Военна полиция събрана на стадион близо до Хонконг

Китайската армия има многохиляден гарнизон в Хонконг
15 авг 2019 14:13, Елка Василева
21
Военна полиция събрана на стадион близо до Хонконг
Снимка: архив, Reuters

Китайски сили - очевидно военна полиция, бяха събрани днес на стадион в град Шънчжън недалеч от автономната територия Хонконг, предаде Франс прес.

Репортер на агенцията - очевидец, информира за "може би хиляди хора с униформи, обкръжени с камиони и бронетранспортьори".

Още по темата

Мъжете марширували и се упражнявали в бягане, други обикаляли с мотоциклети стадиона, разположен на по-малко от 7 км от хонконгската граница.

Причините за присъствието им на стадиона не са известни, посочва агенцията.

След два месеца продемократични протести в Хонконг Пекин отправя през последните дни сигнали, че може да се намеси, за да възстанови реда в бившата британска колония.

Държавните медии разпространиха кадри, показващи военни колони, насочили се към Шънчжън.

Някои демонстрации бяха съпроводени с насилие и комунистическият режим обвини вчера протестиращите, че действията им "наподобяват тероризъм".

Китайската армия разполага с многохиляден гарнизон в Хонконг, но не е предвидено да се меси във вътрешните работи на автономния район. Това обаче може да стане по молба на местните власти, уточнява АФП, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
полиц преди 4 години
полиция пази ветеринарите, убиващи здравите прасета в БГ селата и гони собствениците - защо не пишете за това, а ни занимавате с другия край на света?! китай изби 1 минион на Тятнанмън и не му пука за света, та сега ли ще го страснете в тези въш..ли...ви новини?
14
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Оокей. Ся тук се разхождам из Осло,приятен град но има доста зачулени от близкия изток. Странно е че тук всички телекомуникации са собственост на германци дори целия трафик на нета минава пред Дойчланд....това ако не е шпионаж много здраве му кажи.Сърчнах да видя подводните кабели,ми то всичко отива при тях и през Дания,другите отиват към щатите.....Смени на тази д3еLka Fasilevva снимката с кенгуру,ще се изкефа на макс
13
0
 
11
 
! Отговори
До Sicht Punkt преди 4 години
Абе и аз искам Адриана Лима,сабахлен да ми оправя чаршафите,ама нещо не ми се получава!Та и в Хонгконг, едно е да искаш съвсем друго е да те огрее!
12
0
 
12
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Помните ли протестите срещу полицейското насилие в Балтимор през 2015 г. ? Тогава се стигна и до безредици след което губернатора обяви извънредно положение и съвсем демократично извика националната гвардия която заедно с полицията смляха от бой протестиращите, но тогава журналята у нас си траеха. Кое му е по-различното сега ???
11
11
 
5
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
В Китай ако някой бездомник се разболее по сериозно и отиде в болница, няма излизане от нея. Разфасоват го за органи. Но пак не им стигат и за това взеха да се мешат в божиите дела, чрез геното инженерство.
10
10
 
6
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
КИТАЙ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ - ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИШ...."Демокрацията по китайски" е бой, мъчения и убийства без съд и присъда!! Такава е тяхната демокрация!
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sicht PunktКИТАЙ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ - ЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ГОВОРИШ....
8
12
 
2
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Ако местните власти, поискат военните да се намесят ще бъде предателство срещу жителите на Хонг Конг!!И аз няма повече никога да полозувам хуауеца.
7
19
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
В Хонконг болшинството хора знаят повече английски отколкото китайски. Там си искат отново английското "робство". Да по-добре английско "робство", от демокрация по китайски.
6
3
 
5
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Бойко трябва да ги смачка вместо да хвърля оставки.Тук Борисов ехтибар им прави на алкашите, вместо да извади гьостерица.
5
8
 
12
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Ех тия Продемократични протести,ама вече от ТяхЕ, протестите в Париж не бяха продемократични, а анархистко- кремльовски, ама бяха хубави, нал тъй!?
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво и тука така трябва да се действа като разни предатели се мъчат да клатят властта и да ни правят на руска губерния, Бойко трябва да ги смачка вместо да хвърля оставки.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой иска да пробва с нов майдан, ама няма да му мине номера!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех тия Продемократични протести,ама вече от Тях
1
2
 
20
 
! Отговори
Радомир преди 4 години
Браво, добре е че Китай не се отпуска и ще реагира с твърда ръка срещу тероризма. Като се замисли човек, протестърите които защитават яуждестранни интереси против националните би следвало да минат по бързата процедура за национално предателство.