В Берлин е арестуван мъж във връзка с атентата на базара

Задържаният е 40-годишен тунизиец, съобщи прокуратурата
28 дек 2016 18:00, Елка Василева
7
В Берлин е арестуван мъж във връзка с атентата на базара
Снимка: архив, Reuters

Човек, свързан с Анис Амри - извършителя на нападението на коледния базар в Берлин, е бил арестуван в германската столица, съобщи федералната прокуратура, цитирана от ДПА.

Задържаният е 40-годишен тунизийски гражданин и е бил арестуван след обиск в дома и фирмата му.

Федералната прокуратура смята, че той може да е замесен в атентата от миналата седмица и посочи, че номерът му е бил сред контактите в мобилния телефон на Амри.

Прокуратурата трябва да реши до утре дали да бъде оставен в ареста за постоянно.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не ги срам да притесняват тунизийския инженер! Говорили са за квантова физика. Я, Хелзинския комитет да се сезира веднага и да отърват бедната чaлмa!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече май и европейските политици са на границата на търпимост относно камиларчетата. Проблемът е, че ако преминат и политиците в нетърпимост и ще стане много лошо. Ц. Иганетата не си дават сметка, че ако политиците кажат стига толкоз и няма да има място на света където да се скрият.
3
0
 
7
 
! Отговори
Циник до 3 преди 7 години
Мне....министърчето е само "бушонче" ! Тази с оставката трябва да е Мурксул - ханъмата! Тя обаче , не само не мисли за оставка - не! Ще се кандидатира за 4 мандат! Пука и на нея за избирателите и! Тази ч*ума ялова е измислила думата наглост! Човекоподобна - без капчица съвест!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немците си личи, че са го карали половин век без МВР. Издирвали ги по телефонния указател на телефона му. Онзи министърчето им за оставка да е чувал, или са по-дебелокожи и от нашите лицемери.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееее, може ли такива работи... Тези ядрени физици, самолетни техници и оператори на централи...Как така могат да се съмнават в тях изобщо...