Тайвански военен самолет се разби, пилотът е загинал

Това е втори инцидент с фатален край през тази година
31 май 2022 12:47, Елка Василева
13
Тайвански военен самолет се разби, пилотът е загинал
Снимка: архив, БГНЕС

Тайвански реактивен учебен самолет се разби, при което е загинал пилотът, съобщиха от министерството на отбраната, предаде Ройтерс. Това е вторият инцидент с фатален край, който военновъздушните сили на островната страна са преживели през 2022 г.

Още по темата
Министерството заяви, че самолетът AT-3 се е разбил по време на тренировъчна мисия от военновъздушната база Ганшан в южния град Гаосюн, а тялото на пилота вече е намерено.

AT-3 е усъвършенстван учебен самолет, разработен в страната, който за пръв път е летял през 1980 г. и може да носи оръжие.

Президентката Цай Ингвен е "дълбоко натъжена" от загубата и е възложила на министерството на отбраната да разследва какво се е случило, заяви нейната канцелария.

През март изтребител "Мираж 2000" се разби в морето край югоизточния бряг на острова - вторият боен самолет, загубен в рамките на три месеца. Пилотът беше спасен.

През януари военновъздушните сили преустановиха бойното обучение на своите F-16, след като наскоро модернизиран модел на изтребителя се разби в морето, при което пилотът загина.

В края на 2020 г. един F-16 изчезна малко след излитането си от военновъздушна база на източния бряг на Тайван по време на рутинна тренировъчна мисия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се ли усещат щатите , че трябва да се омитат И от там ?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера три ескадрили китайски самолети са престояли повече от 30 мин в тайванското въздушно или по скоро в пространството на единен Китай и са се появили няколко тайвански су-та да ги ескортират. Е резултатът е идин "самоприземисл" се самолет. Скро ще започнат и сами да си свалят хиликоптерите и да си взривяват военните складове, както правеха американците в Афганистан и Сирия, официално тяхна техника няма поразена от противник...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайски воски са готови да влизат в Тайван .
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай данчо го закъса , не стига ядове с Украйна и Русия , а сега и Китай , Китай си иска територията , на която са настанени американски бази в Тайван
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайците не се шегуват , май !
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са подаръците на щатите от 12 самолета за Тайван , а България ще си ги ПЛАЩА , защото Тайван не е ялен на НАТО , а Бг е член на НАТО , няма логика.
2
1
 
11
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Тоя модернизиран модел на Ф 16 е тоя дето го чакаме и ние да почне да се произвежда масово.
1
1
 
13
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Чайниците правят така, че да изчезват самолетите на техните си македонци