Разпадащият се Рим възмути външния министър на страната

Той порица бездействащата кметица Раги
14 апр 2019 08:30, Нели Христова
12
Разпадащият се Рим възмути външния министър на страната
Снимка: Reuters

"Рим никога не е бил толкова мръсен, толкова претоварен, толкова занемарен, хаотичен и дезорганизиран. Вината на Салвини ли е или на кметицата от Движение Пет звезди (за която даже ви призовавах да гласувате), която нищо не направи през всичките тези години? Оставям жителите на Рим да преценят това, аз работя за едно по-добро бъдеще за този прекрасен град", възмтено заяви вътрешният министър на Италия Матео Салвини, докато по улиците на Рим се провеждаше кръг от автомобилното състезание Формула Е, предадоха от Франс прес, цитирани от БТА.

Още по темата

Положението в Рим с всеки изминал ден се влошава - тонове боклуци заливат улицата, ценнни сгради и паметници се рушат. Италианците чупят колите си в огромни дупки, а на градския транспорт не може да се разчита. Това само спомага на враждата, която по принцип съществу между лидерът на крайнодясната партия Лига Салвини и Раджи (от антисистемното Движение Пет звезди).

Атаката потвърждава за пореден път наличието на напрежение в коалицията на Лига и Движение Пет звезди, които ще бъдат съперници на изборите за Европейски парламент през май.

Нападките изглежда потвърждават и апетитите на Лига на Матео Салвини за Рим. Лига досега не е имала силни резултати в Рим, но предвид провала на всички останали политически сили в столицата, това може да се промени, посочва Франс прес.

Вирджиния Раджи бе избрана през 2016 г. с 67 процента от гласовете на избирателите в знак на протест срещу предишните управници на града, както от левия, така и от десния политически спектър, които не се справиха с управлението на силно задлъжнелия град, имащ репутацията на неуправляем.

Трудностите на Раджи при сформирането на екип и при предлагането на конкретни решения за многобройните проблеми на Вечния град обаче сериозно намалиха популярността й.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как бе?Това не е вярно!Само в София е мръсно щото Фандъкова не иска да мете улиците.
9
1
 
7
 
! Отговори
друг град на запад преди 5 години
За съжаление, проблема с "пришълците", да не казвам какъв цвят са, е много сериозен! Най-интересното е, че има някои силно заинтересовани от наплива на тия м...... по нашите крайща!!!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при фъндито е така
7
4
 
12
 
! Отговори
До трол 6 преди 5 години
Какво й е супер на София. В тази статия ако беше сменено името Рим със София щеше да важи - дупки, мръсотия, рушащи се сгради! Какво е значението дали е червен, зелен или бежов клета? Трябва да върши работа. Аксаково им е синьото на тия сега? До вчера били секретари на БКП сега седнали морал да ми четат! Аре бягай.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София си е супер, само червените съскат защото никога няма да имат червен кмет и всичките подобрения ги направиха ГЕРБ и Фандъкова на всички избори ки тупа като килими
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4 МартисанАз затова през софия минавам само транзит и си отпочивам спокойно на село
4
6
 
23
 
! Отговори
Мартисан преди 5 години
Преди две години бях там и беше невероятно красиво и подържано, като изключим изметта от цял свят която работи в сферата на услугите. Инди, паки, сауди и всякакви черни те тормозят на всяка крачка. Градские автобуси наистина закъсняват, но това е защото спират на който им махне и дават път на всеки със скутер. Абе не знам сега как е положението, но когато се прибрах в София изпаднах в много тежка депресия.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичайте града в който живеете и се грижете за него, така ще живеем на едно по-хубаво място! Спрете с нихилизма, той за нищо не помага!
2
3
 
28
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Едва ли само кметицата е виновна. Една разходка по римските улици е направо потискаща. Стари сгради от десетки години не поддържани. На всяка улица, а често и на всяка втора-трета сграда стои надпис "продава се". Градът е с история и поради това е зсатрояван много хаотично, с много тесни улички и многоетажни сгради. За съвременен начин на живот няма условия. И метрото само с две линии, и тъмно, също течащи тавани. И вече навсякъде черни пришълци. И тежко въоръжена жандармерия за защита.
1
9
 
24
 
! Отговори
Asan преди 5 години
ами какво да кажем за шопландия където се изсипаха всички селяни и качеството на живот е като в кабул само с по-мръсен въздух