Знаците, че ще имате зла свекърва

Как да разберете още в началото на връзката какво "зло" ви чака
14 ное 2013 22:24, Мария Дуковска
17
Знаците, че ще имате зла свекърва
Снимка: Outnow.ch

Няма какво да се лъжем, майката на любимия ни мъж е изключително важно звено във взаимоотношенията ни. Това е така, защото освен, че мъжете по презумпция са близки с майките си (или поне повечето от тях), но и защото като негов родител, съвсем нормално е тя да присъства в живота му и да е свидетел, та дори участник в най-важните моменти от него.

Но как вие можете да разберете дали тя ще бъде на ваша страна, дали ще се разбирате и ще се уважавате, или напротив, ще бъде от типичните свекърви, заради които има създадени хиляди вицове и анекдоти – зла майка орлица. Дали „маминка“ ще ви приеме като свое дете в семейството си или ще ви обяви война още на прага, можете само да предполагате.
 
За да сте сигурни обаче, вглеждайте се в нейните думи и постъпки, те ще ви дадат сигнал каква свекърва ще имате. Това ще е и начин да се застраховате предварително срещу бъдещи разочарования от страна на партньора ви и на свекърва ви. Защото много жени си мислят, когато нещата в този „триъгълник“ не вървят, че когато се оженят, няма да е така, че всичко ще се нормализира. Но за съжаление, рядко се случва. По-често именно когато партньорът е прекалено близък с майката, а тя от своя страна не одобрява неговия избор за жена, проблемите в бъдеще само се задълбочават.
 
Ето някои от предупредителните знаци, че ще имате проблемна свекърва:
 
Не зачита границите
 
Вече живеете с партньора си заедно, но тя сякаш не разбира, че вие сте самостоятелни и продължава да идва когато си пожелае без да предупреди. Дава ви непрекъснато наставления как да водите домакинството си, разпорежда се с времето на сина си без да се съобразява дали двамата имате общи планове. Като цяло не зачита границите между вас и нея, а дори напротив, често ви дразни с присъствието и натрапващото си мнение.
Не й се давайте, а още сега й покажете, че вие сте жената в живота на сина й и тя трябва да се примири с това. Оставите ли я да ви досажда и да се меси, няма никога да излезете наглава, а ще става още по-лошо.
 
Партньорът ви слуша за всичко майка си и се допитва до нея
 
Това е може би най-неприятното нещо – мъжът до вас да е послушно момченце, което изпълнява каквото мама му каже. Тук е спорен въпросът дали е проблемът в майката или в приятеля ви. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
крадецът вика преди 1 година
Синът й ми посягаше, детето се оплакваше че баща му ме удря. Явно милото искаше помощ от някой. А тя като чу как детето говори за синът й, започна да разпространява обратното: аз съм била побойника. Много много зла жена. Ако знаех,че такова нещо ще срещна някога - НИКОГА НИКОГА не бих се омъжила. НИКОГА! ГРОЗНИ И лоши хора.
22
1
 
1
 
! Отговори
защитаваше синът си преди 1 година
Човекът, за кого се омъжих ми посегна. Майк му бе в другата стая. Отидох при нея и я попитах: Не чуваш ли че викам за помощ, синът ти ми посяга. Думите й бяха: Заслужила си си. А ситуацията, за да ми посегне бе следната: лежа си аз, идва той и с цялата си тежест се стоварва върху мен. Започвам да губя въздух и се развиквам. А той като чува, че креща започва да ме налага. Бе най-ужасното нещо, което преживях. И после думите на злата жена: Заслужила си си. Мои близки НИКОГА НИКОГА така не биха п
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че обичам съпругът ми не означава, че обичам близките му. Никак не са ми приятни. Причината е, че видях в тях само лоши черти- егоизъм, ревност, подлост, манипулации, наглост, безочвечие, лицемерие. Ами с такива качества не мога да ги харесвам. Чужди са ми. И ме дразнят. Ако трябва да разруша брака си, но не искам тези чудовища да ми съсипват живота. Противни са ми.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не съм и влизала в домът й. Влизах, но за малко. А тя се влачи в моя, защото ходила при синът си, а не при мен. Обаче, бабо, синът ти не живее сам и може човекът с който живее да не му е привтно да е с теб под един покрив. Нито на жена му, нито на внуците. Като си имаш дом, в твоя дом можеш само да се разпореждаш, а не в чуждия. Нагла до безочие.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е ако някой не ти е близък, да не ти е приятно да ти навлиза в личното пространство. Все пак живеш със съпруг или съпруга. Не означава, че ако обичаш съпруга си или съпригата си, трябва д аобичаш и близките му /й. И е нормално, ако не ти допадат и не са добронамерени да не е приятно да ти нарушават границите. Наистина не разбирам какви са тези отношения? Когато някой не ти допада и е недобронамерен, по-добре или си тръгни или го изгони. Иначе е лошо, че психическото здраве.
18
0
 
5
 
! Отговори
по-зло преди 1 година
По-зло същество от майката на съпругът ми не познавам. Не зачита никакви граници, бърка се в отношенията ми, още малко ще се настани и в леглото. Не ми е близка, и с това отношение, никога няма да бъде. Близките ми ме обичат, а от нея не съм видяла някаква обич или поне човещина. Ами чужд човек ти е снахата, ок. Но като ти е чужда и не е възприемаш като товое дете, тогава поне зачитай някакви граници. Стой настрана и се дръж като чужд. На никой не му е приятно чужд човек да му навлиза в личното.
17
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 1 година
<Най-лошото е,че обикновено снахите смятат,че свекървите по презумпция са зли.Влезли веднъж в дома на съпруга си,първата им работа е да го отделят тотално от семейството му и да покажат,че сега те са на върха на пирамидата и само от тях зависи реда в къщата.>Май не разбираш, че между двама души няма място за трети човек. И както си написала, за някаква пирамида, личи ти отдалеч, че обичапш да се бъркаш в чужди гнезда. Каква пирамида бе *** жено. Става въпрос за обич и дом, който е МЕЖДУ Двама
16
1
 
10
 
! Отговори
да преди 10 години
Като цяло не зачита границите между вас и нея, а дори напротив, често ви дразни с присъствието и натрапващото си мнениеЧудовището държеше ключа от къщи и се разпореждаше кой да идва и да живее у нас. Разбира се нейните деца можеха да идват според нея колкото искат, а моите роднини, които ми отгледаха децата, трябваше да се махнат, когато Звярът идваше!Дразнела се, че обичам майка си и съм близка с нея! Ами как човек да е близък с властна и изискваща жена. Детето ми, внучето,изпитва страх от не
15
3
 
0
 
! Отговори
бен търпин преди 10 години
До 1111111Много си прав
14
1
 
14
 
! Отговори
1111111 преди 10 години
По цял свят хората искат да са самостоятелни само в *** ,ще слушаме мама цял живот,абе хора вие мнение нямате ли,желания нямате ли,преценка и чуства нямате ли??Особенно пък тези разведените майки какви савети дават може да падне човек,абе алоо ти ли ще спиш с този мъж или жена който е довел детето ти бе.Изключвам,алкохолици и насилници ако са доведени.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-лошото е,че обикновено снахите смятат,че свекървите по презумпция са зли.Влезли веднъж в дома на съпруга си,първата им работа е да го отделят тотално от семейството му и да покажат,че сега те са на върха на пирамидата и само от тях зависи реда в къщата.Доброто възпитание на снахи и свекърви е сигурна предпоставка за цивилизовани отношения.
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонмине преди 10 години
Смятам,че не винаги вината е в свекървата,а по-скоро в нейният син.Той е човекът ,който пръв трябва да сложи границата,от къде до къде е едното семейство и откъде до къде е другото.И може да ви прозвучи куриозно,но аз нямам роблеми със свекървата,проблемът е в синчето й,което не иска да порасне и всеки ден звъни на мама.
11
3
 
17
 
! Отговори
до Умразната свеки преди 10 години
Ами, ако сте отгледали егоистичен готованко, много вероятно е да получите снаха, която ще го учи на нещата на които не сте го научила - да бъде отговорен,самостоятелен,да се грижи за другите. А вие ще я възприемате като зла,нали? Ако е много зла, вие, като по-опитна и мъдра търпеливо я учете да бъде добра. Всъщност, всяко гърненце си намира похлупачето, няма какво да се лъжем.Но инаги может да намерите подход и да решите проблемите.Важното е да има желание да се споразумеете, а не да воювате.
10
3
 
26
 
! Отговори
999 преди 10 години
Да така е,аз съм го изживял това нещо и ни раздели мръсната гат,няма нищо по гадно от ш..ана злобна свекърва,момчета и момичета бягайте от такова нещо,тази жена ни съсипа любовта и дългогодишната връзка и всичко,няма борба с нея.Тя заплашваше,умираше,интриганстваше,а и не забравяйте,че е нечий родител абе УЖАС,то и от човека чийто родител е завис ама няма борба докато е жива.Мъжете май по-лесно бягаме ама жените не толкова лично мнение не искам да обиждам жените.
9
1
 
2
 
! Отговори
no name преди 10 години
OFF - някой знае ли от кой филм е снимката със Сандра Бълок в статията?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пише се ООООООмраза, неграмотници!!!!!
7
8
 
16
 
! Отговори
умразната свекърва преди 10 години
как да разберем , какви са знаците ,че ще имаме зла снаха . Все пак и това не е изключение !
6
13
 
18
 
! Отговори
гдх преди 10 години
АМИ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ТЪЩИТЕ СА ПО ДОБРИ И ЖЕНИТЕ СЛУШАТ МНОГО ПОВЕЧЕ МАЙКИТЕ СИ ОТ КОЛКОТО МЪЖЕТЕ,ТАКИВА СА ЖАЛКИ И НИСШИ СЪЗДАНИЯ.ЖЕНА КОЯТО СЛУША МАЙКА СИ Е ***.КАКТО И ТАКЪВ МЪЖ РАЗВАЛЯТЕ ЖИВОТА НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА ИЗВЕРГИ.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от зла свекърва можеш да се отървеш, но от зло правителство не можеш
4
1
 
44
 
! Отговори
До 3 от 2 преди 10 години
Има и добри свекърви, но има и такива, които заслужават ефективна присъда, например, да не се доближава до снахата на по-малко от 100 метра.