"Оркестър Калуш" продаде трофея си от "Евровизия" за $900 000

Парите ще бъдат за украинската армия
30 май 2022 07:48, Александър Попов
45
"Оркестър Калуш" продаде трофея си от "Евровизия" за $900 000
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинската група "Оркестър Калуш", спечелила песенната надпревара "Евровизия" по-рано този месец, събра 900 000 долара за въоръжените сили на страната си, като продаде трофея си, предаде Ройтерс.

Групата спечели "Евровизия" със своята песен "Стефания". Вчера нейните членове продадоха кристалния микрофон, който получиха като награда. Това стана на търг във "Фейсбук" с участието на украинския телевизионен водещ Сергий Притула.   

Купувач на статуетката е украинската компания "Уайтбит", която има платформа за купуване и продаване на криптовалути, предаде ДПА.

Събраните средства ще бъдат използвани за купуването на военни дронове в помощ на украинските сили, които вече четвърти месец бранят страната си от руското нашествие. От началото на инвазията на 24 февруари загинаха хиляди цивилни, милиони украинци бяха принудени да напуснат домовете си и цели градове бяха изравнени със земята.

Вчера в Берлин на благотворителен концерт фронтменът на бандата Олег Псюк организира томбола за знаменитата си розова шапка идиотка. Всички събрани средства отново ще отидат за украинската армия.

"Оркестър Калуш" спечели 66-ото издание на "Евровизия" в Торино, след като стана категоричен победител във вота на публиката. Триумфът се възприема като демонстрация на солидарност с Украйна от страна на публиката в десетки страни. Русия бе изключена от тазгодишното издание на конкурса заради войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Оркестър Калуш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Qanon преди 1 година
оркестър "Кауш"
36
0
 
1
 
! Отговори
Кратко Уточнение.... преди 1 година
Вчера са били 900 хил долара платени в криптовалута .... днес са 600 хил.... а ако се мотккат още и не продават криптото с което са им платили за статуетката утре може да имат по-малко и от 200 хил ....
35
0
 
0
 
! Отговори
Изтъркан номер преди 1 година
Чалга за милиони по време на война, или милиони за избори след които власт, плячкосване и грабеж с власт след избори в територията България, наречена държава.Порно на третото хилядолетие.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не за украинците си дават парите, а за армията! За да умират още хора! А простите българи да издържат украинските хрантутници по морските и планинските курорти!
33
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
И капачки да събират все тая, ако не се договорят за примирие и западния район, където все пак някой говори измисления им мучащ език ще бъде превзет ;) !!!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джипсари сър.
31
0
 
3
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
До Анонимен 20 Разбира се че българина е неблагодарен.Това се видя и на изборите. И сега кво стана , та не ядооме , бе ? Ами такова стана...
30
7
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Браво ! Родолюбци.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Оркестър Калуш" спечели 66-ото издание на "Евровизия" в Торино, след като стана категоричен победител във вота на публиката.".................. Много категоричен, нЕма що - 5-6 държави протестираха остро, че гласовете им са фалшифицирани. Всъщност, на кой му дреме...
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пушки ли ще купят? Да убиват?
27
0
 
13
 
! Отговори
БРАВО! преди 1 година
Ето какво им е отношението. Продадоха подаръка. А можеше някой кадърен да е победител и да си цени трофея и да означава много за него.
26
0
 
18
 
! Отговори
Въпрос: преди 1 година
Защо просто компанията "Уайтбит" не дари сумата директно, а си правят ПР на гърба на човешкото страдание? И защо средствата не отидат за пострадалото цивилно население, а за армията? Сещам се подобна позьорска кампания у нас в България "С всяка покупка на НОВ СМАРТФОН ти ДАРЯВАШ 1 ЛЕВ за деца в неравностойно положение!" - Въпрос, а защо просто не се бръкна да дам 20 лева директно, все едно съм купил 20 смартфона? Виждате ли лицемерието? Корпорациите си правят реклама, а народа мре...
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж правят изкуство, дават парите за оръжие да се избиват хора, какви музиканти са, Бош лаф, фейк музиканти.
24
0
 
18
 
! Отговори
nikoi преди 1 година
Зеленски има един милиярд и двеста милиона в сметка в Коста РИКА.Четете и други новини ,не само българските!
23
0
 
21
 
! Отговори
КуКлус преди 1 година
Оня ден ме биха ....може ли да се явя на Евровизия и да я спечеля ?
22
0
 
13
 
! Отговори
Истински звезди преди 1 година
Ама имат търговски нюх, не може да им се отрече! Айде догодина пак награди, оскари и грамита!
21
0
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Скинари от Азов :)
20
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Нагласени псевдо конкурси да се имитира хамериканската джендърска простотия !!!Зеленски има над 100 милиона долара да помогне той на бежанците с парите си
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оркестър Gалош обраха Евровизия. Що цензурирате думата galo6 ???
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оркестър *** обраха Евровизия. С тези 900 000 долара какво ще купят?