химическите оръжия в Ирак,терористичната заплаха от Либия,умерената опозиция в Сирия и още многоо много неща.Много са нескопосани горките,как може да си мислят,че в Европа хората са толкова *** колкото в сАщ.
25
1
 
3
 
! Отговори
До Един българин 34 преди 7 години
Ембаргото НЕ ПАДНА! Трябва повечко да се внимава. ;)
24
1
 
12
 
! Отговори
Купай Обама преди 7 години
Има кучешка порада -барак ловджийски
23
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Що не си траете бе смешници,колкото повече говорите толкова повече се излагате. Бой и е*ане не се връщат не знаете ли? То вашето прилича на това някое хлапе като го напердаши някой по силен и то почва да вика ама ти ще видиш после. Смешници.
22
5
 
23
 
! Отговори
На крива демокрация преди 7 години
На крива демокрация - русаки хакери са и виновни!(голям смях като обвиниха че Путин едва ли не е написал лично хакерския код! :):):) )
21
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И наш Плевньо постоянно се заканва. Мене лично повече ме е страх от нашия. Путин също много се страхува и от двамата, но особено от Роската.