Беларуските войници тренират настъпление в Украйна

Киев отговаря с учения на своя територия
25 дек 2022 17:13, Нели Христова
56
Беларуските войници тренират настъпление в Украйна
Снимка: БГНЕС

Командващият Обединените сили на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев съобщи, че на територията на Беларус продължава внезапната проверка на войските, по време на която беларуските войници тренират настъпление.

Това съобщава във Фейсбук командването на ВСУ.

"На територията на Република Беларус започна инспекция на части от 2-ра мотострелкова дивизия на 1-ва танкова армия. По-специално, един мотострелков батальон и два танкови батальона получиха задачата да се придвижат в райони, граничещи с границата на Украйна", каза Наев.

Както отбелязва командирът, "на свой ред, на територията на Киевска област, на един от важните държавни обекти на критичната инфраструктура, бяха проведени учения с подразделения, които охраняват и защитават този обект. Координираните и ясни действия на защитниците показаха тяхната готовност за адекватно противодействие в случай, че врагът се опита да превземе този обект".

"Отработили сме елементите за противодействие на противников десант в района на обект на критична инфраструктура – ​​нанасяне на огнево поражение с минохвъргачни и артилерийски батареи, обграждане на противника в пръстен, преминаване на водно препятствие, отразяване на масирана атака на безпилотни летателни апарати и пълно унищожаване на противника с всички налични средства“, каза Наев, цитиран от украинския "Фокус".

Анализатори от Института за изучаване на войната (ISW) в доклад от 23 декември заявиха, че не изключват вариант, при който Кремъл може целенасочено да прехвърли личен състав и военна техника в Беларус като част от информационно-психологическата война.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
3
 
! Отговори
Никой преди 1 година
До АнонименЗа нас не е проблем да отидем в Русия.Ама ви питам вас,вие младежи които не сте работили,не сте служили и не знаете какво е да се борите какво ще правите?Ако отидете на запад ще бачкате по 12часа на ден и ще се отнасят с вас като с второ качество хора.А и то няма нужда да ходим никаде,просто трябва да спрем да работим за вас и да ви гледаме как умирате от глад и от студ.Ние се ще намерим начин да оцелеем.Ама не сме такива хора,гледаме да ви научим на нещо.ако не разберете вие губите.
44
3
 
3
 
! Отговори
Никой преди 1 година
До Български патриот Няма да разбереше по лайковете,той народа не чете жълта преса,влизаме само ние да проверим докаде е стигнала умствената и морална деградация на евроатлантиците.
43
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според руски данни от прословутият изтребител Су-57 са произведени 16 бройки. Как да се използват тези самолети в бой, като ако ги свалят после няма да имат изтребители от 5 поколение руснаците, които да показват по паради?
42
4
 
9
 
! Отговори
Върл Левскар преди 1 година
Често настъпилия мазола отнася шамар . Тия ще отнесат ритник .
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според руски сведения от Армата са произведени едва 30 бройки. Как да го вкарат танка в бой, като ако унищожат тези 30 бройки и после няма да има какво да се показва по паради?
40
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех в ученията и нека по-скоро атакуват фашистка Уйрайна!
39
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не разбирят ли, че ако предприемат нещо ще трябва да им обявят ден за траур.
38
13
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 година
Жалкият бункерен дядка *** няма друг избор освен да вкара и васалната на руската империя на злото Беларус във войната. Това само показва колко са отчаяни руснаците и как се хващат като удавници за сламка...
37
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а към 'загниващия' запад все има поток от желаещи.
36
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русофилите няма да напуснат България. Няма къде да отидат. русия не се брои щото там никой не отива. От там бягат.
35
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя урко като се събуди краката му отвити а в за дни ка му на били един чвор. Такива като този ги познавам. В казармата имаше един такъв полковник много тропаше а иначе беше вир вода и кал по гърбо. Щех да го направим на запечатка с танка добре че в последният момент го видях и набих спирачки.
34
15
 
26
 
! Отговори
Т14 армата ?! преди 1 година
И къде е този славен танк Т14 Армата- чакаме го вече 10 години! Само празни приказки, не се произвежда, защото руснаците не умеят да го произведат! Всичко в Русия е такова-измислено и пожелателно! Такъв тип са и русофилите - пожелателни неудачници!
33
35
 
24
 
! Отговори
Български патриот преди 1 година
Никога не е имало референдум ни за НАТО ни за ЕС,там ни набутаха шайката престъпници подчинена на К.о.з.як.Така че чакаме с нетърпение Путин да отърве от НАТО и техните лакеи.По лайковете ще разберете дали народа е на моето мнение.Нека хората разберат нали сме демокрация.
32
26
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
нещастните укри не ги виждам. танковете БУРЛАК и АРМАТА ще влязат в боя. янките казват че арматата практически е неунищожима - ще видим
31
26
 
19
 
! Отговори
айде преди 1 година
айде, вова, заграждай и унищожавай, да я няма тая украинска пап-лач, че и у нас разбрахме какви са бандити!
30
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За антинатовците, България няма да излезне от НАТО. За сметка на това вие може да напуснете България. Така ще излезнете и от НАТО и от ЕС и ще биете шута на гнилия запад. Е къде е Русия.
29
14
 
25
 
! Отговори
ОHя преди 1 година
Кой ден стана от тридневната операция за превземане на Киев ? Само наШте pycoлизци не вдяват , че Блатная не може да спечели тази война
28
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27. Затова ли напада суверенни държави ? Защото е отбранителен съюз ?
27
15
 
8
 
! Отговори
Т14 Армата преди 1 година
Управлениети и воденето на бой с танк Т14 Армата по скоро прилича на компютърна игра. Разбира се това е оръжие от ново поколение и без аналог в света и изисква друго ниво на обучение на екипажа. Но танкистите се учат с удоволстие и имат огромно желание да го изпитат на бойното поле. За оръжейните системи не се знае много точно какви са, но всеки който е застанал на пътя на Русия ще бъде много неприятно изненадан.
26
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо се връзвам да обяснявам. НАТО е отбранителен съюз и вместо да се радвате, че сте в него вие възхвалявате Русия, че е нападнала съседна страна. Не ви разбирам логиката? Вие представяте ли си как ще сме клекнали на Русия сега, ако не сме в този съюз?