Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!

Актрисата завела дело за обидни шеги в ефир
Обновена: 17 авг 2020 09:45 | 17 авг 2020 09:17, Александър Попов
284
Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!
Снимка: БГНЕС

Актрисата Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов, след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка. На втора инстанция актрисата загуби делото, но с особено мнение, след което окончателно печели във ВКС.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав - бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", написа Тенекеджиева.

Парите тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
9
 
! Отговори
do 201 преди 3 години
не са бе, мутри като него са, с държава, кое не е ясно.
174
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави правилно ти е казал - 5г минимум ядове и нерви, много пари и накрая не се знае. И много лесно така от чужбина да съдиш, с чии пари не знаем, вероятно от фондацията,което е нарушение.Що не кажеш другарко, ние обикновените хора как да съдим тоя и оня без пари и без гръб. Сега улучи че мутрата гледа да разкара Слави заради партията му и с личната му прокуратура лесно да накара съда да вземе "правилното" решение.Да те видим ако посегнеш на боков другар как ще спечелиш!
173
27
 
12
 
! Отговори
,,, преди 3 години
И по хубава стана ли?! Грозна, неможеща, еврейка, забравена от Бога...
172
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всяко частно лице може да съди когото си иска,закона го позволява.И едни ще спечелят, други ще загубят - нормално.Ама си трае че именно герберастката мафия не позволява на частно лице да съди държава и бизнеси - скъпо, дълго и с несигурен изход, колко могат да си го позволят в БГ? Не казва че спечели сега след като Слави има партия срещу герб ,а мутрата държи прокуратурата и съд и решават според както той им каже.Така че чисто политическо решение. Що не се пробва срещу приятел на Борисов?
171
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой Джорч в обръснат варионат.
170
16
 
7
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
Лойко колко съд го чака, свят ще му се завие.
169
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи чалгаря вече е осъден, но иначе се гласи да ни управлява
168
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО ДЕСИ, НАТРИ НОСА НА ТОЗИ ГРУБ И ЗЛОБЕН НАРЦИС!
167
5
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Абе 187:Работи на щат към Народният театър "Иван Вазов",отдела за възрастни-ХХL,след полунощ?!?
166
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави този изкуфял дядка много трябва да плаща.Цялата му кариера е да пародира политици и известни хора ,а българина да се радва.Започна с Т. Живков в "Ку-ку"и до сега.Другия му номер е да прави зверска физиономия и заплашителна поза,но го видяхме пред Борисов -пародия.
165
2
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Дали Минев и оная двуцевка Марияна Попова ми обясняваха във ФБ как трябва да им плащам за творчеството ?!?! Ама аз не ги излъчвам, не знам кои са, и се намеси Богдан Томов, че трябва да се плаща за творци ?!?! лъчиш, не лъчиш по радиото, те имали привилегии ?! Като тази.
164
21
 
17
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тая женица работи ли въобще?От къде пари за делата?
163
17
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
А бе тая коя е?
162
22
 
14
 
! Отговори
kJh преди 3 години
Ако съда можеше да те направи и по-убава, грешка нямаше да има ама не може. Като крак от пейка по времето на соца си в профил.
161
13
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Данъци бе, колко данъци е платила тази жена в България? Една сума е въпроса. После ще смятаме на Трифонов!
160
7
 
27
 
! Отговори
Зъл и грозен преди 3 години
Никой не му е дал правото да се изживява като морален съдник и съдия на конкурс за красота и затова ще плаща 20 бона :))))))
159
13
 
11
 
! Отговори
Метъл-чалгар преди 3 години
Значи, Трифонов е плащал зловещи данъци в България. Каквото укрил - халал да са му. Всеки от нас крие, с изключение на държавните тътразулници. Тая колко данък е платила? Здравните и осигуровки светят в червено бе! Проверете
158
2
 
17
 
! Отговори
Славчо фалира преди 3 години
също,затова и се напИнЯ за политиката,да краде ''законно".
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЪъъъъНова бардак тв и Босфор тв не пускат такива филми.Тях си ги влече анадола....А Славчо понеже "плаща"данъци от офшорките.
156
2
 
1
 
! Отговори
Готие фалира преди 3 години
Ако 176 не го знае все пак.