Най-основната разлика между тези две вещества е, че маслото се извлича от животинска мазнина, докато маргаринът се извлича от хидрогенирани растителни масла. Маслото често е по-скъпо от маргарина и разликата във вкуса или текстурата между маслото и маргарина може да бъде много фина в зависимост от качеството на използваните марки.
Маслото се произвежда от мастната сметана на кравето мляко, въпреки че могат да се използват и други животински млека. Молекулите на мазнините обикновено се държат в суспензия в крема, но постоянното разбъркване в маслобивака кара мастните молекули да се придържат към себе си и в крайна сметка да изпадат от крема като гъста маса от масло. Солта често се добавя към суровото масло, но не е строго необходима. Може да откриете различни видове масла в т маркет брошура, от немски, английски, български или френски произход, на конкурентни цени за да ги сравните и сами да прецените.
Маслото се прави от животинска мазнина, а маргаринът е от хидрогенирани масла.
Маргаринът, от друга страна, е произведен хранителен продукт, създаден специално да бъде заместител на маслото през 1869 г. Ранните маргаринови продукти са използвали телешка мазнина като съставка, но повечето формули на маргарин се променят на растителни масла в началото на 20-ти век. Обикновено течното растително масло се втвърдява чрез процес, включващ мехурчета водороден газ, преминаващи през сместа. Резултатът е твърд заместител на маслото без холестерол и малко, ако изобщо има наситени мазнини. Маргаринът обаче съдържа полиненаситени и трансмастни киселини, които много здравни експерти смятат за нездравословни за хората поради склонността им да запушват артериите.
Маслото и маргаринът също се различават по срока на годност. Маслото трябва да се съхранява в хладилник, за да остане прясно. Маргаринът трябва да се съхранява в хладилник, за да поддържа твърдата си форма между употребите, но може да остане стабилен много по-дълго от маслото. И маслото, и маргаринът могат да се използват в рецепти, но маслото изглежда е изборът по подр збиране на професионалните готвачи, докато маргаринът е предпочитан от по-небрежните готвачи.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Великобритания понижава сметките за ток за бизнеса преди представянето на бюджета
Паричната и лихвената статистика ще са на фокус през седмицата
Основното AI приложение на Alibaba дебютира силно като конкурент на ChatGPT
Какво се обърка с климатичните преговори в Бразилия?
Петролът поскъпва след най-голямата седмична загуба от началото на октомври*
„Злосторница: Част 2” дебютира със 150 млн. долара в Северна Америка
Предсърдно мъждене: Симптоми, рискове и диета
Рецепта от тефтера на баба: Кекс с орехи и мед
Серия краш тестове разкриха предимствата и слабостите при колите
Страхотно: Прогрес за най-добрата ни тенисистка
Каква пенсия? Жиру отново го направи
Проблем за Ицо Янев: Лапеня е аут от ЦСКА
Резултати и класирания в НХЛ
Звярът се събуди! ЦСКА тупти с ДНК-то на великите "армейски" предци
Алекс Николов и Чивитанова пропиляха 4 мач бола и загубиха
Поверия за 24 ноември – Света Екатерина
Програмата на театър „София“ за декември
Седмична нумерологична прогноза за 24 – 30 ноември
Театър „София“ обещава коледни вълшебства с Ванилия и Пинокио
„Актьорът“ ще се бори за „Оскар“ догодина, а сега идва право при зрителите на Bulgaria ON AIR
Хитови заглавия с 25% отстъпка във Видеотеката на А1 ТВ по случай Черния петък
Снежана Апостолова: Все още няма постъпило искане от ОИК-Варна по делото Коцев
Предлагат нови мерки за пътна безопасност заради загиналите на пътя деца
Варненец се възмущава: Вижте състоянието на новоизградените шахти по време на дъжд
Метеорит е паднал край Синеморец? ВИДЕО
Васил Велев: Напрежението срещу Бюджет 2026 е голямо
Магнитни бури в периода 24 – 26 ноември
Съмненията остават: Известното и неизвестното за космическото тяло 3I/ATLAS
Изключителни темпове и мащаби на загуба на лед при ледника Хектория
От НАСА предупреждават: Големите американски градове потъват
Пилот на United Airlines: Самолетът бе ударен от космически отпадъци
Съществуването на НЛО „вече не е под въпрос“, твърди американски режисьор