Патрул на ОССЕ се натъкна на мина в Украйна, един загина

Била е поставена в средата на месеца от диверсанти, твърди Киев
23 апр 2017 16:09,
15
Патрул на ОССЕ се натъкна на мина в Украйна, един загина
Снимка: Reuters, архив

Един човек загина, а трима са ранени, след като патрул на Специалната мониторингова мисия (СММ) на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) се натъкна на мина в Донбас съобщи външният министър на Австрия, сегашен председател на ОССЕ Себастиан Курц, цитиран от Франс прес и ТАСС.

"Един загина, трима са ранени. Пътуваха общо две коли; вторият автомобил на ОССЕ не е пострадал", заяви представител на ведомството, цитиран от агенция Луганскинформцентър.

По-рано днес външният министър на Австрия и сегашен председател на ОССЕ Себастиан Курц съобщи за един загинал и един ранен служител от мисията.

По предварителни данни на министерството взривното устройство е заложено от украински диверсанти, влезли в района, контролиран от сепаратистите, на 10 април.

Пострадалата кола се е отклонила от основния маршрут и се е движела по второстепенни пътища, което е забранено от мандата на мисията на ОССЕ.

"Неведнъж сме обръщали внимание на Специалната мониторингова мисия да спазва необходимите мерки за сигурност, наблюдавайки маршрутите, заяви пресслужбата на народната милиция на ЛНР.

Представители на ЛНР изразиха надежда, че международните организации ще дадат "реална оценка на инцидента", посочва ТАСС.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: минаукрайнаОССЕ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Комюнике 2050г.Как бих ти го нафърфорил! А защо комюникето да не звучи така: "Китайските войницибяха посрещнати в Норттъмбърленд с гирлянди от свежи цветя"?Глупи, цялата работа е в това, че китайците вече превземат света с вкусно хапване, скитайска традиционна медицина и най-вече - със страшната, смазваща икономика и хилядолетната си мъдрост. А пропо, тези дни някъде в КНР откриха паметник на съветските воини. А тук едни хаирсъзи искат да рушат руските паметници! Нека опитат!
10
7
 
0
 
! Отговори
Верваме ви преди 6 години
Москалите никога не са виновни, хвърлят зарин в Сирия но за това са виновни въстаниците срещу Асад, взривяват наблюдатели по пътищата на т.н. ЛНР но за това естествено че са виновни диверсантите от Киев.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не в Украйна, а в окупираните територии
8
2
 
8
 
! Отговори
гого преди 6 години
то пък някой им вярва на очетитв на тия уж наблюдатвли. Нищо чудно и да снасят инфо на украинците за поиции и сили на другата страна....трошат се едни пари европейски.
7
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Укро-"специалистите" така минират около фронтовата линия,че често собствените им войници се натъкват на техните мини при операции.Дали правят карти на минните полета и единичните мини е съмнително.Както и дали информират за тях другите части от армията....Иначе тези наблюдатели са голяма работа-има безброй клипове как си лафят с украински танкисти на 5 метра от танка,а в отчета пишат,че тежко оръжие в района няма.Ясно колко са обективни!
6
4
 
40
 
! Отговори
поклон преди 6 години
Днес се се навършват три години от касапницата в Одеса в който бяха убити и изгорени над 30 човека от фашистите и превратаджиите в Украйна ......
5
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименХм, по-скоро Путин ще продаде "републиките" срещу втори референдум в Крим, този път под егидата на ООН.
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви диверсанти, какви сепаратисти? Там нали живеят руснаци - те така си почистват от ***, с мини.
3
23
 
4
 
! Отговори
Комюнике 2050г. преди 6 години
Около полско-китайската граница ще се изпратят допълнителни полицейски патрули и от двете страни, за да се намали поне малко битовата престъпност там.
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ще се разширява на Запад, май.
1
2
 
38
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
тез наблюдатели какво наблюдават, на повечето места нямат достъп, пък колко са безпристрастни друг въпрос.