Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР

Западни издания с коментар по темата за Северна Корея
7 сеп 2017 09:45, Елка Василева
178
Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР
Мун Дже Ин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите за британския печат. На вчерашния си разговор във Владивосток южнокорейският президент Мун Дже Ин е помолил руския си колега Владимир Путин да помогне да бъде "укротена" Северна Корея, пише в. "Гардиън", като цитира южнокорейски медии. Според президента Мун има опасност ситуацията на Корейския полуостров да стане неконтролируема.

Японското министерство на отбраната съобщи, че е променило оценката си за мощността на взривената в неделя бомба на 160 килотона - близо 10 пъти повече от хвърлената над Хирошима.

Путин заяви, че смята налагането на още санкции на Пхенян за неефикасно. Китай също е против наказателни мерки като исканото от САЩ и Великобритания петролно ембарго. Те могат да предизвикат достатъчно голяма вътрешнополитическа криза, да се стигне до падане на режима на Ким Чен Ун и това да ликвидира ролята му на буфер между Китай и Южна Корея, където са разположени американски сили.

Още по темата

Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да обсъди въпроса за санкциите с Путин на днешната им среща във Владивосток.

На срещата си с руския лидер във Владивосток Мун Дже Ин е заявил, че прекъсването на доставките на петрол за Пхенян е неизбежно и е призовал Путин да подкрепи предложената резолюция, съобщава британският в. "Телеграф" в статия под същото заглавие като това на в. "Гардиън". Руският президент е отговорил, че това ще попречи на работата на севернокорейски болници.

"Севернокорейците ще ядат трева, но няма да се откажат от ядрената програма, ако не се чувстват сигурни", предупреди малко по-рано Путин, чиято страна изнася за Северна Корея 40 000 тона петрол всяко тримесечие. Пхенян получава повечето от използвания петрол от Китай, отбелязва в. "Телеграф".

Международният подход към Северна Корея, основаващ се на санкции, беше успешен, заявява адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на САЩ, цитиран от в. "Вашингтон пост". "Казвам, че е успешен, защото не сме във война", подчерта той. Според анализатори, цитирани от американското издание, санкциите нито са променили оценката на Ким Чен Ун за ситуацията, нито са довели до изолация на режима.

След ядрения опит в неделя САЩ, Южна Корея и Япония се борят в ООН за налагане на възможно най-силни санкции срещу Северна Корея, но Китай и Русия, които имат право на вето в Съвета за сигурност, предпочитат преговорите, пише изданието.

Адмирал Суифт обаче заяви, че фокусирането върху санкции и дипломатическо решение е все пак повод за оптимизъм, отбелязва в. "Вашингтон пост". "Докато не смятаме военните инструменти за единствен вариант, това е успех", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските санкции зациклиха-- санкционираните си търгуватпомежду си и не им пука за тръмпуяк.
120
2
 
2
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Пичин продава петрол наПрасчо и не иска да губи доларчета които после тъпче в калъфите на разни музикални инструменти
119
3
 
4
 
! Отговори
MSC преди 6 години
До МЗ ПРЕДУПРЕЖДАВАТова с бояришншка взе да се изтърква.Малко сменете лафа.Руснаците че пият(впрочем те се напиват определено по бързо от поляците ,които носят зверски на пиене) - това е все едно да ми казвате всеки ден от къде изгрява слънцето.Впрочем американците и те се напиват до смърт покогато и ако им остане време а и ако прекалиш много и уйски за 1000 лева да си пил ....все тая.А и защо не кажете лаф за пияните финландчета които полицията прибира по домовете?
118
2
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
Световната асоциация на дентолозите предупреждава , плюене и хапане на Русия , води до преждевременна загуба на дъвкателния апарат :)
117
6
 
5
 
! Отговори
МЗ ПРЕДУПРЕЖДАВА преди 6 години
До редникРусофилията е вредна за Вашето здраве! Особено съчетана с употребата на Бояришник!
116
3
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
Преговорите между Русия и Китай са приключили ! Постигнати са договорености ! След войната , американските територии остават във владение на Китай ! Към Европа са проявили интерес Индия и Иран! Русия е заявила че страната им не изпитва необходимост от разширяване , но ще разглежда молбите за присъединяване !
115
2
 
4
 
! Отговори
редник преди 6 години
Най много се печели от войните , но не от загубените ! Затова САЩ зациклиха :)
114
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До юбералесЗащо мислиш че Китай иска да има под опашката си държава като ЮКорея която сега е зависима политически поти на 100% от САЩ?Защо мислиш че СКорея и Китай искат да има в ЮКорея 25 бази на САЩ включително в тези дни могат там да се разположат ядрени оръжия?Така че Както каза Путин - СКорея ще ядат трева но ще завършат програмата си за оръжия. А след това САЩ или ще се съобразяват или ако стане зулум ще получат ядрена бомба в скута си.
113
2
 
7
 
! Отговори
Спартак преди 6 години
"а на Запад хората просто си живеят живота и не се интересуват от съдбата на поробените народи."СМЪРТТ ЗА РОБОЕЛАДЕЛЦИТЕ!
112
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия - закрилницата на диктаторите !
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приложиха санкции върху Русия, а сега реват " Недей си продава петрола на СК и се набутвай още". Ония *** ще се гръмнат сами, вече си направиха готино земетресенийце, въпрос на време е да объркат нещо. Жалко за народа им!
110
1
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До БобиНе Боби, Иран или СА не са отговорни за това че Китай доставя техния петрол на КНДР. Доставчикът за КНДР е Китай и той единствено е отговорен за поддържането режима на Ким. Просто е.
109
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма диктатор в света който да не подкрепян от Путин.
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едногънковите русофилки веднага видяха молби и клякане. Ако имаха две гънки щяха да проумеят, че зад тази "молба" стои друго. Просто им се казва, че на всички им е ясно кой подкрепя обезумелият диктатор. "Молбата" на дипломатичен език е предупреждение. Неслучайно вчера удължиха и санкциите. Ако Путин е поне малко умен ще знае какво стои зад тази "молба", а не да приказва небивалици за корейските болници.
107
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другари селски философи, фактите са тези:Докато хората на Запад си живеят живота,в Китай китайците бачкат като роби за жълти стотинкив Русия руснаците деградират като животни, а и чеченците ги *** където си поискатв България единствената ви радост е да пишете по форумитеа на Запад хората просто си живеят живота и не се интересуват от съдбата на поробените народи !
106
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е по-добро от повредени от комунизъм, крадливи, извратени селяни русофили които докараха България дотова положение !!!
105
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад ракетно -ядрената програма на Ким стои руската *** и Психопата Путий. Целта му е да изнуди японците да махнат санкциите а в заняна да озапти Прасчо. Путин не е един рекетьор, който скоро ще изяде дървото.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали САЩ не се стремят точно към малка ядрена война?Тя би решила доста от проблемите им:военни,политически и ...икономически!...Ммне, явно не си запознат с проблемите.
103
6
 
4
 
! Отговори
До чудя се преди 6 години
Май си прав! Досега на самсунг им гърмяха телефоните, май скоро и заводите им. За едни скапани айфони, говедарите ще запалят света.
102
3
 
14
 
! Отговори
Чудя се преди 6 години
Дали САЩ не се стремят точно към малка ядрена война?Тя би решила доста от проблемите им:военни,политически и ...икономически!Представете си последствията от такава война-Ю.Корея ще бъде елиминирана като конкурент,а Китай и Япония направо ще спукат гумите!Предизборното обещание за връщане на производствата обратно в Америка ще може да бъде изпълнено,Самсунг изчезва от пазара!Отделно че всеки по света би трябвало да бъде респектиран.Жертвите естествено са без значение...