Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!

Актрисата завела дело за обидни шеги в ефир
Обновена: 17 авг 2020 09:45 | 17 авг 2020 09:17, Александър Попов
284
Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!
Снимка: БГНЕС

Актрисата Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов, след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка. На втора инстанция актрисата загуби делото, но с особено мнение, след което окончателно печели във ВКС.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав - бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", написа Тенекеджиева.

Парите тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деси Тенекеджиева е била 5 години лице на Готие,а учиндолеца е само лице на чалгарарията и такъв ще си остане.
154
10
 
14
 
! Отговори
Ъъъъ преди 3 години
"Играе главната роля във филма на Ермано Олми за Мария Медичи! Филмът е отличен с 9 награди Давид ди Донатело и е номиниран за Златната Палма в Кан!" ?!?! А стига бе!!! Получих отговор къде е играла тази за 50 години кариера. И остава въпроса, кой пък е чувал за този филм? Не бе, поне още един? И все пак, колко данъци е платила в България?
153
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая *** сега очаква да и ръкопляскаме ли. Не знам за какво са се съдили, но това си е техен проблем, а не обществен.
152
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 години !!! Това се казва правосъдна система. Лошото е, че хората, които се борят за по-добра система, са същите, които се възползват от нея. Слави Трифонов е само един пример за това.
151
8
 
24
 
! Отговори
чалгата слави преди 3 години
До ЪъъПрез 2010 г. е единствената българска актриса с главна роля във филм в главната селекция на Кан! Играе главната роля във филма на Ермано Олми за Мария Медичи! Филмът е отличен с 9 награди Давид ди Донатело и е номиниран за Златната Палма в Кан!
150
14
 
8
 
! Отговори
Смях преди 3 години
До Див ПетелТи май не си гледал Слави последните 100г. Половината му шоу е бъзици за Слави и дори на лични теми.Слави не може да преглътне кафявата преса,която не се бъзика с него,а ЛЪЖЕ!Очевидно не можете да направите разлика,но това е образователен проблем,не съдебен.Тенекеджиева и другите търсещи известност,трябва да свикнат,че монетата има две страни.Май не сте чували за РОСТИНГ шоутата на запад!
149
8
 
38
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Осъдила го е щото се е подигравал с дългия и нос и то в национален ефир, затова.Добре го е осъдила. Той обича с всички да се подиграва, но когато някой направи нещо подобно с него и не може да преглътне даже, най-дребната шега. Тесногръд чалгар.
148
14
 
9
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Как точно слави е засегнал Тенекеджиева?Що за глупости!Ако не искаш известност,ако не можеш да търпиш на шеги.....не влизай в шоубизнеса.Сигурно,затова не съм чувал нищо за Тенекеджиева от години.Може да отиде да изпее някоя песен със Слави.Той поне работи.
147
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе Славчо Чалгара имал предизборен рейтинг колкото Герб и БСП ?! Ако това е вярно, то този народ трябва да изчезне !
146
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЪъъНяма значение каква е, никой няма право да ползва ефира на национална медия за да се гаври и подиграва на вродените лицеви дефекти на друг и то системно.Щом може да се гаври, ще може и да плаща като поп. Нека му е за урок.
145
6
 
15
 
! Отговори
аз преди 3 години
До ВълчанЩе управлява само плиткоумници Слаби. Кой нормален ще гласува за тая тарамбука, само разни пиянки, чалга и ретро фенчета на този празнодумец...Срещу Тиквата голям го извади, храни го 10-15 години като управлява, ама като дойде в шоуто само режисирани въпросчета... После скачайте за слабчо да гласувате. ОСТАВКА!
144
4
 
17
 
! Отговори
Вълчан преди 3 години
И тоя субект иска да ни управлява?
143
6
 
16
 
! Отговори
фери преди 3 години
Браво Деси, достойнството е най-важното нещо. Ти си достоен човек и гражданин. А Слави е ***.
142
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се има предвид профила на типичния зрител на предаването на Трифонов, предложението "Ела и ме залей с чаша вода..." е покана към актрисата да гостува на предаването му и безплатно да му повдигне т.н. рейтинг.
141
14
 
5
 
! Отговори
Ъъъ преди 3 години
190 коментара и в нито в един /прегледах ги/, каква актриса е тази! Нито едно име на филм или театрална постановка в които е участвала. Един филм кажете, че да я видим бе.
140
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по- късно - толкова по- мръсно! Имаше една книга за отмъщението - "Ястие, сервирано студено".Браво Деси, така се прави!
139
2
 
10
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Поне да бяхте написали защо г ое съдила...
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 156Съдът 100% е осъдил учиндолския *** да заплати всичките и разходи за адвокатски хонорари до стотинка.
137
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Pepi"Браво, този плешивец си е помислил, че е над закона, но всеки си намира майстора."ВЪх малиии - голя майстор, голямо нещо. Мръхлата взела 1200 лева, след 5 години, явявала се 10 пъти в съдебната зала, сега дали е успяла и половината хонорар адвокатски да си възстанови.
136
17
 
5
 
! Отговори
Ко? Не! преди 3 години
И ако не ставаше дума за Трифонов, кой би бил чул за тая ??? Ама такива са ... ***. Дебнат и гледат да те изджаскат в подходящия момент. Нали не си мислите, че е случайно точно сега? Що не беге година преди това ? Или година след изборите? Не ги подценявайте ***. Душевните. То физически това трябва да си плаща много за го опъне някой.