Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!

Рисковете за сигурността на Пхенян по-големи от икономическите ползи
Обновена: 7 сеп 2017 12:46 | 7 сеп 2017 12:45, Елка Василева
82
Путин: Севернокорейците е невъзможно да бъдат уплашени!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин каза, че правителството на американския президент Доналд Тръмп показва желание за намаляване на напрежението по въпроса със Северна Корея, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че разпалването на военна истерия в кризата със Северна Корея има обратен ефект и че Пхенян няма да спре ядрените и ракетните си програми, тъй като ги смята за своето единствено средство за самоотбрана.

"Невъзможно е те да бъдат уплашени", каза той на икономически форум във Владивосток.

Още по темата

По думите му на Северна Корея се предлага перспективата за спиране на санкциите, за да бъде стимулирана да замрази оръжейните си програми. Според Пхенян обаче рисковете за сигурността са по-големи от икономическите ползи.

"Ние им казваме, че няма да налагаме санкции, което значи, че ще живеете по-добре, ще имате по-добра и вкусна храна на масата, ще се обличате по-добре, но те мислят, че следващата стъпка е покана за гробището. И никога няма да се съгласят с това", заяви Путин.

Той призова Северна Корея да бъде включена в съвместни проекти, за да се намали напрежението на Корейския полуостров, посочва ТАСС.

"Необходимо е Северна Корея постепенно да бъде въвлечена в сътрудничество в региона, а Русия има конкретни предложения, всички знаят за това - общ път, свързващ Транссибирската магистрала и корейските железопътни линии, през Северна Корея, тръбопроводен транспорт, развиване на севернокорейските пристанища и т.н.", каза Путин.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
34
 
! Отговори
:-) преди 6 години
не му омръзва на Путин да изнася лекции на Америка по външна политика, но...ученика - тьп !!не възприема !!!
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименпречеше му Китай, китайското правителство не е вдъхновено от жп-идеята и газопровода
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато врага започне да се държи мило, значи или подготвя или вече е подготвил ликвидирането ти
11
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През Корейската война 1950-1953 американците са сринали Северна Корея със земята. Държавата е намерила начин да се възстанови и да се развива. Ние малко знаем за зверствата по света.
10
11
 
36
 
! Отговори
да преди 6 години
както винаги Путин е единствения адекватен за разлика от нелепото недоразумение Тръмп, който е предмет на присмех дори в собствената си страна на тъпата Америка й беше ясно казано и показано, че няма думата всяко едно изказване на Владимир Путин е урок, който САЩ няма умствения капацитет дори да запомни..какво остава да научи
9
25
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Отдавна се знае, че ментора на Ким-Грух е в Москва. Великото Мордорско джудже няма да си мръдне пръста като завалят бомби в Пхенян.
8
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви ще са тия съвместни проекти, като кимианците влагат всичко в оръжие за масово поражение срещу империалистическия олигархичен гангстерски враг?
7
3
 
18
 
! Отговори
До Румен преди 6 години
Една ядрена бомба струва милиарди да се разработи и построи. А при герб, сигурно трилиони. Освен това ще се повреди, баш когато ще я хвърлят
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек който живее добре е трудно да го накараш да влезе във война...ако корейците заживеят добре,ще станат по-малко надъхани и агресивни...сега всичко лошо и глад и мизерия да преписани на външния враг,а не на партията майка и лидерът баща...прав е Путин...иначе са нация изтормозени камикадзета
5
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Необходимо е Северна Корея постепенно да бъде въвлечена в сътрудничество в региона..." Е, че какво му пречеше до сега на Путин да се свързва с "корейските железопътни линии" и как това ще "укроти" Ким да не рекетира САЩ, ЮК и Япония, както Русия съседите си.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щатите отново вдигнаха тавана на държавния дълг. Така че до декември война няма да предизвикат.
3
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият адекватен политик.На Тръмп му трябва чудовище за терор и страхови истерии.Ако не е Русия е ИД,ако не е ИД е СК...все има някой да подържа страха и продажбата на оръжие....
2
9
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
трьмп не е избран за президент за да налага мир по света тои е избран за да имавоини да се продава орьжие да се избива човечеството генезисьт на сащ не е мира бои и стрелба
1
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Путин просто мълчи изглежда далеч по-умен.