Майката и бившата съпруга на мъжа, нападнал деца в Анси, са в потрес

31-годишният мъж е християнин, служил в сирийската армия
9 юни 2023 10:00, Елка Василева
22
Майката и бившата съпруга на мъжа, нападнал деца в Анси, са в потрес
Снимка: архив, БГНЕС

Сириецът, който атакува с нож малки деца в парк във френския град Анси вчера, е пристигнал във Франция преди осем месеца, след като Швеция му отказала гражданство, където той живеел със статут на бежанец, предаде Франс прес, като се позова на бившата му съпруга и на майка му.

Бившата съпруга на Абдалмасих Х., който е на 31 години и с когото тя живяла в Югозападна Швеция до миналата година, изрази потрес от това, че той е бил замесен в тази драма.

Още по темата
"Не знам какво му се е случило. Това е ужасно", коментира младата жена, пожелала да запази анонимност. "Той! Боже мой! Той беше толкова мил, не разбирам", допълни тя.

Същевременно майката на нападателя, която живее в САЩ от десет години, също каза, че е в състояние на шок, след като е научила за ролята на сина си в нападението, при което бяха ранени 6 души, сред които и 4 деца на възраст между 22 и 36 месеца.

Младият мъж е християнин, служил в сирийската армия. Той напуснал родината си през 2011 г. в началото на гражданската война, разказа майка му. Влязъл незаконно в Турция, там се запознал с бъдещата си съпруга, която също била сирийка и после двойката се преместила в Швеция. След като сириецът не успял да получи шведско гражданство, той напуснал Швеция, но съпругата му поискала да остане и двойката се развела. Това се случило преди осем месеца.

Френските власти казаха, че са регистрирали молба за предоставяне на убежище на името на сириеца в края на ноември миналата година, но не са й дали ход, тъй като Швеция му била предоставила право на пребиваване.

Шведските миграционни власти потвърдиха, че мъжът е имал разрешително за пребиваване от 2013 г., но на няколко пъти не успял да получи шведска националност.

Според майка му той страдал от сериозна депресия и тези откази влошили състоянието му. Според нея Швеция му е отказала гражданство, защото той е служил в сирийската армия.

Нападателят имал дете на 3 годинки от брака си, което останало в Швеция с бившата му съпруга. Той разказвал на близките си, че живее в църква във Франция.
(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 11 месеца
Аз не схванах. Както подзаглавието, така и в статията се акцентира, че бил християнин от сирийската армия, т.е. от хората на Асад. Обаче чета, че напуснал Сирия преди войната!!!! За каква армия говорите?!? Има се предвид, че е бил в казармата, в която са били всички сирийци!!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До до 10,споделям мнението без частта с проклятието.Верно е изживяха и си живеят живота като лъвчета,за сметка на нашето поколение родените 70те.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
пренебрегнали са му молбата,защото не е от тяхните африкански араби дето говорят френски.
14
5
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 11 месеца
До алоооооууууу..аз не познавам християнин дето да не убива,не е задължително да е с нож или друго оръжие,но християнина ти взема и залъка от устат и обричайки те на мизерия фактически те убива,никой християнин не изпълнява,не убивай,не кради и т.н.крадат и убиват само,че по легален начин,давам ти най-г ну сни я пример,българските пенсионери нали са уж големи християни,като продадоха децата си по чужбина за да им смучат кръвчицата,не са ли убийци,и то какви,милион пъти да бъдат проклети тия уб
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До anonimen - Аз съм присъствал на побой от мутри - биеха един човек на улицата, защото не им плащал "рента". И кво? Станах мутра и рекетор ли?
12
10
 
2
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 месеца
От християни какво да очакваш.
11
5
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 месеца
А дали този човек, за да откачи така, не е присъствал на клането на малки сирийски деца?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Странно - ако беше нехристиянин, нямаше и думичка да чуем повече за него ...
9
2
 
9
 
! Отговори
АБДАЛ-МАСИХ преди 11 месеца
НЕ Е ХРИСТИЯНСКО ИМЕ
8
3
 
7
 
! Отговори
алоооооууууу.. преди 11 месеца
Какъв християнин ????? .... да сте чували 'Не убивай' ??? Айде стига с лъжите !!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 11 месеца
Психопатите умеят да лъжат и манипулират, за да постигнат целите си.
6
1
 
19
 
! Отговори
Добрия Енженер Абу преди 11 месеца
А е определен като християнин щото като плющял жена си и викал "О господи... о. господи" и живеел в християнска църква защото ЕДИНСТВЕНО те раздавали безплатна храна .... Някакси съмнително и много упорито се правят опити да се втълпи че е християнин ... и много ама много добър ... и миличък ... и примерен гражданин ... ама това не му е попречило да грабне ножа и да коли ... по древен талибански обичай. Всички знаем кои са арабските любители на ножове ...
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо медиите изрично пишат религията на този псайхо. Защо при други атентати дори не се пише от къде са терористите. Защото белия човек и християнина е враг на плановете на някой. Само гледайте какво става около вас
4
0
 
2
 
! Отговори
Ау преди 11 месеца
До Анонимен 2 и на Изток има християни! Там е люлката на християнството! Няма нищо чудно и нищо странно в това, само човек християнин по традиции може да напише такъв коментар...
3
0
 
1
 
! Отговори
от 12 етаж преди 11 месеца
тая новина пак ли е същата категория?
2
2
 
7
 
! Отговори
измукано от..... преди 11 месеца
В очакване на 'добри' новини....пусаме нискокачесвен пълнеж! Явно руснаците пак изненадаха запада! Контранастъплението засега настъпва мотики!
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
къф християнин е тоя талибан ? за да получат по-лесно гражданство или убежище се пишат християни понякога крадът деца и ги представят за свои друг път се пишат хомосексуалиисти жестоко малтретирани заради емм убежденията си.Всичките са тежко болни изтезавани жестоко от местната власт. Трябва да ги забранят бежанците това са просто едни измамници и както се вижда убийци психопати.