Най-големите грешки на свекървата

Обикновено дава съвети, които никой не й иска
9 апр 2013 22:12, Мария Дуковска
51
Най-големите грешки на свекървата
Снимка: Outnow.ch

Всички сме наясно колко деликатни са отношенията снаха-свекърва. За една майка е трудно да приеме, че в живота на сина й вече има друга жена, и то на по-важна позиция от нея. Защото тази жена споделя леглото му, живота му, страховете и надеждите. Разбира се, че на майката е отредено винаги да е номер 1 в неговото сърце, но в един определен етап от живота, това място се дели с още една жена.

За да не разваля връзката със сина си, свекървата трябва да е дипломатична и да преглъща, дори когато е убедена, че е права. Защото от скандали и дрязги със снахата няма полза, а само негативи.
Всяка майка на момче в един момент ще трябва да разтвори обятията си за неговата любима. Бъдете готова за този момент, дори ако още не е дошъл и сте млада. Времето минава много бързо и утре неусетно ще се озовете на сватбата на сина си. Внимавайте и не правете грешки, след които отношенията ви може да замръзнат...
 
1. Всяка свекърва мисли, че снахата иска нейния съвет
 
Неволно давате съвети под път и над път. „Направи така“, „Сготви го по този начин“, „Не се прави така, има си друг начин“. Наистина ли вярвате, че тази млада жена няма да поиска съвет, ако й потрябва такъв? Защо бързате да давате акъл, все едно някой ви е питал. Не дразнете лъва с излишни съвети и препоръки, а ги запазете за момента, в който някой ви ги поиска.
 
2. Вярва, че връзката със сина й ще е същата и след сватбата
 
Би било хубаво, но уви, няма как да стане. Ако очаквате синът ви да ви призвънква през час или често да се допитва до вас за съвет или мнение, недейте да се надявате напразно. Той вече има друга жена в живота си и нейното мнение е най-важно за него.
 
3. Опитва се прекалено много да е мила
 
Може би най-дразнещото нещо в поведението на свекървата е това привидно мило отношение, но от което си личи, че е изкуствено. Спрете да бъдете толкова любезна, а се дръжте нормално. Ясно е, че снаха ви не ви е много на сърце, и тя го знае. Съвсем достатъчно би било просто да сте учтива към нея и добра.
 
4. Критикува снахата пред сина си
 
Това е голям гаф, който може да ви изиграе лоша шега и да развалите завинаги отношенията със сина ви. Ако се възползвате от всеки случай когато те са скарани, да му натяквате за избора, вместо обективно да отсъдите кой прав, кой крив, знайте, че той няма да ви го прости. В момент на слабост споделя личните си проблеми, а вие жестоко се възползвате да критикувате другата жена в живота му. След като се сдобрят обаче, не се учудвайте, че изведнъж и двамата са охладнели към вас...
 
5. Предлага да помага с домакинската работа или с възпитанието на децата
 
За една жена няма по-неприятно нещо от конкуренция. Да предлагате помощ в типично женска работа, като готвене, чистене и възпитание на децата ще ви коства смъртоносен поглед и смразяващо мълчание, което е достатъчно красноречиво за нейното мнение по въпроса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
12
 
! Отговори
Ирина преди 11 години
Ще допълня още една точка :)6. Да настоява да и казват майко
37
1
 
4
 
! Отговори
мама преди 11 години
До МнениеНа Мама душичката златна...Тъй, тъй, да се доказва!Ама, ха!
36
3
 
14
 
! Отговори
Светла Кърчева- преди 11 години
Обичай снаха си,за да те обича сина ти!Аз обикнах моята снаха преди даже да я познавам.Работех в чужбина,когато синът ми ми поднесе новината,че има истинска жена до себе си и възнамерява да подправи любовта си с брак.Върнах се от странство,направихме много хубава сватба,както и каквото искаше снаха ми.Обръщахме се на име,защото знам,че е трудно да кажеш"мамо" на чужда жена,нали и аз съм минала по този път.Заминаха да живеят в София,появи се любовник,развод...Аз я обичах,и пак си я обичам!
35
6
 
4
 
! Отговори
От 36 - Мнение преди 11 години
До :)това направо е вицИма начин да се провери. Обикновено жената, която си е наумила да върже някой състоятелен младеж, започва да се представя за мила и добричка, но по-късно обикновено лъсва цялата истина. Добре е, че има адвокати, които оформят предбрачния договор т.е. да си иде така както е дошла без да ти вземе имотите и парите. След време човек показва същността си и като започне да се прави на голяма работа, а не дай си боже и да кръшка - тогава АУТ. Това имам предвид.
34
0
 
9
 
! Отговори
:)това направо е виц преди 11 години
36-ти-" Първо трябва да се докаже, за да я приемем в семейството." Може ли малко повечко информация за начините на това доказване?
33
3
 
6
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
"С ужас си мисля за момента, когато мога да остана на грижите на децата. Но все пак - каквото дойде." ?! Един съвет...прекален светец и Богу не е драг! За снахата-виновни родителите й, защото не си я учила ти, за синчето...той си е виновен, защото не те слуша! Не се искат забележки, скатавки и прибежка...а, нещо много просто-приемане и разбиране!
32
3
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Само че за разлика от свеки *** не се съзтезава с теб и не злослови за теб пред мъжът ти, роднините и приятелите, както и не те убива с поглед. Винаги се познава коя е *** и коя свекръвата.
31
1
 
9
 
! Отговори
ot 27 до 37 преди 11 години
Да- с повечето хора е така. Приятели са ти, докато изглеждаш добре, отделяш им време, прекарваш приятно стях, но когато изпаднеш в беда- ече ги няма. Малко са истинските хора и приятели.
30
7
 
21
 
! Отговори
osata преди 11 години
Ха, ха, хаааа! Развеселихте ме, признавам, прекрасни снахи, с вашите коментари за свекървите!Защо обаче не прочетох в нито един коментар за поведението на вашите майки? Та те правят същото, което и свекървите! И те се намесват в проблемите ви, и те идват на гости неканени, и те не одобряват зетьовете си! Логично е - те са ви майки и не виждате недостатъците.Именно поради това сте смешни. А като си помисля колко от вас разчитат на помощта на родителите, било то майка или свекърва.
29
25
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 11 години
Изобщо не съм съгласен. Особено с точка 4. Снахата т.е. съпругата ми е външен човек за семейството, никога един външен човек не може да замести родителите. Първо трябва да се докаже, за да я приемем в семейството. Може и да не сте съгласни, но времето показва дали избраницата ми заслужава доверие или е плява.
28
3
 
30
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Бъдеща свекърва съм, като със сигурност семейството на сина ми ще живее отделно от нас, защото имаме и второ жилище. Ами да ви кажа, не мога да си представя да се натреса нежелана на гости, както прави сега моята свекърва. Идва вкъщи все едно у тях си се прибира, изобщо не се съобразява дали ти е до гости в момента, дали си болен и ли здрав, добре ли с. Носи храна, при положение че същия ден съм сготвила и се сърди че не се изяжда.Младите отделно от старите - това е решението за здраво семейство
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моята тъща е най-добрата много бързо ми помогна да се разведа, за което нямах достатъчно "акъл". От тогава съм най-щастливия , а тя се хапе отзад.
26
5
 
23
 
! Отговори
М21 преди 11 години
Мдааааа....Да му мислят жените!За мен това са смешни въпроси!Понеже жена ми беше германка, майка ми не говори нито английски, нито немски и проблемът не съществуваша! А понеже бях и в чужбина тогава, та съвсем..Обаче аз си имах проблем с това същество и добре , че му бих шута навреме! Да ви кажа, че подобре е човек да се ожени за надуваема кукла, отколкото за германка..
25
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свекървата е най-големия враг на едно семейство-тя все дърпа чергата към нейното дете. А ако покаже и незаинтересованост към внуците - си е направо за стоене надалеч.
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МОЯТА все се състезаваше с мен, злословешде наляво и надясно зад гърба ми. В най-тежките моменти от живота ми се държеше резервирано и присмехулно. Е, мислех си, ще се оправи. Голяма грешка, защото такъв тип хора приемат добротата за слабост и не спират да злоупотребяват. Затова с такива хора се отнасям резервирано, докато не ДОКАЖАТ, че могат да имат друго ОТНОШЕНИЕ.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОФФФ ... ТАКАВА ТЪЩА И АЗ ИСКАМ, ДА НЕ ВОНИ НА ПРАСА И МАНДЖА.
22
5
 
12
 
! Отговори
Снаха преди 11 години
24, в живота всичко е движение и промяна. Дали ще е към по-добро или по-лошо, зависи от теб, не от друг /дали свекърва или снаха, все тая/. Каквато е снахата като снаха, такава ще е и като свекърва или тъща.
21
7
 
9
 
! Отговори
She преди 11 години
Колкото и да са добри отношенията между снаха - свекърва в момента, в който се появи детето/внучето всички се променят до неузнаваемост. Особено ако живеят в непосредствена близост. Примери бол. Майката ревнува, свекървата се бърка, а ако пък и се наложи да гледа внуче ела да видиш..
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и двете дядо боже и двете
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снахата на снимката е много арна!