Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати

Сергей Лавров: Реципрочността е закон в дипломацията!
30 дек 2016 14:20, Елка Василева
239
Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия обявява за персона нон грата 35 американски дипломати - 31 служители от посолството в Москва и четирима души от генералното консулство в Санкт Петербург. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

САЩ обявиха вчера санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори и наредиха да бъдат изгонени 35 руски дипломати.

"Естествено не можем да оставим без отговор подобни номера, реципрочността е закон в дипломацията и международните отношения", коментира Лавров.

Още по темата

"Затова руското външно министерство съвместно с колеги от други ведомства внесе за разглеждане от президента на Русия предложение да бъдат обявени за персона нон грата 31 служители от посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати от генералното консулство в Санкт Петербург", уточни той.

"Освен това предлагаме да се забрани на американците да използват вилата си в Серебряний Бор (популярна сред московчани паркова зона, б. р.) и склада на ул. "Дорожная", каза руският министър.

Администрацията на президента Барак Обама в САЩ "обвинява Русия във всички смъртни грехове, опитва се да ни обвини и в провала на външнополитическите си инициативи", заяви Лавров и нарече "неоснователни допълнителните обвинения", че Русия "се е намесвала на държавно равнище в избирателната кампания в САЩ".

Новите санкции от страна на САЩ са проява на агресия, припомня ТАСС коментар на Дмитрий Песков, прессекретаря на руския президент Владимир Путин.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
9
 
8
 
! Отговори
Отговорът... преди 7 години
Путин наредил да се закрие Американското училище в Москва.Голяма мярка, голяма контрасанкция ...... товарищ Путин бил велик ... ;)
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия останаха ли чистокръвни немци? Вие славянските народи не ги мислете ние бием бежанците и ги пращаме към комунистическа Германия. Казвам комунистическа защото социалките им са прекалено големи - това си е чист комунизъм. А и ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ че германски евреи са създали комунизма. Комунизма беше наложен на Русия но всичко се връща на този свят! С нами Бог!
84
0
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Andrey AnevИЗВИНЯВАЙ ! ПИСАХ ТАКА ПОНЕЖЕ СИ ПОМИСЛИХ ,ЧЕ СИ МЛАДЕЖ НА ОКОЛО 20 - 25 Г. ! ДОСТА ТАКИВА МЛАДИ ,КОИТО НИКОГА НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ В ЧУЖБИНА ,МЕ ДРАЗНЯТ КАТО ЗАПОЧНАТ ДА ДАВАТ МНЕНИЕ ОТНОСНО ТОВА КАК СМЕ ЖИВЕЕЛИ НИЕ ТУК В ЗАПАДНА ЕВРОПА ,КАК СЕ ИДВАЛИ САМО ЗАРАДИ ПОМОЩИТЕ И ПРОЧИЕ ! ХОРА ВСЯКАКВИ ! ЖЕЛАЯ ТИ ВСИЧКО ДОБРО В АНГЛИЯ !
83
2
 
10
 
! Отговори
'/' преди 7 години
Реципрочната мярка е иэмислица на "свободните" ни медии. Отговора на Путин е съвсем различен и точен. Който иска може да го прочете в Рия Новости.
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябва да има реципрочност, ни мой тъй Руския народ ми е много на сърцето, а Путин и правителството са ск.апаняци... Нека си пожелаем да дойдат по-добри времена за славянските народи през новата година
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е вече свиване на опашка с приклякане. Те му гонят разведките, той им кани децата на новогодишен бал. Те му свалят самолет той им праща рушкините за кеф, те му гърмят посола той си поделя Сирия с тях. Достойно си носи името.
80
11
 
12
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Шайката обикновени крадци на едро, какъвто е всъщност близкият кръг на диктатора Путин в Кремъл, ще се простят с откраднатите милиарди от Русия, защото Цивилизованият свят ще блокира всичките им офшорни и швейцарски сметки, включително конфискация на имотите на диктатора и приближените му в чужбина! Като реципрочна мярка, диктаторът може да замрази сметката на Обама в рубли в Московската Банка! Толкова са жалки рашките че са по-подходящи за хумористичен сериал отколкото за сериозни държавници!
79
1
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Andrey AnevОТКЛОНЯВАШ ТЕМАТА ,А ТАКА ДРАЗНИМ ОСТАНАЛИТЕ ! РАБОТИЛ СЪМ НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА ,КАТО ЗАПОЧНЕШ ОТ СТРОИТЕЛСТВО ,ТА СТИГНЕШ ДО ЧИСТЕНЕ НА "КEНЕФИ" !РАБОТА СЕ НАМИРА ,СТИГА ДА ЗНАЕШ ГОВОРИМО НЕМСКИ ! НИКОЙ НЕ ДЪРЖИ ДА СИ СПЕЦИАЛИСТ ПО НЕМСКИ ЕЗИК ,НО ПОНЕ ГОВОРИМО ТРЯБВА ДА ГО ЗНАЕШ ! АКО НЕ ЗНАЕШ НЕМСКИ И СЕ НАДЯВАШ НА ТУРСКИ РАБОТОДАТЕЛИ ,МНОГО ЩЕ РАБОТИШ НА ЧЕРНО БЕЗ ДА ПОДПИСВАТ ДОГОВОР С ТЕБЕ ,ЩЕ ТЕ ЛЪЖАТ КАКТО СИ ИСКАТ , А ЧЕСТО ПОДПИСВАТ ФАЛШИВИ ДОГОВОРИ С ЦЕЛ ДА ТЕ ЗАБЛУДЯТ
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе вовата май се уплаши от американците. Ако беше ги изгонил 35те дипломата, нали после американците ще подгонят роднините, приятелите, децата им и нямаше да му се види края. Сега редовия руснак гладува и трае но ако се развали кефа на богатата рода на запад, ще стане лошо.
77
2
 
7
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Браво! Така трябва!
76
14
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До ФактВ САЩ КАТО ДОЙДЕ БЕЛИЯТ ЧОВЕК НА ВЛАСТ МАЙ ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО-ЛОШО ЗА РУСНАЦИТЕ ?! БЕЛИЯТ ЧОВЕК НЕ СИ ПОПЛЮВА И НЕ СЕ ПРЕКЛАНЯ ПРЕД НИКОЙ ДОКОЛКОТО СЪМ РАЗБРАЛ ОТ ПРИКАЗКИТЕ МУ ! ТАКА ,ЧЕ ПУТИН ДА НЕ СЕ НАДЯВА ,ЧЕ БЕЛИЯТ ЧОВЕК ЩЕ ОТНЕМЕ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ИЛИ ЩЕ НАПРАВИ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ДОБРО НА РУСИЯ ! АКО БЕЛИЯТ ЧОВЕК ИМА ИНТЕРЕС И АКО РУСИЯ СЕ СЪГЛАСИ ДА ИЗПЪЛНЯВА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРИ КОИТО Е ПОДПИСАЛА ТОГАВА МОЖЕ БИ БЕЛИЯТ ЧОВЕК ЩЕ НАПРАВИ НЕЩО ЗА РУСИЯ !
75
13
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Чейте са, да слушаме другаря Лавров, другарката Захарова или савецката пропаганда у цвик, блиц, брадва и секира, според която Вова Домакина поканил де що има кравари на вечеря?
74
2
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Чейте са,
73
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руснаците се побъркаха. Затварят не затварят, гонят не гонят - пълна какафония."Типичен пример какъв хаос може да настъпи когато такава голяма страна зависи само от един човек. Той постоянно търси поводи да покаже че е единствения владетел в Русия и всички около него са нули. А на тях нещастниците им остава само да му се кланят до живот.
72
4
 
17
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Играч е Путин и това си е!Хем показа морално превъзходство,хем ги направи смешни!А освен това остави на Тръмп поле за маневриране.Майсторска работа!Дали не е защото е 1/4 евреин?Иначе руснаците са малко като слон в стъкларски магазин,но Путин ги вкарва в пътя.При това не се оплаква от лошото качество на "материала",като нашия банкянски "гений".
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците не са се провалили, така както казва Захарова. Напротив, чeрният им президент излезна доста добър и избърса доста от срама и греховете на предните президенти. Много хора очакваха да води войни, като Буш, но той просто ловко лавираше, като се опитваше да се справи с надробените вече каши в Близкия Изток и Афганистан. За съжаление и него го водят за носа, разни съветници и често го подхлъзват, но с всички се случва. А Русия става все по-дейна, това е добре. Само да не станат фашисти.
70
8
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Andrey AnevБАТКО ТИ ГУРБЕТЧИЯ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПОЛУЧАВА ПОМОЩИ ЗНАЕШ КОЛКО ГОДИНИ СТАЖ Е ДАЛ НА ГЕРМАНИЯ ! АЗ КОГАТО ДОЙДОХ В ГЕРМАНИЯ ТИ СИГУРНО ОЩЕ ХОДЕШЕ ПРАВ ПОД МАСАТА ! КОФТИ Е ЗА НОВОДОШЛИТЕ КОИТО ИСКАТ ДА ПОЛУЧАВАТ СОЦ. ПОМОЩИ БЕЗ ДА СА ДАЛИ НЯКАКЪВ СТАЖ ТУК В ГЕРМАНИЯ ! ИМЕННО НА ТЯХ ИМ ДРЪПНАХА ШАЛТЕРА И СЕГА СА МНОГО ОТЧАЯНИ ,НЯКОИ СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО В БЪЛГАРИЯ ! АЗ ТУК ИМАМ НАД 15 Г. ТРУДОВ СТАЖ ЗАТОВА СЕГА СИ ПОЗВОЛЯВАМ 5 ИЛИ 6 МЕСЕЦА ПОМОЩИ ПОСЛЕ РАБОТЯ 5 - 6 МЕСЕЦА И ТАКА
69
1
 
11
 
! Отговори
Нас преди 7 години
*** ,време е на истина да станеш такъв, в САЩ има цели градове които са занемарени дори опустошени!
68
15
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До АнонименРуснаците се побъркаха. Затварят не затварят, гонят не гонят - пълна какафония.АМИ ТЕЗИ "ЛОШИ" АМЕРИКАНЦИ НАПРАВО ИМ БРЪКНАХА В АЛКОХОЛИЗИРАНИТЕ МОЗЪЦИ НА РУСНАЦИТЕ ! ЗАТОВА РУСНАЦИТЕ СЕГА ДЕЙСТВАТ НЕАДЕКВАТНО ,ВЗИМАТ ЕДНО РЕШЕНИЕ ,СЛЕД 10 ЧАСА ГО ОТНЕМАТ ,ПОСЛЕ СЕ КАНЯТ ОТНОВО ДА ГО ВЗЕМАТ ТОВА РЕШЕНИЕ И ТАКА В ОМАГЬОСАН КРЪГ ! ПАНИКЬОСАНИ СА !
67
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.бг, много сте зле! В останалите сайтове отдавна се появи новината, че Путин е отказал да гони американски дипломати, защото не му се занимава с "кухненска дипломация". Но покрай голата дупара на Николета и новото гадже на отдавна забравен френски актьор - клошар, сте пропуснали тази новина..