Парис Хилтън вбеси мюсюлманите в Саудитска Арабия

Новият й бутик в Мека бил подигравка с религията
22 ное 2012 17:15,
65
Парис Хилтън вбеси мюсюлманите в Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Парис Хилтън откри нов бутик в Саудитска Арабия. Но мюсюлманите там не са особено въодушевени от новината. Те смятат, че свещеното място е осквернено по този начин. В социалните мрежи арабите свободно показаха недоволството и гнева си, пише германският всекидневник "Die Welt".

31-годишната Парис Хилтън има милиони, но сметнала, че един дамски бутик в Мека ще бъде също голям успех. За мюсюлманите обаче това е кощунство. Според тях не би трябвало в най-свещеното място на исляма да се продават модерните дамски чанти и дизайнерски дрехи на светската личност.

При официалното откриване на бутика Парис Хилтън не се появила, защото не е мюсюлманка и според нея няма право да бъде на това свещено място. Затова тя съобщила в личния си профил в Тwitter:

„Обичам новия си красив бутик, който отвори врати в Мека в Саудитска Арабия. Това е петият ми бутик в страната и 42-ият в света. Горда съм, че марката ми се развива!“

Мюсюлманският онлайн протест

След нейното съобщение следват многобройни изблици в интернет от страна на разгневени мюсюлмани: „Недопустимо е такава жена като нея да отваря магазин тук! Исторически и религиозни места в Стария град се рушат, а тя отваря бутик в Мека Мол!“, коментират те.

Друг възмутен потребител пише: „Как може някой, който е известен с порно видео, да бъде толкова нагъл и да отвори магазин в най-свещения град, и то в близост до Великата джамия?!“

Проблемът се крие най-вече в това, че Парис Хилтън по-често се свързва със скандални новини, които не са характерни за жените от арабския свят. Консервативната Саудитска Арабия не иска в страната да има жена, която е известна с „либералните“ си тоалети и ролята си в любителско порно видео. В ислямския свят това е недопустимо.

Много хора от Запада също не приемат действието на Хилтън. Според тях това е крайно неуважение към света на другите, защото Парис се опитва да пробута модата си на жени, на които в арабския свят дори им е забранено да карат коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу джамиите . България на християните.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свещенна е единствено простотията им! Браво Хилтън . Исляма няма място сред цивилизацията.
52
5
 
3
 
! Отговори
айде сега да преди 11 години
До фми отговориш, къде в библията пише , че жените трябва да бъдат облечена, като Парис Хилтън и не трябва да бъде облечена както се обличат мюсюлманките?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази няма ли да направи някое ново клипче?
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами като са толкова религиозни и не харесват този тип облекло...магазина ще затвори и точка.
49
5
 
18
 
! Отговори
Кармен преди 11 години
Евала на Парис, девойката е решила да им покаже как се обличат хората в нормалните държави!!!!!
48
6
 
22
 
! Отговори
мими преди 11 години
дядовците ни дадоха живота си за освобождението от турско робство наличието на джамии в нашата страна е кощунство към тяхната кръв да се съборят джамиите
47
2
 
3
 
! Отговори
ДО 48 преди 11 години
И ТИ С ТЯХ ПЕДРЕ И ТИ!
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а има ли нещо което да не вбесява кривоглавците
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че забраната за жените да карат коли в С.А. беше премахната наскоро.
44
2
 
10
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Умрете ***!
43
3
 
3
 
! Отговори
Месия-Махди-жена преди 11 години
То, че съм Месия- ясно! Странното е, че и аз съм известна с порното си, а родът си е все този- Давид, Мохамед и аз! Разликата е, че си нямам бутик, приликата, че с Ричард сме си близки и Парисови, и аз. В Медина ще си открием общ- тъй или иначе споделяме една душа с грандиозните водачи... Да целунеш Каабата от мен! И чихуахуата!
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западна двойка ще лежи 3 месеца в затвор заради секс в такси в Дубай
41
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АкО жена от запада отиде в близкия изток ще трябва да следва традициите и да се забули, ако мюсюлманка е в нормална държава ще си ходи както си иска . Егати колко сме либерални с тези неандерталци
40
4
 
48
 
! Отговори
И ние мислим, преди 11 години
че е порно-изпълнение мъж да се дупи посред бял ден на улицата, но те го правят групово в центъра на градовете ни - по цяла Европа. Ако се възмутиш - тичат да се оплакват на правозащитни организации.Тогава, защо П.Хилтън да не продава чанти в един техен град?!Иначе,какво излиза? У нас *** си мислят, че имат особени привилегии - да им се угажда,а те да не се съобразяват с никого.Така и мюсюлманите си мислят,че след като са дошли да си изкарват хляба в Европа,не бива да се съобразяват с нас
39
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Консервативната Саудитска Арабия не иска в страната да има жена, която е известна с либералните си тоалети и ролята си в любителско порно видео. В ислямския свят това е недопустимо.ок , ама *** и да имаш много жени е добре дошло консервативна мюсюлманска страна . това е религи на животни !
38
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мястото на мюсюлманите е да са изолирани сами в клетка !
37
1
 
26
 
! Отговори
робърт де ниро преди 11 години
що се противите ,бе братя мюсюлмани ,кеф ти ибрик,кеф ти ризка ,всичко има в магазина ,кинти да имате само
36
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ислямът е религия, изостанала в развитието си. Както и ислямските страни. Същото, което е била Европа и християнството през 15-16 век. Просто мюсулманите ползват благата на 21 век, а живеят в 15-ти.
35
4
 
15
 
! Отговори
morskia преди 11 години
muslitata sa goliam maimtap.dano dojiveia da gi vidia zatanali v dogmite si.da jiveiat alternativnite iztochnici na energia.petrola pee veche lebedovata si pesen.amin