Ново 20: Германските власти издирват тунизиец за атентата

Бил намерен докумет за самоличност в шофьорската кабина
Обновена: 21 дек 2016 13:18 | 21 дек 2016 13:15,
91
Ново 20: Германските власти издирват тунизиец за атентата
Снимка: Reuters

Германската полиция издирва тунизиец, след като е бил намерен документ за самоличност под шофьорската седалка на камиона, който се вряза в множеството на коледен базар в Берлин, предаде Ройтерс, като цитира германски медии.

Според анонимни източници документът бил на името на Анис А., роден в Татауин през 1992 г. Смята се, че мъжът е използвал и други документи за самоличност с фалшиви имена, посочва БТА.

Още по темата

През нощта полицията е арестувала още един заподозрян във връзка с атаката, но по-късно той е бил освободен, съобщи германска телевизия.

Все още няма заловен за кървавото нападение на коледния базар в Берлин. 23-годишният пакистанец, който бе арестуван първоначално, още снощи бе освободен.

Според полицията няма как той да е бил в камиона по време на престъплението. От шофьорската кабина са иззети ДНК отпечатъци и кръвни проби.

Междувременно ИД пое отговоност за атентата. Берлинските власти проверяват дали наистина атентаторите имат връзка с терористичната милиция. Засега те са категорични само за това, че атентатът е ислямистки.

Берлинската полиция е получила стотици сигнали от населението за евентуалния извършител на атентата в понеделник вечер. Пратени са над 500 видеоклипове и снимки от атаката с камион, при която загинаха 12 души и бяха ранени тежко 48.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: АтакаБерлинТунизиец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Службите на ислямия(бивша германия), франция и белгия(нарочно с малки букви) са пълен таш**ак!Пърделницата подпали Европа, мам*ка и противна!Хитлер ликвидира автентичните немци, изпращайки и деца на фронта.Сегашните са третополови мутанти.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tц, тц, тц...не е лесно да държиш волана с едната ръка, в другата дюнер, а по главата да ти скача поляк. Как да не си изпуснеш паспорта?
62
0
 
4
 
! Отговори
boxer преди 7 години
Ще издирват, защото ги няма старите офицери от ЩАЗИ. Онези знаеха и какво сънуват германците.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня пък преследвал пакестанеца 2 км и снасял информация на полицията.Пък накрая се оказало че тои бил още като малък спортист в пакистан и просто си тичал следтобедният крос и нямало никакви доказателства защото личната му карта била в него.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я вижте внимателно бе немци горе в седника, май има атентатора ;акт за раждане;
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старите трикове са най-добри, защото са толкова очевидни, че никой няма да повярва, ама си има официална версия.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха! Е, как! Не може да не са намерили документи в кабината :))) Абе измислете някакъв нов сюжет, бе хора! Този се изтърка отдавна!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ново 20" не е сериозно и не е подходящо за коментар на такава трагедия. Документът за самоличност може да е подхвърлен. Друго са отпечатъци и следи от ДНК.Атентатът прилича на атентата в Ница и може атентаторът също да е платен. Може и изчезването му да е добре уредено, за Мароко например, и никога да не бъде открит.Въпросът е, защо през есента в Дрезден, когато Меркел празнуваше нтещо си там, навсякъде имаше прегради против камиони, а сега базарите не са така укрепени?
56
0
 
5
 
! Отговори
перко преди 7 години
няма нужда да го търсят да ги събират всичките и обратно при братята им в кувейт и саудитска арабия
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тунезиеца е прител на Светослав , заедно са пили и са се веселили
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея май пият повече от Руснаците или пък пушат некачествена трева.При 12 убити 50 ранени и над 100.200 оцелели никой не е видял как се изпарява шофьора а може би камиона ползва новата система на Гугъл върви без шофьор компютара го управлява
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те това се вика голям късмет на полицията. Един отпечатък на пръсти или ДНА не можаха да намерят, а то документите били в жабката. Бравос германос!
52
0
 
5
 
! Отговори
ганчу преди 7 години
тоя пишман атентатор само 7 да утрепа и документите си да остави я да вика по големия си брат че мойе да е по опитен а тия дето ги натириха от алепо що ли баба шмеркел не прати самолети да ги прибере в германия нали са умерени главорези па може и нейната зелка да резнат
51
0
 
6
 
! Отговори
Да се има предвид преди 7 години
Полицията може да се заблуди, ноБог вижда!Тази проста истина да не се забравя!Много хора ще кажат - и може би с право, че едва ли съществува Бог в такава форма, в каквато го представят различните религии, но всички сме се убеждавали нееднократно, че има някакво провидение и рано или късно всеки си получава заслуженото или лично, или пък се случва на потомците му.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ми се вижда прекалено удобно. Престъпникът оставя документ за самоличност!Има малка вероятност това да е станало случайно и наистина точно този тунизиец да е карал камиона, но вероятността е малка.
49
0
 
13
 
! Отговори
Лукчо преди 7 години
Атентаторите са съвестни европейци и си носят документите за самоличност. Иначе една проверка и им пропада акцията.
48
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало на тия под мен.Бежанците бягат от Руските бомби и търсят сигурност. ДОРИ И ПРИ ХРИСТИЯНИ. Терорист с една риза на гърба не се става лесно
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Некъф луд"...Междувременно ИД пое отговоност за атентата. Берлинските власти проверяват дали наистина атентаторите имат връзка с терористичната милиция. Засега те са категорични само за това, че атентатът е ислямистки..."Kapish?!!
46
9
 
3
 
! Отговори
dzv преди 7 години
Да не излезе само руски джедай-след като е роден на Татуин :) Най-голям интерес за подобна идиотщина има само Жужин-1-во да прехвърли вниманието от застреляния им посланик и 2-ро за да нагнети напрежение и брожения в Германия преди празниците, освен това скоро наближава кампанията за канцлер. Явно жужето иска да има и канцлер освен Тръмп! Ама проста.ците не се усещат.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атентаторът е Меркел, арабинът е съучастник.