САЩ: Северна Корея безразсъдно провокира!

Саудитска Арабия е "стълб на американската рамка за сигурност"
18 апр 2017 20:13, Анисия Иванова
59
САЩ: Северна Корея безразсъдно провокира!
Снимка: БТА

Последният неуспешен ракетен опит на Северна Корея за изстрелване на ракета беше безразсъден акт на провокация, заяви министърът на отбраната на САЩ Джим Матис, цитиран от Асошиейтед прес.

Матис коментира действията на Пхенян пред репортерите, пътуващи днес заедно с него за Саудитска Арабия, където той започва едноседмична близкоизточна обиколка. 

"Лидерът на Северна Корея отново безразсъдно се опита да провокира нещо, изстрелвайки ракета", каза той, използвайки думата "безразсъдно", която севернокорейците употребяват по повод съвместните учения на Южна Корея и САЩ.

Матис не идентифицира типа на ракетата, но заяви, че тя не е била междуконтинентална, сиреч не е можела да достигне американска територия. Анонимен американски представител уточни по-късно, че ракетата е била вариант на Скъд, Кей Ен-17 по американската крласификация.

Матис похвали Китай, че се опитва да помогне за овладяване на ситуацията със Северна Корея.
Запитан за визитата му в Саудитска Арабия, той нарече кралството "стълб на американската рамка за сигурност за региона".

Армията на САЩ осигурява военна подкрепа на водената от Саудитска Арабия коалиция, воюваща срещу йеменските бунтовници хуси, припомня АП. Запитан дали администрацията на Тръмп планира да увеличи военната си подкрепа, Матис отговори, като заяви, че САЩ са фокусирани върху уреждането на преговорен екип с посредничеството на ООН, който да намери решение за гражданската война в Йемен по дипломатически път.

"Предвид броя на невинните хора, които умират в Йемен, на това просто трябва да се сложи край", заяви шефът на Пентагона.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен43Пенсионерите в Северна Корея не хвърлят десетки хиляди долари и злато през балконите като пенсионерите от членка на НАТО и ЕС
45
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Главорезите от Сауди на американската рамка за сигурност трябва да са попрекалили с убийствата щом се налага да се слага уж някакъв край
44
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Министърът на отбраната на сащ всъщност е казал: ''Саудитска Арабия е стълб на ''демокрацията'' и пример за цял свят''!
43
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати лъжливите кравари!
42
3
 
7
 
! Отговори
Chopp™ преди 7 години
Америкъ и най-виликътъ нъ свитъ! Рамбу, Куманду и Хурейшиу Кейн!
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иска не иска ,ще се съобразява глигана със САЩ и НАТО. Ние водим парада....Сори. Празнодумковци.
40
2
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
С. Арабия стълб на мира. Ей хора тези наистина ни имат за будали. Арабите държат яко американците за гушата и ха са шавнали ще има бум.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяла жабата, че подковавали вола, и тя дигнала крак.Ким знае ли БГ поговорки?
38
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ще провокира. Краварите може би очакват, че Северна Корея ще се наведе и ще си смъкне гащите както членката на ЕС и НАТО България, която колкото и да стои на задна прашkа и колкото и да я лашкат американците все още не е изработила за безвизов режим и така ще си я лашкат без да го дочака това падане на визите.
37
1
 
4
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ShoppПсевдошопе,знаем че си познавач на Турция,ама не приказвай глупости за България!Искаш да кажеш,че в Чикаго има повече българи от Пловдив,Варна или Бургас?Е нема начин-най-много колкото С.Загора-към 150 хиляди и то не е сигурно.Тоест 5-то или 6-то място.
36
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите с отпадъци както пенсионерите в членакта на ЕС и НАТО България.
35
1
 
11
 
! Отговори
А бе преди 7 години
До О чудоГлупости някакви-хванали били Ал Багдади!Тея арабски сайтове две пари не правят!Него може да го хванат(по-скоро "застрелят") само американците,а после да изхвърлят "трупа" на неустановено място.... Като Бин Ладен.Демек-шашма.
34
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Колко да е безразсъдно след одобрението на Китай , който е провел предварителна среща с русия по този въпрос и сащ по същия на по късен етап :) като преди това протежета на сащ и русия са обсъдили - договореностите между путин и тръм синоним на кгб и цру а още преди това сащ е посъветвал южна кореа как да се държи в увода , след който е инструктирала и севера за изложението :)
33
6
 
16
 
! Отговори
Хм преди 7 години
К'во стана,нали щяха да нападат Северна Корея?Що не почват.Дето се вика-добре е Третата световна да почне оттам-бая далече е!Щото от Украйна или Сирия е притеснително-твърде близо са....В Тихия океан да си се млатят колкото си искат!
32
3
 
4
 
! Отговори
О чудо преди 7 години
Днес в много арабски медии започна да излиза новината че лидера на ИД е бил заловен от Руски спец части с помоща на СА,близо до границата с Ирак!засега няма официално потвърждение.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армия има, а разработва ли ядрено въоръжение след подписването на международните договорености? Това са две различни неща.
30
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говедата се насадиха на пачи яйца с тия корейци.По суша не могат да ги нападнат,защото Ким ще ги отстреля като диви патици на лов.За ядрен удар не могат и да си мечтаят,защото първо самите те ще получат доста добра доза атом,и второ все пак радиацията не признава граници.А малката на площ КНДР граничи с огромните и по площ,и по военна мощ Русия и Китай.Така че на краварите им оставя само лаенето на ядосания пинчер и позорното кръгом марш след това.
29
1
 
26
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
абе тиквашвейцария има 100 000 редовна армия... въоръжена много добрети да не мислиш че неутралитет се пази без армия...
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Северният Ким е в заварено положение на световни договорености и трябва да се съобразява с тях.За какво е трошил народна пара да учи в Швейцария, като не е научил основното от нея?Швейцария има ли бомби? Богата ли е? Неутрална ли е?Какво да говорим повече.
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PYK USA RAZSYDNO