Ученици и студенти в Хонконг втори ден на протест

Настояват за по-голяма автономия от централната власт
3 сеп 2019 09:24, Елка Василева
15
Ученици и студенти в Хонконг втори ден на протест
Снимка: Reuters

Ученици и студенти в Хонконг се очаква да бойкотират учебните занятия днес и да проведат продемократични демонстрации за втори пореден ден, предаде Ройтерс.

Хиляди студенти се присъединиха към протестите в университетите вчера. Мнозина носеха противогази, образуваха жива верига и настояваха Хонконг да получи по-голяма автономия от централната власт.

Очаква се по-късно днес хонконгският лидер Кари Лам да даде пресконференция на фона на засилващия се обществен натиск.

Още по темата

Според Ройтерс миналата седмица тя е заявила пред представители на бизнеса, че е причинила "непростим хаос", разпалвайки политическата криза с вече оттегления законопроект, позволяващ екстрадиция в континентален Китай.

Стотици хиляди хора заливат улиците на Хонконг от средата на юни, отправяйки пряко предизвикателство към Пекин. Китайските власти обвиниха чуждестранните сили и най-вече САЩ, че подстрекават безредиците.

Китай не изключи вероятността да използва сила срещу протестиращите и иска да възстанови реда преди 70-ата годишнина от основаването на Китайската народна република на 1 октомври, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: протестиХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
Скоро ще тръгнат танковете и ще стане забавно.
12
2
 
1
 
! Отговори
Цветна революция преди 4 години
Хм, професионални протестъри с каски, маски, раници с оборудване. Обучени са да отклоняват гранатите със сълзотворен газ чрез чадъри. По Fox News даваха китайски студенти, които веят американското знаме и се молят за американска намеса в Хонг Конг. Тези протести са толкова спонтанни, колкото и протестите срещу Орешарски!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се въвлича непълнолетен в митинг ?Да ги ползват за щит най вероятно !Американската наглост няма край !
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забравяте , че Китай и Русия съществуват от политика на номенклатурата репресии и страх всят в масите. Нямат ли страх и дефицит тоталитарния режим пада.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То зада тръгне Китай като Хонконг трябва да си смени модела. Не да е Руски. А това значи гражданска война в Китай и в Русия. Политическият елит остава в безвъздушно пространство с цялата апаратна и всичко по веригата надолу. Конструкцията пада. Остават масите от обикновенни хора с професии.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VictimizedИ КОЙ се бие да отива в тази държава? Да живее с по 10 долара ?Всъщност в Китай само политическата система е комунистическа/авторитарна, НО икономическата е всъщност ДИВ, ДАРВИНОВ капитализъм, където се бачка по 14 часа на ден, без осигуровки, пенсии, обезщетения и други глезотии от социалистически, скандинавски тип.
7
5
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
При твърдението на либералите, че соц-комунизма никъде не е прокопсал, лошия комунизъм в Китай вече почти 100 години успя да изгради държава която е сериозна заплаха за запада, което личи от яростното ежедневно отразяване на протестите, за разлика от тези в Париж, аналогични и продължаващи над половин година, със смъртни случаи, с осакатени хора, с арести с присъди и така на татък.Китайците от робите на капитализма достигнаха средна класа за която ние само можем да мечтаем, но пък сме демократи
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизма лесно не пуска!Хората в Хонконг изпадат в ужас като знаят, че ги очаква комунистическия рай, след няколко години. Дано успеят, но на дали.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще мачкаш бе ***! Я у лево!
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за танковете и мачканеееееер
3
4
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Стар сценарий!Ние още помним: Кой не скача е червен!Накрая всички доскачахме до под кривата круша!
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей че глупави хора, защо не щат хубавия комунизъм?
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо другарЕ!Веднъж опознали свободата, даже и на китайчетата не им се връща под "мъдрото рУководство на Партията".