Доналд Тръмп и ставащото в САЩ

Обяснение на Огнян Дъскарев и Асен Агов
8 апр 2023 19:29, Росен Стойчев
26

Разчитам го като част от целия политически процес в САЩ. Няма съмнение, че има много голям политически оттенък върху този процес, най-малкото заради политическото внимание, което му се отделя от републиканците и от демократите, макар демократите съвсем преднамерено да пазят мълчание, за да не изглежда толкова политическа работата. В никакъв случай обаче не трябва да имаме съмнение в американското правосъдие. Ако има правосъдие с главна буква, това е в Америка.
Още по темата
Разбира се, има грешки и фалове в съдебните процеси. Нека не забравяме, че тук обвинението не беше повдигнато само от прокурора, а беше прието от голямо жури, което се одобрява от адвокатите на двете страни. Затова казвам, че има правосъдие. Ако има процес срещу Тръмп, той със сигурност ще бъде пак с голямо жури и то трябва да каже дали той е виновен или невинен. Във всички случаи съдията има само задължението да определи присъдата и нищо повече. Това коментира журналистът Асен Агов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Международният анализатор Огнян Дъскарев подчерта, че окръжният прокурор в Манхатън Алвин Браг е активист на американската левица, на демократическата партия, и е бил избран законно и свободно. А едно от  предизборните му обещания е било да се справи с Тръмп.

Огнян Дъскарев е убеден, че за американците Тръмп е по-добрият вариант за президент.

"Защото той се грижи за самите американци. Ако отговоря като европеец, като че ли за Европа по-удобно ще се чувстват европейските лидери при президент, който все пак не е толкова изискващ. Въпреки че премиерът Борисов направи едно много успешно посещение в Белия дом именно при Тръмп", аргументира се анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Агов??? Какво точно разбира и може да ни обясни тоя с кокошия си мозък? Единственото му достойнство е липсата на такова.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е този дъскарев...
20
1
 
5
 
! Отговори
е преди 1 година
Раят Америка,където всяка седмица има по няколко убити в училище,църква, МОЛ,диско...!А полицаите ги самоубиват и не се стига да най-великото правосъдие ,според тези драскачи и мазници!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Агов e eдин голям подлизурко, а процеса си е чисто политически, защото адменистративни напушения бяха превърнати в криминални, та няма вече никакво провосъдие в тази вече комунистическа държава САЩ!!!
18
1
 
3
 
! Отговори
Асен Аг00FF преди 1 година
говори за правосъдие и демокрация?!?!? Е, нЕма такава п0RнограFия,баце!
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доналд ще бъде осъден от чернокожите съдебни заседатели, чернокожия прокурор и чернокожия кмет на Ню Йорк. Нашите псевдодемократи са просто едни прикрити расисти и криптофашисти, които веднага обръщат мнението си, когато не им хареса демокрацията в САЩ.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли се ходи до тоалетната?
15
13
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Мечтата на Тръмп е да мине с Путин под венчилото. Брачната церемонния ще се проведе на територията на най новия съюзник на Русия - братски Хондурас! :))
14
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
По какво определяте кой има и кой няма ценностна система? Любопитство! За идеологията е направо комично. Досега се борехме на не се робува на идеологии защото те избиват на фанатизъм. Най-много садистични убийци са се проявявали по идеологически причини. Днес те имат наследници от ляво и от дясно, чието raison d'etre е, за да оправдаят предците си, е насилие и самоуправство,
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Демокрация и правосъдие = ПОГНУСА !
12
1
 
17
 
! Отговори
Край преди 1 година
Интересно че българските "демократи" не ги притеснява това, че със съдебни хватки дълбоката държава на САЩ се опитва да лиши от глас половината /а може би и повече/ американци. Оруел би харесал Асан Агов за описване.
11
9
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
"Ако има правосъдие с главна буква, то това е в Америка"Верваме, верваме... Още след случая "О Джей Симпсън" през 90-те стана ясно, че американското правосъдие е машина за пари, действаща по целесъобразност. Напоследък и по политическа целесъобразност, в полза на демократите и лично на патрона им Сор*ос.
10
18
 
10
 
! Отговори
РусоФОБ преди 1 година
Ясно , хойкал е! Не заслужава да президент на САЩ! Но реално погледнато Байдън е педофил а Клинтън обърна овалния кабинет на публичен дом така ,че всичко е в норма!
9
11
 
21
 
! Отговори
да преди 1 година
доналд е мъжага, и ако беше той, война нямаше да има!
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 Дори да е в затвора може да участва на изборите и да спечели ще е голям майтам, американския президент да управлява от затвора, сикрет сървис сущо ще влязат в затвора..
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са зле демократите. Дори да успеят да осъдят Тръмп (малко вероятно) и да му попречат да отиде на избори, следващият президент няма да е демократ, защото всички врати ще се отворят за ДеСантис. Той е популярен както сред републиканци, така и сред демократи.
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3 Трумп е бизнесмен, нищо лично просто бизнес.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бананова република без банани.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и ПП-доносническа България да им дадем да им направят съдебна реформа, а Борисов ще им оправи инфраструктурата.
3
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъскарев е от така нареченото Тръмп общество, което беше съставено от меркантилни нагаждачи без конкретна идеология, тъй като и самият Тръмп няма никаква идеология. Той не говори за демокрация, не говори за човешки права, не говори за ценности защото самият той няма такива. Затова на Тръмп му е много лесно да си затваря очите пред очевидни неправди и човешки трагедии и му е лесно да пренебрегва действията на откровени бандити като Путин. Последното е причината да е толкова харесван от русофилите