Хусите удариха американски кораб край Йемен

Няма пострадали хора
15 яну 2024 18:31, Александър Попов
76
Хусите удариха американски кораб край Йемен
Снимка: БГНЕС

Край бреговете на Йемен товарен кораб, собственост на САЩ, е бил улучен от ракета, съобщи британската агенция за сигурност и компания за морски рискове, ден след като бунтовниците хуси изстреляха крилата ракета по американски разрушител.

Корабът е "ударен отгоре с ракета", твърди агенцията, без да предостави повече подробности, предаде АФП.

Според британската компания за морски рискове Ambrey на борда на плаващия под флага на Маршаловите острови и собственост на САЩ кораб за насипни товари е избухнал пожар, но той остава годен за плаване и няма пострадали.

Компанията "оценява, че атаката е била насочена към интересите на САЩ в отговор на американските въздушни удари по военни позиции на хутите в Йемен", заяви Ambrey, като добави, че корабът "не е свързан с Израел".

Нямаше незабавен коментар от страна на подкрепяните от Иран хуси, чиято крилата ракета, насочена към американски военен кораб, беше свалена на 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Червено мореЙеменхуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
Е, сега им се ... мамата на р.я.з.а.н.и.т.е! Плачат, плачат за А- или Н-bomb. Плачат...
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ерата на бойните кораби приключи в 70- те години, когато 2 пикливи египедски катерчета се приближават до флагмана на израелския флот Ейлат, и с 2 първобитни ракети Р15 го пращат на дъното. Американците са били в шок, защото до тогава са считали това оръжие за някаква екзотика. По същия начин руснаците игнорират изобретението на Сикорски, докато 2 щурмови хеликоптера в арабо- израелската война унищожават почти 100 най- модерни тогава съветски танка за броени минутки, и отлитат обратно на израелск
54
1
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 месеца
БРАВО НА ХуСИТЕ !БОЙ ПО АМЕРИКНСКАТА *** ДОКРАЙ
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кораб за насипни товари не е собственост на САЩ, а е частен, на американска фирма. Разрушителят е на САЩ, ама него много тридно ще го ударят, защото е прекалено модерен за брадатите пещерняци.
52
5
 
4
 
! Отговори
ТАСС преди 3 месеца
На среща със замръзващите жители на Москва,губернаторът каза много топли думи.
51
6
 
11
 
! Отговори
. преди 3 месеца
американци, покраинци, евреи, европедали... всички скоро ще си го получат... до един!!!
50
5
 
10
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 месеца
Статия как хутите са гръмнали американски кораб. Под нея евроатлантиците сипят закани за грозно възмездие,най-вече срещу Русия. Някога, в бъдещето, вероятно.Много е смешно, наистина:)))
49
8
 
11
 
! Отговори
ъ преди 3 месеца
Абе защо всички се подиграват със САЩ и колективния Запад? САЩ не са ли вече хегемон?
48
1
 
5
 
! Отговори
Ян Хус преди 3 месеца
О, свещена простота!
47
20
 
17
 
! Отговори
Ванга преди 3 месеца
Какво става и ще стане в най-скоро време:Пуситата удариха цивилен кораб с цивилен екипаж.Американците ще унищожат до една седмица всяко едно хусипуси. Руските платени коментатори ще оквичат интернет с платени коментари как хусипуситата - брадясали ислямисти - са невинни ангелчета и как не са направили абсолютно нищичко и са православни добри невинни хора.
46
18
 
12
 
! Отговори
Ончо преди 3 месеца
Лоши са такива неща, да удариш само един американски кораб. Зящо само един, и защо няма трупово? Американски трупове разбирасе. Другия път да обстрелят поне 20 кораба и по повърхноста на водата да плуват само американски трупово. Хубава гледка ще е това. А сега чуждопоклонниците и пуделите на американските световни терористи да ме поплюват малко, защото иначе как ще си заслужат парите.
45
2
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 месеца
До редакторите или поне до тези, които ги е грижа какво означава журналистиката за мислищите и четящите хора: моля не използвайте думата Хусите или Хуситите... това е чисто исторически неправилно и абсолютно времеви погледно погрешно наименование за племената, които в момента водят боевете от страна на Йемен. Или пишете Хути или Хуси.. това са племената, които в момента са наследниците в тази област. Хуситите имат съвсем друг (Европейски) произход и нямат нищо общо с конкретните събития.
44
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Хусите удариха американски кораб край ЙеменНяма пострадали хора"Добре е че няма пострадали хора. А американци има ли?
43
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В статията пише: като добави, че корабът "не е свързан с Израел". - Да, ама е свързан със САЩ. А САЩ удариха Йемен! И САЩ подкрепят Израел! Значи корабът е свързан с Израел! Всяко дете дори в 1ви клас ще ви каже, че ако А = Б, а също Б = В, тогава А = В.
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото и рашите да се прекланят пред хусите те са отбор метежници не са и държава Йемен има законно правителство това са хора които стрелят в гръб по търговци.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Провеждат учебни стрелби.
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
СЩ ще ги удари с ядрено както Япония.
39
8
 
9
 
! Отговори
И правилно преди 3 месеца
Каквото почукало, такова се обадило!
38
7
 
10
 
! Отговори
Хути преди 3 месеца
ли,хуси ли,ще ядат дебелите хусища.Гости си взели,ама ги държат на сила.Ей това в нормалния свят му казваме отвличане
37
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Накрая ще има Китайска база на Червено море!