Да спечелиш 3 милиона евро с два билета през три седмици

Късметлията е бразилец, който живее в Италия
21
Да спечелиш 3 милиона евро с два билета през три седмици
Снимка: Pixabay

Спечелването на три милиона евро от лотарията е късмет, но това с разлика от само двадесет дни трябва да е най-близкото нещо до намирането на игла в купа сено. Този извънреден случай е с бразилец, който живее в Италия: късметлия, който дори е разследван от властите. Късмет ли е това или измама?

Самоличността на главния герой на тази история остава скрита, но той е мъж от Бразилия, на четиридесет години и живее в Италия от три години. До миналия февруари той си изкарвал прехраната като зидар: какво се случва, за да го напусне в строителния сектор? Богинята Фортуна му се усмихва два пъти за двайсет дни.

На 4 февруари той купува билет от лотарията „Gratta e vinci“ („Изтъркай и спечели“) в магазин за цигари в Модена, който печели един милион евро. Три седмици по-късно той опита отново късмета си на същата игра, но този път купува билета в Гарда: малка община, разположена близо до Верона. Колкото и невероятно да изглежда, той също беше награден ... с по-висока цифра: два милиона. Според изчисленията, след плащането на данъци, общият размер на двете премии ще възлезе на 2,5 милиона евро.

Историята привличе вниманието на властите. Както съобщава „Corriere della Sera“ бразилецът е заподозрян в измама: когато отива в банката, за да вземе втората награда, той уверява, че скоро ще се върне, за да направи същото с трета награда, която ще бъде пет милиона евро.

Никой не знае дали това е шега или предупреждение, затова прокуратурата на Верона започва разследване, за да проследи финансовите му движения. Икономическата полиция „Guardia di finanza“ предупреждава, че щастливият бразилец е направил превод от 800 000 евро по сметка в неговата страна и още 80 000 евро на свой познат в Италия.

Италианското правосъдие блокира сметките му, защото подозира, че той пере пари, тъй като от тяхна гледна точка е малко вероятно да спечели две награди с разлика от двадесет дни. Всичко сочи към факта, че бразилецът може да бъде част от група, която е била разследвана по-рано: ключовото би било да знаят къде се продават печелившите билети.

След двумесечно разследване обаче, прокуратурата на Верона изключи членството в тази организация и стигна до заключението, че няма измама: разследваният човек е просто голям късметлия. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Италиялотария
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТЕН ИЗМАМНИК Е! ТОВА СА ТЪРКАЩИТЕ КАРТОНЧЕТА!! ТОЗИ КОЙТО ГИ ОТПЕЧАТВА ВИНАГИ ЗНАЕ КЪДЕ СА ГОЛЕМИТЕ ПЕЧАЛБИ И СА СЕ РАЗБРАЛИ ДА МУ КАЖЕ ОТ КЪДЕ ДА ИЗКУПИ БИЛЕТИТЕ И КОГА! ПОСЛЕ СИ ДЕЛЯТ ПЕЧАЛБАТА!! МНОГО СТАРА СХЕМА Е!
14
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Само веднъж участвах в тая търкателна измама..Прочетох "уверението",че всеки трети билет е печеливш...Е,и аз "Барабар Петко с мъжете",рекох да проверя...Купих наведнъж 20 билета...Какво се оказа?..-"Печеливш" само един и то някакви си пет лева..Тогава съмнението ми за тотална измама в търканиците се затвърди..М/у другото,ТОТОто е същата манджа..Припомнете си шестте еднакви числа,"изтеглени" в два ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ тиража..Впрочем,измамите са най-сигурното средство у нас за печелене на пари..барабар
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поуката е че за да спечели 3 млн ? има поне 2 млн билета дето са били без нищо
12
4
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен 12Лично познавам обикновени хора с 1 мил и 100 000 хил спечелили от лотарията и тотото на Божков.От държавното май не се печатат печеливши билети пълна измама е за това съсипаха конкурента
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проклятието Тотомилионер е валидно за много хора. Много лесно спечелени пари не са на добро.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България печелившите билети не се отпечатват. Търкаш-търкаш и нищо. Най-много да се спечелят до 1 000лв. Големите суми от билетите на Божков са били контролирани. Измамата е голяма, но хазартните личности не се скъпят за билети. Търкаха като за последно.А уж нямало пари?Комарджиите дават последните си пари за хазарт.Това е много страшна болест.Нелечимо е.Граничи със зависимост равна на наркоманията. Еуфорията от печалбата е огромна. Когато е спечелил 1 милион-е тръгнал да купува хиляди билети.
9
0
 
17
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Аз пък изобщо не вярвам че има печеливши билети .Тези лотарии са измислени за да спечели разиграващия лотария ,като Черепа например. принципа е 50% са малки печалби 505 отиват за организатора .Първите 50% се връщат отново при организатора защото балъците ги изполват да купят още и още и още билетчета и търкат ли търкат
8
1
 
3
 
! Отговори
? преди 2 години
от три милиона -чисти два и половина .Значи плоския данък в италия е 20%
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има хора, които купуват печеливш билет с голяма сума или билет от лотарията, за да изперат парите си. Един печеливш билет от 100 000 лв. се продава за 120 000 лв. Хората, които имат пари от незаконна дейност измислят различни врътки, за да узаконят парите си. Нищо чудно и този да е купил билетите. Късмет, късмет, но чак пък толкова? Или е роднина на леля Гошка? :D
6
1
 
16
 
! Отговори
Шишиши преди 2 години
Тук също има такива "късметлии", на пеефски ***.йка му, в началото на 90-те.Проблемът беше, че работеше в централата на тотото.
5
4
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Познавам човек с годишна заплата 70 бона,който има влогове на стойност над 500 хиляди лева и който постоянно играе тото,лото и тем подобни .
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да е изкупил билети за милиони няма нищо незаконно в това.Просто е късметлия.
3
0
 
18
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Спомняте ли си когато два поредни тиража се паднаха едни и същи числа?!?Помним. А помня и как 2 пъти няколко милиона останаха непотърсени (и потънаха някъде), помня и как зетя на кмета на Петрич спечели (оправдаване на доход - пране на пари), а от приятел,който беше барман в ресторант, знам че шефа му си е купил нов мерцедес Ц класа на половин цена, ама за пред хората уж го спечелил от втори тото шанс.Преди идваха тото туристи от цяла Европа, и бяха казали Вие нямате тото, а мафия!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От този случай до сега не съм дал и стотинка на лотарията.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това в изостанала територия като България е невъзможно! Спомняте ли си когато два поредни тиража се паднаха едни и същи числа?!?