Тръмп предупреди Китай: Да няма нов Тянанмън!

Това би навредило на търговското споразумение
19 авг 2019 10:02, Елка Василева
37
Тръмп предупреди Китай: Да няма нов Тянанмън!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Китай, че ако протестите в Хонконг бъдат потушени по същия начин като тези на площад "Тянанмън" в Пекин преди 30 години, това би навредило на преговорите за сключване на търговско споразумение между двете най-големи икономики в света, предаде Франс прес.

Още по темата

"Мисля, че би било много трудно да сключим споразумение, ако те упражнят насилие. . . ако има нов площад Тянанмън", каза Тръмп пред журналисти в щата Ню Джърси вчера, когато стотици хиляди продемократични демонстранти отново излязоха по улиците на Хонконг.

Протестите в китайския специален административен район продължават вече повече от два месеца. В последно време Пекин повиши тона, което предизвика опасения от повтаряне на репресиите на площад "Тянанмън" през 1989 г., когато студентски бунт бе потушен с танкове и с цената на стотици, а може би и на хиляди жертви, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Ако тези събития се повторят в Хонконг, "аз мисля, че ще има силни политически настроения", които биха блокирали търговските преговори с Китай, каза Тръмп. Американският президент отново призова за мирно решаване на кризата, като прикани китайския си колега Си Цзинпин да преговаря с демонстрантите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Каскет, явно много си чел, защото от писанията ти излиза, че Хонконг е на GB и са го отдали на Китай.Върнаха го, защото го бяха окупирали след т.нар. опиумни войни.Хонконг е специален административен района на Китай (както и Макао).
10
3
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
До Анонимен"...Тръмп да изпрати армията и да защити гражданите на Хонконг.Тогава целият свят ще го подкрепи с изключение на Китай."Някой живее в друго измерение май...Мина тая,сега само ще *** и ще гледат отстрани -и то най-много трийсетина държави слуги.Хонгконг е част от Китай.
9
5
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
И защо ТРЯБВА да вярваме, че САЩ са добрите, а Китай или Русия - са лошите? А-да, сетих се - много "добрите" (които убиха Исус Христос) евреи искат така да вярваме...
8
4
 
14
 
! Отговори
Да бе, преди 4 години
и китайците като гледам се разтрепериха от страх. ***!
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо Тръмп да изпрати армията и да защити гражданите на Хонконг. Тогава целия свят ще го подкрепи с изключение на Китай
6
1
 
21
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
21 век е векът на жълтури пакита и афрота.Белият човек си отиде.Да благодарим на немците за месомелачката двете световни войни.
5
4
 
1
 
! Отговори
Cazzo duro преди 4 години
X-15 достига 108 км височина през ........1959 г.
4
5
 
16
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
И защо си мисли,че Китай ще се стресне ?! Преди 30 години Китай не се уплаши,когато не беше такава сила ,та сега ли?!!!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
янките и ингилизите не са се прецаквали сами така с избор на лидер никога в историята. единия *** ги прави на луди отвъд океана, другия *** на острова... целият свят гледа и не вярва на очите си какво се случва.
2
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хонконг е вътрешен проблем на Китай"Каскет не е точно "вътрешен проблем".........GB and China подписаха ДОГОВОР за отдаване на Хонконг нс Китай........чел ли си договора........имаш ли идея, какво може да има/няма като клаузи?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво го бърка Тръмп?Хонконг е вътрешен проблем на Китай, Хонконг не е щат на САЩ!Значи ако има протести в САЩ, Франция и т.н. може да има насилие, но ако е в Китай, Русия и т.н. НЕ може?!Що така *** какоууу????