КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!

Балистичната ракета прелетя над японска територия, не стигна до Гуам
15 сеп 2017 07:00,
158
КНДР пак изстреля ракета. САЩ с призив към Русия: Вземете мерки!
Снимка: Reuters, архив

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на действие, оценява Пентагонът, цитиран от световните агенции.

Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била заплаха за Гуам, допълни американската армия.

Според японските власти обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.

Още по темата

Въоръжените сили на Япония не са се опитали да свалят ракетата, която падна на 2200 км източно от нос Еримо.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере по-късно днес по искане на САЩ и Япония, предаде Ройтерс, позовавайки се на дипломатически източници.

Петнайсетчленният Съвет за сигурност единодушно засили санкциите срещу Пхенян в началото на седмицата след ядрения опит от 3 септември, налагайки забрана върху износа на текстил и ограничавайки вноса на суров петрол.

Американската администрация призовава Русия и Китай да вземат конкретни мерки, за да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети. Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън след поредния ракетен опит на Пхенян, предадоха световните агенции.

Китай доставя на Северна Корея основните обеми петрол. Русия е най-големият работодател на принуждавани севернокорейски работници, заяви американският топ дипломат.

От негова гледна точка новият "провокативен ракетен пуск" на Северна Корея означава, че японският народ за втори път през последните седмици е бил подложен на заплаха. "Тези продължаващи провокации само задълбочават икономическата изолация на Северна Корея", подчерта Тилърсън.

Той е обсъдил по телефона с японския си колега Таро Коно изстрелването, отбелязва ТАСС.

Япония няма да толерира опасните действия на Северна Корея, които застрашават световния мир, заяви японският премиер Шиндзо Абе.

Министерството на външните работи на Южна Корея също категорично осъди ракетния опит, наричайки го сериозен акт на предизвикателство, който застрашава международния мир и сигурност, информира Ройтерс.

Ведомството отбелязва, че страната е напълно подготвена да отговори на всяка заплаха от Севера.

В отговор на изстрелването южнокорейските военни днес са провели учение с използване на балистична ракета, която е прелетяла разстояние, равняващо се на това до международното летище на Пхенян - Сунан, откъдето бе извършено севернокорейското изстрелване, информира ТАСС.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай Ким , обикновените хора са с теб.
53
3
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Лошото е, че ако японска ракета прелети над Северна Корея, ще се забия я в Русия, я в Китай.
52
1
 
3
 
! Отговори
nina преди 6 години
Под 49 с името "nina" някой е писал от мое име. Разграничавам се от това. Впрочем, няколко пъти вече някой използва този "похват". Но по стил на писане се различава от мен.
51
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали Съветът за сигурност на ООН се е събирал 1950-1953 г., когато САЩ сриват със земята Корея?.... И колко мирни граждани са изклали американците там?..
50
16
 
6
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Русия подкрепя подкрепя прасето, защото му осигурява роби. Тъжно, но факт...
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говедата си мучат,а ракетите на Ким си летят.Това е.
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че санкциите се налагат единствено и само за да спрат ядрената програма на Северна Корея! Една ядрена държава на корейския полуостров водеща независима политика се явява заплаха за западния свят! От друга страна Китай и Русия също се включват в глупавите санкции вместо да подкрепят Северна Корея. В крайна сметка е в техен ущърб! Северна Корея като техен съюзник би могла да бъде много силен коз! Все едно зареден пистолет до главата на Америка! Преди да правят бели ще се замислят
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А санкции за Южна Кореа сега ?
46
1
 
6
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хич не е въображаема. Снощи бяхме на кино. Момичето си разправи случката. Ама кво да ти се обяснявам. Хаха. *** с жена си там. Може да изядеш бой пък нея да я тропосат с черните губерки, досущ като с полякинята и мъжа й. Пък може и то да отнесеш губерка хехе. Ни съ знаи знаи ли съ
45
0
 
4
 
! Отговори
Капитан Нико преди 6 години
До нинаАз съм млад макронист. Давай, давай, не се подигравай.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждаме американския хуманизъм воден от максимата разделяй и владей. Логистична и фимансова подръжка на ИНВАЗИВНИ ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ по цял свят с оглед ДОБРИЯ РЕЗУЛТАТ ПРИ НАМАЛЯВАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА НА СЕВЕРНОАМЕРИКАНСКИТЕ ИНДИАНЦИ. ПРИЛОЖНАТА АМЕРИКАНСКА ПОЛИТИКА НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛА ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО МЕЙФЛАУР
43
3
 
17
 
! Отговори
Гросмайстор Топалов преди 6 години
САЩ ги е страх. Затова само мучат по ООН-то и по СNN.Друго не могат да направят. Пат - нямат никакъв ход.
42
4
 
3
 
! Отговори
до анонимко преди 6 години
Санкциите са наложени ЕДИНОДУШНО от всичките 15 членки на Съвета за Сигурност при ООН (вкл. Русия и Китай).
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно до сега никоя изстреляна севернокорейска ракета не е довела до човешки жертви! За сметка на тях обаче американските ракети са взели адски много жертви! И с калво право им налагат санкции? А после били затворена държава е как да не са?
40
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
Баба ти Нина е 70-годишна и селфито няма да ти хареса.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ракети и бомби на корейците са си чисто руска технология" и американците ползват ГЕРМАНСКИ ТЕХНОЛОГИИ за строеж подръжка на КОЦЛАГЕРИ, КАКВИ ОГРАДИ СТРОЙ ПО МЕКСИКАНСКАТА ГРАНИЦИ И В КАК ЦЕЛИ ГРУПИ БЛАГОДЕНСТВАЩИ ГИ ДОВЕЖДАТ ДО ГЛАД СЪИЗМЕРИМ С КАДРИ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ОТ КОНЦЛАГЕР.
38
0
 
13
 
! Отговори
с настроение преди 6 години
Ето , знаех си, че и тази сутрин ще добия настроение за деня. От такива новини ми става приятно и кафето ми е по вкусно. Още по приятно ми става при мисълта, че една малка група от изрусени наркозависими същества от София пишещи срещу заплащане от антибългарски сороски организации припадат с пяна на устата и с изкривени, поеленяли от безсилна злоба физиономии.
37
3
 
10
 
! Отговори
vse edno преди 6 години
Аз съм писател фантаст врачкаджия. Жанрът ми е ненаучна, баятелско-гадателска фантастика. По коментарите познавам кой с какво е облечен и каква чанта носи. Направо съм велик чукча пророк. Вервайте ми. Единственото което не можах да предскажа е че че САЩ ще бъдат така унижени. Прогнозата ми е крива, муча от мъка и ще ковна две амфетки с бира и вдин джойнт да си прочистя кухата лейка.
36
0
 
17
 
! Отговори
nina преди 6 години
"...Русия и Китай да вземат мерки." А САЩ кога ще "вземат мерки" за своето превъоръжаване?
35
1
 
22
 
! Отговори
Грантитут преди 6 години
Ако бях платен драскач-хибридник от Козяк щях да си подам оставката. От срам че някой се гаври така с работодателя ми.