Противници на талибаните в Афганистан искат оръжие от Запада

Америка все още можела да бъде "велик арсенал на демокрацията"
19 авг 2021 08:31, Елка Василева
65
Противници на талибаните в Афганистан искат оръжие от Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Силите за съпротива срещу талибаните в афганистанската провинция Панджшер призовават Запада да им окаже помощ с оръжие и боеприпаси, заяви в статия във в. "Вашингтон пост", техният лидер Ахмад Масуд, син на някога влиятелния полеви командир Ахмед Шах Масуд.

Още по темата

"САЩ и съюзниците им напуснаха бойното поле, но Америка все още може да стане "велик арсенал на демокрацията", както заяви Франклин Рузвелт, притичвайки се на помощ на обсадените британци преди влизането на САЩ във Втората световна война", подчертава Ахмад Масуд. Той призова приятелите на Афганистан на Запад да се застъпят за тях пред властите във Вашингтон, Лондон и Париж.

Ахмад Масуд отбелязва, че към него и вицепрезидента на Афганистан в Панджшер се присъединяват разочаровани от предишното командване войници от афганистанската армия, включително от специалните части.

Той се заклева, че неговите сили ще защитават провинцията, която определи като "последния бастион на свободата на Афганистан", но подчертава, че те ще имат нужда от оръжие и боеприпаси. Собствените им запаси няма да са достатъчни и ще се изчерпят бързо.

Талибаните не са проблем само за афганистанците. Под контрола на талибаните, Афганистан без съмнение би се превърнал в сборен пункт за радикален ислямски тероризъм, предупреждава Ахмад Масуд.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
От преди 1989 година не знам за никакъв дедидент Христо Христов Докажи с документи мошенник
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей Ристо лъжец нещастен протестър през комунизма айде у лево на кво си бело
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕИ РИСТИО СТИГА ЛЪГА БЕ ПРОТЕСТИРАЛ СИ ТИ НАСЪН ПРЕД СЪВЕТСКОТО ПОСОЛСТВО И СИ ЖИВ АЙ СТИГА ЛЪГА БЕ
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,АААА ОСТАВИХАВИИ АРМИЯ И ОРЪЖИЕ КО РИВЕТИ СИГА????НИВИ ЛИЕ СРАМ
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги афгани ами САЩ И НАТО ВИ ОСТАВИХА ПО СПИСЪК 300 000 АРМИЯ И ОРЪЖИЕ ЗА ЕДИНТРИЛИОН ДОЛАРА ВЗЕМЕТЕ СИ ГИ ДЕ ГИ ААА???????
33
1
 
4
 
! Отговори
СОРИИИИ преди 2 години
ДРУГАРЯТ БАЙДЪН Е ЗАЕТ С ПРЕДСТОЯЩОТО ПТКРИВАНЕ НА РУСКИЯ ,СЕВЕРЕН ПОТОК 2.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха, кравария където и да налази, винаги най-големите им "приятели" и партьнори са най-изпадналите, престъпни
31
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Спокойно!!! Другарят Владимир Владимирович вече е пресметнал този ход и сам ще прецени дали да ви помогне.
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37: нищо не охраняват, просто си седят и знаеш ли защо? не им стиска да влезнат вътре, Путин много добре го каза но ти явно гледаш само какво казва бай Данчо - който иска да си има работа с Русия да влиза. И онези *** сега седят отпред докато Хамериканците бягат като ***
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой са тези противници? нали ги видяхме за една седмица и държавата падна. За нищо не стават. Имам един познат беше на мисия в А-стан и ми каза че местното население не става за нищо. И тонове оръжия да им дадете когато IQ-то е ниско нищо не става.Оставете ги на мира да си правят каквото искат. А-стан го отпищете, направете санкции и готово проблема е решен.
28
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Мдааа... поредните терористи на запада.
27
1
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хахаха, забелязал бях, че всички схеми с точене на карти се извършват там. Имам познат който правеше същото. Имало нещо общо с часовите зони. Всяка раса се връзва на различни глупости. Затова ми е готино, че съм ***. Навсякъде съм чужд, но навсякъде са ми ясни. Само тия пусти араби не мога да ги разбера, ама тва е щото не ми харесва климата.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се започва. ... Искат оръжие без да плащат и после ходят на тумби из европейските столици. албанец и без оръжие не ходят даже в тоалтната.
25
3
 
4
 
! Отговори
Бартер преди 2 години
Хашиш за калашници
24
2
 
15
 
! Отговори
Една добра идея преди 2 години
Да бяха разделили Афганистан на две части-талибанска и американска.След 10 години да се направи сравнение.Едно време балансът щеше да е категорично в полза на американците,ама напоследък не е баш така...
23
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Поредният провал на американската "демократизация".
22
1
 
6
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хаха готино. Аз не съм ходил в Перу, мързи ме. Но ти поне знаеш, че белото не е лукс. Сигурно и някоя онлайн търговийка си вавъртял там. Пазара е голям. Произвеждаш козменика в Арома на левче, регистрираш я на американска фирма и пишеш че продукта е произведен в ЕС и пускаш флакона на 40 долара, балъците да купуват. :}
21
4
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Жалко за тези изльгани хора надявали се , че запада мисли за тяхната свобода и демокрация
20
4
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До пияница мистик 29 - Пробвал съм и татул, оглеждай се около къмпинг градина расте навсякъде не е проблем :D но недей да прехвалваш белото и херцата, тея неща са за 20 годишните, вече съм на 30 ;D.
19
3
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До Анонимен 24 - Представяш ли си, че балък с името Володя е един от "играчите", които продават бело в София :D Ако не го бяха подигравали десетилетия наред в детските му години, можеше и човек да стане :D А на пияницата мога да му кажа, че баща ми е перуанец и че цялото ми семейство ме подиграваше когато им говорех колко е яко белото. Разказваха ми, че това е наркотика на бедняците, които не се вписват в обществото. Нещо като амфетите за българите. Колко забавни са алтернативните светове! :}