САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!

Пхенян скоро с междуконтинентална балистична ракета с ядрена глава
Обновена: 27 сеп 2017 07:02 | 27 сеп 2017 07:00,
181
САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за военна опция по отношение на севернокорейската ядрена криза, но предупреди, че нейното прилагане ще има много тежки последици за КНДР, предаде Ройтерс.

"Напълно готови сме за втората опция, но тя не е предпочитаната опция", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом с испанския премиер Мариано Рахой.

Още по темата

"Но ако предприемем тази опция, казвам ви, тя ще бъде опустошителна, опустошителна за Северна Корея. Тази опция се нарича военната опция. Ако трябва да я приложим, ще го направим."

Рахой заяви, че Испания ще подкрепи всяко политическо решение на кризата около Северна Корея, предаде ТАСС.
САЩ наложиха нови санкции на осем севернкорейски банки и 26 банкови служители от същата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите се въвеждат въз основа на указ на Тръмп, подписан миналата седмица и насочен срещу достъпа на КНДР до международната банкова система. Наскоро ООН също прие комплекс от санкции срещу Пхенян, най-строгия си досега.

Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с ядрена бойна глава, заяви днес, цитиран от ТАСС, председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, но е само въпрос на време, каза генералът на изслушване в Комисията, посветено на удължаването на пълномощията му с още две години.

Според Дънфорд сега Вашингтон трябва да изхожда от това, че Северна Корея както желание, така и възможност да нанесе удар по континенталната част на САЩ.

Американското министерство на отбраната подкрепя дипломатическите стъпки за решаване на кризата около севернокорейската ядрена програма, каза Дънфорд.

"Пентагонът подкрепя предприетите от Държавния департамент дипломатически и икономически усилия за уреждане на кризата около КНДР", заяви генералът.

Дънфорд отбеляза, че в последните 18 месеца министерството на отбраната е активизирало събирането на информация, свързана с военната дейност на Пхенян.

Макар политическата обстановка в момента да е много напрегната, не сме установили промяна в позициите на севернокорейските сили. Не се наблюдава военна дейност, съответстваща на напрежението в политическата среда, подчерта той, цитиран от Ройтерс.

Държавният секретар на САЩ пък Рекс Тилърсън ще посети Китай тази седмица за преговори, чийто предмет ще бъдат въпроси като кризата около Северна Корея и търговията, съобщи американският Държавен департамент, цитиран от Ройтерс.

По време на посещението на Тилърсън, което ще бъде от 28 до 30 септември, той ще има разговори с представители на китайското ръководство. Предвижда се сред целите на разговорите да е и свършване на подготвителната работа за визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп през ноември, каза на редовен брифинг говорителка на Държавния департамент.

По време на срещата си с медиите тя също така приветства издадения от саудитския крал указ за разрешаване на жените да шофират. Саудитското кралство е единствената страна в света, където жените нямат право да карат автомобили, отбелязва ДПА.

Държавният департамент съобщи също, че в следващите часове във Вашингтон ще се проведе среща между Тилърсън и кубинския министър на външните работи по искане на правителството в Хавана. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
7
 
18
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 6 години
САЩ ОТДАВНА СА ХВЪРЛИЛИ ОКО НА СТАРА ЕВРОПА. ИСКАТ ДА Я СЪСИПЯТ И ПОЧТИ УСПЯХА. КОЛКО ДЪРЖАВИ ОТ ИЗТОКА ОПУСТОШИХА И СЪСИПАХА А НАСЕЛЕНИЕТО ИМ МУ ВРЪЧВАТ СОЛИДНА СУМА ПАРИЧКИ И МАРШ КЪМ ЕВРОПА КЪДТО ТРАЙНО СЕ НАСТАНЯВАТ И С ТОВА НАСТАНЯВАТ ТРАЙНО ИСЛЯМА. САМО ЕВРОПА НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗВА.А КОГА СВЕТА ЩЕ НАЛОЖИ САНКЦИИ НА САЩ???? ТОЗИ ПЪТ С ПОРЕДНИЯ ОПИТ ДА УНИЩОЖАТ ДЪРЖАВА ДА НЕ СЕ НАДЯНАТ НА КОЛА?????
57
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооо забравих разбира се матушка ти расиюшката...държава създадена чак 15 век.
56
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГАДОРЯНЧе коя от тия държави я е имало по времето на Римската империя бе умник?!?!?Иран? Тя няма нищо общо с персийските *** на Кир и Дарий.Китай? Ако не знаеш от древен Китай не остава нищо, след нашествието на монголите. Там до ПСВ управлява МОНГОЛСКА династия.Венецуела? Там индианците още не са слязли от дърветата, когато Рим владее 1/3 от населението на света.Баси неуките кимчовци сте тва ***!
55
17
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Санкциите няма да помогнат.Както каза Путин гладни ще стоят но бомба ще направят.Доналд Тръмп колкото и да ги заплашва пак няма да спре ядрената им програма.Само Пентагона може да го направи като ги лиши от съществуване!Най-добре да не си губят времето и да ги запукват!
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, Ся разбрахте ли царвули четвени кой кого ще удари казаха ли ви го
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всички са платени, просто има доста НЕКАДЪРНИ, МЪРЗЕЛИВИ, НЕУКИ, ЗАВИСТЛИВИ и затова мечтаещи за "онуй убаво време" хорица, които нямат шанс в свободния свят и конкуренцията.Не са виновни само те, така ги научи системата и сега те не могат, не знаят и не искат нищо друго......а и за повечето от тях е късно да го променят.Споко, ще измрат!
52
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай! Всеки, кой то затрашава бялата раса ....трябва да бъде унищожен.
51
3
 
27
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
На кадрото нагледно се вижда физиономията на ФИРКАН ТЕРОРИСТ.П.П.Още основателите на тая държава са действали с терористични подходи спрямо корените жители на Америка-избили ги. После станаха ЕДИНСТВЕНАТА страна употребила ЯДРЕНО оръжие срещу невинни хора. После изгориха дженглата с на*па*лм във Виетнам. Дойде Ирак-Либия-Авганистан, сега е ред на С.Корея.Терориста няма почивен ден, той трябва да бомбардира трябва да убива.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29:Не съвсем. Тръмп (Тrump) на английски означава "коз" в игра на карти или като глагол "цакам".
49
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя в тоя сайт как още има отявлени застъпници за комунизма, доказано престъпен режим, закопал България по-конкретно на дъното, за северна Корея да не говориме. Абе хора вие в час ли сте, пари ли ви дават за това?!?!? Ако ви дават тогава ви разбирам, което ви прави не по-малки тъжняри, ама все пак ясно.
48
3
 
17
 
! Отговори
Баш Майстора преди 6 години
Тръмп захапа стръвта...сега въпроса е дали ще издържи кордата :)
47
2
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Е и, какво?Това причина ли е да им пускат бомби, или само да се гръмне дивия глиган?
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цяла Америка толкова ли не можаха да намерят някой читав човек за президент, та точно този фустогонец туриха?!
45
16
 
11
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Знаете ли , че в СК се наказва с разстрел:Притежание на Библия слушане на чуждо радиоприемане на тел. разговор от чужбина/за звънене да не говорим/опит за бягствороднините до трето коляно на избягалитеза гледане на порноЧе;ток В Пхенян има само по 1 час на дендажбата е 180 г. ориз и 200 г. царевица на денна жителите на провинцията е забранено да влизат в столицата.военната служба /основно маршируване/ при жените е 7 г.хубавите моми ги женят насила за партийни другари
44
2
 
28
 
! Отговори
Реалистът 3 преди 6 години
..... В Арабските страни ( Саудитска Арабия , ОАЕ , Катар ... ) също има хора , със СМАЧКАНИ права ... а именно - ЖЕНИТЕ , които ДЕ ФАКТО нямат абсолютно никакви права там ! :) ;) :) ..... Там що НЕ отидат да се намесят 'ДЕМОКРАТИТЕ" ?!?! ..... Всички знаем защо ;) ... А тук , нашите продажници , им "цункат" задните части ... въпреки , че мятаха "ПРИЯТЕЛСКИ БОМБИ" с УРАН в Западната ни съседка и сигурно прецакаха флората и фауната за 100 години напред .... :( :( :(
43
5
 
26
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Янките си трупат ли трупат врагове. Русия, Китай, Иран, Венецуела и кои ли не. Дерзайте кравари. Тези държави ще ви надживеят. Някои от тях надживяха самия Вечен Рим. Да де, него все още го има, но няма нищо общо с оня.
42
3
 
25
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Хаха. Оставиха ли Индия и Пакистан да имат балистични ракети с ядрено оръжие? Оставиха. Сега ще преглътнат и Човека ракета.
41
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоуто е голямо но финалът ще е трагичен за САЩ.
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким има подводници с ядрени ракети около американските брегове и Тръмп ще го провокира да му изпрати "ядрен поздрав" . Ще стане страшно в САЩ. Ще ги налегне ужас, ще се самоизбият..
39
4
 
3
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Ти си си направо илюзионист.