Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати

Сергей Лавров: Реципрочността е закон в дипломацията!
30 дек 2016 14:20, Елка Василева
239
Русия отвръща: Гони 35 американски дипломати
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия обявява за персона нон грата 35 американски дипломати - 31 служители от посолството в Москва и четирима души от генералното консулство в Санкт Петербург. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

САЩ обявиха вчера санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори и наредиха да бъдат изгонени 35 руски дипломати.

"Естествено не можем да оставим без отговор подобни номера, реципрочността е закон в дипломацията и международните отношения", коментира Лавров.

Още по темата

"Затова руското външно министерство съвместно с колеги от други ведомства внесе за разглеждане от президента на Русия предложение да бъдат обявени за персона нон грата 31 служители от посолството на САЩ в Москва и четирима дипломати от генералното консулство в Санкт Петербург", уточни той.

"Освен това предлагаме да се забрани на американците да използват вилата си в Серебряний Бор (популярна сред московчани паркова зона, б. р.) и склада на ул. "Дорожная", каза руският министър.

Администрацията на президента Барак Обама в САЩ "обвинява Русия във всички смъртни грехове, опитва се да ни обвини и в провала на външнополитическите си инициативи", заяви Лавров и нарече "неоснователни допълнителните обвинения", че Русия "се е намесвала на държавно равнище в избирателната кампания в САЩ".

Новите санкции от страна на САЩ са проява на агресия, припомня ТАСС коментар на Дмитрий Песков, прессекретаря на руския президент Владимир Путин.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ЦЕЛИЯ СВЯТ ОБЯВИ САНКЦИИ И ЕМБАРГО НА САЩ ЗАРАДИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОБТО СА ВЪРШЕЛИ ДА НЕ МЪРДАТ ОТ СЕВЕРНА АМЕРИКА.СВЕТЪТ ЩЕ СТАНЕ ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ.НО МН П***И много
105
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея американци мн мръсни чудят се какви гадости да правят.Вместо да помагат на бедните държави те само си търсят врагове
104
7
 
26
 
! Отговори
Психопат преди 7 години
Представям си още колко руски самолета ще разбият ционистите... Нищо, навремето руснаците влязоха в Берлин, а скоро знамето им ще се вее над Белия дом...
103
10
 
8
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
"На гол тумбак чифте пищови" ? Вие си отговорете...кой му дреме за руските санкции :)
102
10
 
16
 
! Отговори
факт преди 7 години
На нито един американски президент не е направен мавзолей така както на Ленин.Замислете се ......
101
5
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Новината отдавна вече не е вярна, никого няма да гонят.
100
0
 
11
 
! Отговори
DNS преди 7 години
Браво
99
2
 
5
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
До 160 Славяни ли ?!абе тая история каде си я чел?. да не е случайно в клуба на реформаторските отпадъци ?.
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауе гъдьофци, имате ли представа колко хиляди западно европейци са на ръководни длъжности в частния сектор в Русия на много дебели заплати. Всички фирми за добив на полезни изкопаеми като нефт, газ, злато, диаманти и т.н. имат екипи специалисти от UK, USA, Германия, скандинавските страни и т.н. Това че изгонили 35 бюрократа назначени по партийна линия нищо незначи. Руските дипломати са същите бездарници като нашите от БГ
97
14
 
16
 
! Отговори
Къде са ? преди 7 години
Хората в нормалния свят говорят за полети до Марс...!Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
96
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
168, фашистка демагогия. Вас вече ви бихме. На 20 метра от Райхстага се извисява Паметника на Съветска Армия с два танка T-34. С нами Бог!
95
7
 
8
 
! Отговори
забавление безкрай преди 7 години
Как да му намериш работа на Лавров? Ми вземи един лист хартия, и от двете му страни начертай една стрелка и напиши "Обърни от другата страна".
94
8
 
9
 
! Отговори
Отговорът преди 7 години
Хайде сега пък нямало да закриват Американското училище в Москва :))))Това го пишеше сутринта в руските медии, а сега се отметнали ;)Ей, тоа кремълски шапшал съвсем се обърка... май е препил с Бояришник :)))
93
3
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Andrey AnevЩЕ ТИ ПРЕДЛОЖА НЕЩО НО НЯМА ДА МИ СЕ СЪРДИШ ! КАКТО И НА МЕНЕ СА МИ ПРЕДЛАГАЛИ ДА ПИША С МАЛКИ БУКВИ ПОНЕЖЕ ТАКА СПОРЕД ТЯХ СЪМ "КРЕЩЯЛ" ! НЕ ИМ СЕ СЪРДЯ ,НО НЕ СЕ СЪОБРАЗИХ С ТЯХ ! ВИЖДАМ ,ЧЕ И ТИ ПИШЕШ С ГОЛЕМИ БУКВИ ,ЗНАЧИ НЕ СЪМ ЕДИНСТВЕНИЯ ! ТА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ Е - ВЛЕЗ В НАСТРОЙКИТЕ ЗА ИНТЕРНЕТ ,ТАМ ИМА ОПЦИЯ ЗА КИРИЛИЦА ! РАЗБИРА СЕ НЕ СИ ДЛЪЖЕН ДА ГО ПРАВИШ САМО ЗАЩОТО НА МЕНЕ МИ Е ТРУДНО ДА ЧЕТА БЪЛГАРСКИ ИЗРЕЧЕНИЯ НАПИСАНИ НА ЛАТИНИЦА ! ЖЕЛАЯ ТИ ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА !
92
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия преживя Наполеон, Хитлер, две световни войни, еврейски комунизъм, посткомунизъм. Славянските народи ще пребъдат. С нами Бог!
91
1
 
10
 
! Отговори
Славяни ли? преди 7 години
Да, двете големи скандинавски групи на Руси и Варяги създават Русия.И нямат капка славянска кръв.Също както и македонците нямат нищо общо с древната Македония на Александър.
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генотипното изследване на хората в България показва твърденията на изтъкнати траколози от времето на Соца, на които забраняваха да говорят истината,че голяма част от гените ни са тракийски - около 40%, около 30 са български и около 30 са славянски.Примесите изобщо не са много.Пробите са взимани 2010-2011 и са изследвани във френски лаборатории.
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
160, това е фашистка пропаганда. Руснаците са славяни. С нами Бог! Славяните победиха германическите народи. Затова славянските територии са обширни, а тевтонските народи са сбутани като в консерви. През вековете Русия победи германците, финландците, шведите и им намали територията. Бог е на страната на славянската цивилизация.
88
12
 
11
 
! Отговори
Славяни ли ?! преди 7 години
Още ли има хора, които наричат руснаците славянски братя?!Руснаците никога не са били славяни, прочетете последните руски изследвания, които потвърждават арабските автори от 17 век. Руснаците са угро-фини, нищо близко нямат със славяните!Основателя на Рус е Рьорик, скандинавски пират и обирджия.Просто са приели писменост и вяра от български духовници.
87
4
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Andrey AnevБЛАГОДАРЯ ТИ ! АБЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЕ ОТКЛОНИХМЕ ОТ ТЕМАТА ,ТА КАЗВАШ НЕ ОТ ДОБРО СМЕ ТУКА ! ТАКА Е ,НО ТУК ПОНЕ НАМЕРИХМЕ ДОБРОТО! ЗНАЕШ ПОНЯКОГА СИ МИСЛЯ ,АКО БЯХ В БЪЛГАРИЯ КА ЛИ ЩЯХ ДА ЖИВЕЯ ?! В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СЪМ СПИРАЛ ДА РАБОТЯ И НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ДОБРЕ ,ВСЕ НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ФИНАНСОВИ ! ВЯРНО И ТУК ОТНАЧАЛО БАЯ СЕ ИЗЗОРИХ ,НО СЕГА ВЕЧЕ СЪМ ДОБРЕ ,ЛЯТОТО РАБОТЯ ,КАТО ДОЙТЕ ЕСЕНТА ВЗИМАМ СИ ДВЕ-ТРИ СЕДМИЦИ БОЛНИЧНИ ,РАБОТОДАТЕЛЯ МЕ СЪКРАЩАВА ОТ РАБОТА , 5-6 МЕСЕЦА ПОМОЩИ