"Търкиш еърлайнс" планира разширяване с нови 235 самолета

От компанията преговарят с "Боинг" и "Еърбъс"
29 апр 2024 20:20, Инна Ангелова
34
"Търкиш еърлайнс" планира разширяване с нови 235 самолета
Снимка: Mircea Iancu от Pixabay

Авиопревозвачът "Търкиш еърлайнс" планира разширяване като закупи  235 самолета. Турският превозвач преговаря с "Боинг" и Еърбъс”, съобщи Ахмет Болат, председател на управителния съвет на турската авиокомпания, цитиран от Ройтерс.

Десетгодишният план на авиокомпанията, представен миналата година, предвижда тя да разшири флота си с почти 600 самолета. През декември тя обяви сделка с "Еърбъс" за 355 твърди и допълнителни поръчки за самолети A321 с тесен корпус и A350 с широк корпус.

"Преговаряме както с "Еърбъс", така и с "Боинг" за останалите 235 самолета", заяви Болат на събитие, организирано с "Еърбъс" и "Ролс-Ройс" в Истанбул.

От авиокомпанията каза, че винаги са следвали балансирана политика между "Еърбъс" и "Боинг”. От компанията казаха, че очакват проблемитре с “Боинг” да приключат бързо. Откъсването във въздуха на голям панел от фюзелажа на самолет през януари накара "Боинг" да забави производството на най-продавания си модел летателен апарат, напомня агенцията.

Болат също така заяви, че "Ролс-Ройс" проучва евентуално установяване на капацитети за поддръжка, поправка и цялостен ремонт в Турция, както и по-нататъшно снабдяване по веригата за доставки.

Проявата имаше за цел да представи стратегическа програма, която "Търкиш еърлайнс" са изготвили съвместно с "Еърбъс"  и аерокосмически компании в Турция с цел развитие на турската аерокосмическа индустрия. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: самолетиразширяване
Още от ЕС
И Барселона с мерки за туристите, скри автобуса до парка Гюел на Гауди
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия не ни е съюзница и никога не е била!Имали сме 13 големи войни с тях!Какъв съюз!Имаме търговски интереси с нея само!Търгуваме и с тях и с украинците,към които съхраняваме и човешки симпатии в справедливата им война със сибирските ди...ваци!В същото време е и сигнал за Европа и сащ:щом не ни приемате в ЕС това означава,че не сме част от вас и не сме длъжни да спазваме законите ви-нито икономически нито военни!Точка по въпроса!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Човек даже и да мрази трябва да бьде обективен!Турските авиолинии са едни от най големите,най предпочитаните с най много самолети авиолинии в света!В графика си имат най многобройните маршрути от всички други авиакомпании в света!Фактически няма дестинация, до която да не летят!Истанбулското летище е кръстопът до всички дестинации в света и със завършването на 3-я етап ще стане най голямото в света с капацитет да посрещне 200млн пътници годишно!Хейтърите да проверят в търсачката!
14
1
 
3
 
! Отговори
ира преди 2 седмици
До АнонименАми то е така, защо, в Лос Анджелис1 в рамките на един град, какви монументални контрасти има между кварталите? Да не говорим за София, където плачевните разлики започват само четири спирки с трамвая от министерски съвет. А ти говориш за Турция, че имало контрасти...
13
0
 
5
 
! Отговори
Turkish преди 2 седмици
До АнонименНе, нещо бъркаш с други. Turkish са напротив, най-до/рите, по всички международни и авиационни показатели. Велики са, всеки който позkава авиацията го казва.
12
2
 
3
 
! Отговори
Ристуботеф преди 2 седмици
Целият им национален флот на балканския кенеффистттан буллГЕЙристан се състои от ... 14 самольотчета!! Докато на анадолските манаффи е ... 426 таййарета! Абуууууууу абу абу абууууу! Агата пак го вади страшно голлям боздугана! Да се готви хубавата Яна, сестричката на Йово дъ Балканджията!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Авио компанията им е добра. Дори се учудвам как успяват да я развиват. Щото социално турците са много зле. В Истанбул може и да са добре, ама в много други градове мизерстват. Нямат стандарт. Нямат средна класа. Нямат качествено строителство и куп други неща нямат.
10
4
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Уж съюзник на Русия,а купуват европейски и американски самолети.Не го разбирам.В Русия се произвеждат импортозамещени Суперджет и МС-21.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
хаха говнярските българи с 2 самолета тръгнали да критикуват с държава с хиляди самолети говнярските българи даже хеликоптер за медицински нужди нямат даже в африка най- запдналите страни имат но некадърния смърдящ българ даже самолет не може да управлява докато другите ги произвеждат хаха смрад долна българска воня некадърно племе смърдящо
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Язък, че не им трябват самовари там чебурашките са нумеро уно. Много са им високо технологични
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Егаси, що Еърбъс и Боинг нали колхозниците са голема работа в самальотите? Да обаче май пак само в YouTube
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
нормално по- загубени от българските лаянари с мания за величие подарили авиокомпанията си на нагли връзкарски мутри да знаят всичко затова смърдят и всички ги заобикалят като крастави смрадливи същества
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 3 по загубена от авиокомпанията на българите говняри подарена на мутри неа, чувал ли си за лаянарските българи а?
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Турците са голяма работа! От 2000-та година насам се развиват все по-добре и по-добре. Индустрия, транспорт, медицина. Те са пример за арабите и останалите ислямски страни (Иран,Пакистан, Афганистан и всякакви -стан). През 70-те и 80-те години изобщо не съм предполагал, че толкова много ще напреднат в най-различни области.
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-загубената самолетна компания.
2
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
във латинският буквата ъ не съществува!Търкиш се превежда туркеш!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От кои? От Боинг дето са с лего сглобявани?