Най-богатите монарси в света и техните палати

Невероятен разкош и лукс, измерен в повече от милиони
Обновена: 1 авг 2012 15:14 | 1 авг 2012 07:41,
22
Най-богатите монарси в света и техните палати
Снимка:flickr.com Официална резиденция на Шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян

"Безпокойството се намира в главата на онзи, който носи короната", се казва в една стара поговорка.

Но пък в магазина въпросният човек с короната, едва ли ще има някакви тревоги и притеснения. По света е пълно с крале, които се радват от рождението си до сега на ултра луксозен начин на живот.

В допълнение към това, някои от тях имат по 13 съпруги! Тези монарси са доказателство, че парите носят много повече от комфорт.

В момента има 44 монархии в света, чието общо богатство надхвърля 10 трилиона долара.

Една от най-любопитните теми е дворецът на монарха. В тази статия ще се опитаме да надзърнем в кралските резиденции на някои от най-богатите монарси в света.

1. Бумибол Адулядей - краля на Тайланд

Тайландският крал Бумибол Адулядей е на 85 години и има богатство на стойност 35 милиарда долара. Той е най-богатият монарх в света. Любопитен факт е, че голяма част от кралското богатство бива използвано от Негово Величество в над 3000 проекта за развитие на селските райони. Освен това кралят е световен рекордьор по най-голям брой получени почетни степени от университети - 136.

Официалната резиденция на краля е „Царският дворец" в Банкок. Построена е през 1782 година и се състои от множество сгради разположени на източния бряг на река Чао Прая. Освен това дворецът е и свещен храм на Буда, като посетителите трябва да спазват строг дрескод, ако искат да разгледат великолепния комплекс. Общата площ на кралския имот е 218,400 кв. м.

2. Шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян - владетел на Абу Даби

Шейхът е държавен глава на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и е наследствен владетел на Абу Даби. Богатството му се оценява на 23 млрд. долара от несметните залежи от петрол в малкото емирство.
Представяме ви неговия хотел-палат Emirates Palace. Той е най-скъпият хотел, строен някога на Земята.

Управлява се от Kempinski Group и е струвал на правителството на Абу Даби почти 3 млрд. долара. Сградата често е бъркана с официалната резиденция на бин Зайед, която всъщност е двореца Амити. Хотелът разполага с 400 стаи като в декора на интериора са използвани чисто злато и мрамор от най-високо качество.

3. Абдула бин Абдул Азиз Ал Сауд - крал на Саудитска Арабия

Богатството на 86-годишният крал на Саудитска Арабия е на стойност над 21 млрд. долара. Крал Абдула е известен със своята благосклонност и съчувствие. Той пое разходите за скъпата операция на полски сиамски близнаци. Неговият царски дворец в Рияд се простира на повече от 2.5 кв.км площ. Дворецът е от полиран розов мрамор, а в градините му има красиви алеи, езера и фонтани. Сградите в комплекса са истински пример за изящна архитектурата.

4. Хаджи Хасанал Болкиах- султана на Бруней

66-годишният султана на Бруней, управлява 600-годишна мюсюлманска династия вече 45 години. Неговият актив е на стойност от $ 20 млрд. Султанът има колекция от около 6000 автомобила.
Официалната резиденция на султана е имението Istana Nurul Iman. То разполага с 1788 стаи, 257 бани и обща площ от 200 кв. км, което го прави най-големият дворец в света. В изграждането му са вложени над 350 млн. долара, като гледката, която предоставя на посетителите си е просто зашеметяваща. Дворецът е много по-голям от Ватикана.

5. Ханс-Адам II – княз на Лихтенщайн

67-годишният принц е 15-ият владетел на княжество Лихтенщайн. Неговото богатство се оценява на 5 милиарда щатски долара. Замъкът му - Schloss Vaduzе е неговата официална резиденция. Дворецът е с изглед към град Вадуц, който е столица на малката държава. Неговата архитектура е в старинен готически стил. Входът на двореца е висок цели 11 метра.

Вижте останалите богаташи в Tialoto.bg  А, за да се насладите на техните скъпарски имотни придобивки, погледнете в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бяхте сложили подзаглавие - Лигата на Илюминатите , че да знае света , кой ги такова тях и цялата им рода цял живот :D
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Султанът има колекция от около 6000 автомобила.този почти ме настига :D
15
1
 
0
 
! Отговори
Дръж се земьо - шоп преди 11 години
... отборът на Царство България, отборът ще е шампион, защото това е съдбата, съдбата на Белия отбор!
14
2
 
11
 
! Отговори
тончо преди 11 години
то и при нас има богати и то много богати само, че не им казваме монарси.Боко Моко ,кака Цвети ..............................................
13
2
 
22
 
! Отговори
беден преди 11 години
Богатите са за сметка на бедните.Иначе няма как да са богати,ако няма бедни.
12
6
 
1
 
! Отговори
Л.В. преди 11 години
Умрем да мразим ама много мразим да умрем.
11
5
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
Боко I-ви, скоро ще се нареди до тях:)))
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майка им *** на монарсите. Няма съвременен монарх, който да върши каквато и да е работа, само лапат.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как може всяка една статия да я обръщате на бг политика??? съществуват и други неща освен това да се дърпате и карате за българската политика...
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разгледах фотосите, но доста трудно - много е просташко да закриват половината от онова, което искаш да видиш, с някакви досадни реклами! Как да съм имала плосък корем! Ами моят си е плосък, а който има проблем, ще потърси съответните сайтове, защо натрапват тези реклами на всички?!?!?!
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, не искам да дочитам продължението на статията в tialoto.bg!!!
6
9
 
18
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Като дойде глобалния комунизъм тия "крале" и "царе" заедно със банкерите ще бъдат първите вкарани във мините и кариерите да копаят до живот а богатствата им ще се върнат там откъдето са дошли!
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За това американците искат да взривят арабския свят,за да заграбят богатството на тези страни.
4
6
 
39
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Когато даваше интервю пред Валерия Велева, Б.Б. твърдеше, че в спалнята му в предоставената му резиденция няма женски ***...И беше прав - там бяха открити гащите на Яне Янев...А гащите на Фидоска се използуват за пердета...
3
7
 
43
 
! Отговори
Чичо Румен преди 11 години
"Богатството на 86-годишният крал на Саудитска Арабия е на стойност над 21 млрд. долара. Той е известен със своята благосклонност и съчувствие. Той пое разходите за скъпата операция на полски сиамски близнаци." - Милият!!! Охарчил се е. След операцията от спестените 21 млрд. са останали 20 999 900 000. А народите им на тия *** тънат в мизерия, благодарение на тях - без Лихтенщайн, разбира се. Такива заслужават един хубав бой, а не преклонение и възхищение. Ина ли и други, които мислят така?
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нашия бивш монарх Cимеончо!? Колко дворци само си взе дори и връх Мусала е негов!
1
4
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Къде са...те,къде сме...ний;ей затова скоро няма да се...управим,докато нашите...величия се налапат като...тях.