От летище "София" отговориха на Наоми Кембъл

Съобщението е повод изказването ѝ, че е станала жертва на расова дискриминация
Обновена: 13 юни 2022 13:23 | 13 юни 2022 13:22, Йоана Цонева
99
От летище "София" отговориха на Наоми Кембъл
Снимка: БГНЕС

"Във връзка с множеството получени запитвания, по повод информация за проверка на г-жа Наоми Кембъл при пристигането й на Летище София, Ви информираме, че е бил проверен багажът на г-жа Кембъл  и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. Няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител", съобщиха официално от Агенция "Митници".

Съобщениете е по повод информацията, че Наоми Кембъл останала истински огорчена след посещение в София. Според нея тя е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари, съобщиха британски медии.

На 19 май Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Топ моделът е спряна от униформените, които подложили нея и багажът й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Още по темата
Източници твърдят, че 52-годишната манекенка е била "много разстроена" от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа. "Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София", разказа пред "DailyMail" приятел на модела.

Персоналът на летище София не отговори на многократните искания за коментар, отбелязват от изданието. След публикацията обаче летищните власти заявиха, че съжаляват за преживяваната на Наоми Кембъл и правят проверка на случилото се.

"От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно", заявиха още представителите на аерогарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
6
 
! Отговори
Мимокмок преди 1 година
А,щото па е Наоми,требва да я пуснат да мине!!!!!Какво като е черна,нема само нас ,белите да ни еб.ват по границите!!!!!!!
57
2
 
5
 
! Отговори
емо преди 1 година
проверена е,защото има регистрации за притежание на марихуана!мамуна!
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези чер илки за какви се мислят, тази да не е богопомазана, аре да бега у лево!!!
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мисля, че проверката е била защото е топ модел и българските мъже са видяли "легална" възможност да я прегледат по-отблизо.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека направят проверка, и да наградят заслужено митничарите! Браво ! Няма разлика от обикновения пътник и някаква си там бяла или още по-лошо черна слива! Нищо лично!
53
0
 
6
 
! Отговори
преди 1 година
И аз като отида на летището в София ми проверяват багажа, само защото съм бяла! Р***систи!
52
1
 
9
 
! Отговори
Незнайна преди 1 година
Като е Наоми Кембъл та какво....като неиска проверка да си наеме частен самолет....или и е скъпо знае ли човек....явно надутото поведение и свикненито че като е някаква си му там моделка може да и даде привилегия да минава и на летищата с мазна усмивка сигурно се е подвела горката...би трябвало да разбере че е обикновен човек и като такъв е задължена да бъде третирана като всеки един обикновен пътник ...иначе като иска специално отношение да си наеме частен самолет .
51
5
 
20
 
! Отговори
Ацо преди 1 година
Ще си го преместя заради някаква сбръчкана синя слива....!
50
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Така е .. - Честно да ти кажа и аз да я видя тази на улицата, едва ли ще се сетя, че е Наоми Кембъл. Нищо чудно проверката да си е била абсолютно на случаен принцип. Все пак никой от нас не е длъжен да знае коя е Наоми Кембъл и да я разпознава по улиците, а дори и да я разпознаваме това не означава, че митничарят трябва да я пуска без проверка, защото била известна. Браво за проверката. Другия път пак, но по-сериозна проверка... и на гинеколог да я пратят да я провери хахаха
49
12
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Проверка на случаен принцип точно Наоми ли удари ? Айде де !
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На черното не можеш да кажеш бяло... :) ...
47
5
 
33
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
Американските чеpнилки са най-големите расисти. Всеки черен расист е способен да намери расизъм навсякъде където му е удобно. Служителят на летището обвинен в расизъм може да съди американската расистка за клевета.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият път претърсващият трябва да бръкне по-дълбоко. Тогава няма да се оплаква, а ще лети редовно до София хахаха
45
1
 
30
 
! Отговори
От опит ще кажа, че преди 1 година
Цветнокожите по света и у нас имат много силен комплекс за расова дискриминация спрямо тях във всички случаи, когато от тях се изисква да спазват закони и правила, а на тях не им отърва. Лично аз се притеснявам от тяхната агресия и нахалство. В бъдеще се вижда, че други раси ще бъдат дискриминирани от тях.
44
3
 
7
 
! Отговори
manwithnoname преди 1 година
Според мен се оплаква, щото не и харесало претърсването. Искала е 1 час пълна програма с всички екстри:)
43
3
 
23
 
! Отговори
Венци Манов преди 1 година
На мuзepнaтa нeгъpka взе да и изтича гаранционния срок и се опитва да се прави на интересна. Преди години четох как нейната икономка я съдеше за тормоз от вякакъв тип, защото не угаждала на капризите и. Спомням си, че я наказала без заплащане за месец, понеже отказала в 3 през ноща да и донесе пресни плодове. Мaймyнaтa си остава такава, дори да я кръстиш Наоми
42
1
 
14
 
! Отговори
УЖЪЗТ преди 1 година
И Наомито чак след 1 месец се сетила,че е била дискриминирана ??! Е пак добре, че не е след десет години, като Митутките ;)))))
41
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ой, и на мен ми е много стресиращо и разстройващо, когато ме спират всяка седмица от КАТ за проверка, ами не може повече така! После цяла нощ плача и съм сигурна, че е заради снежно бялата ми кожа! Не се живее с такава дискриминация, към кого да се обърна?
40
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като си бял и те претърсват няма расова дискриминация, егаси глупостите. Всеки ползва за щяло и нещяло "расова дискриминация", по тази логика тях никога не трябва да ги проверяват, така ли.
39
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно не и е приятно че може да и напипат наркотиците. И какво излиза, не може нейния багаж да го проверяват защото е черна ли? Някаква специална каста ли са маймуните в перуки?