Плотът няма за вграждане няма котлони или по-точно всяка точка по него се превръща в котлон, когато сложите върху него готварски съд.
Революционната технология позволява всеки тиган или тенджера с диаметър от 125 до 210 мм да бъде поставена върху разграфения на четири керамичен плот и да се нагрява равномерно независимо къде е разположена.
Единственото, което трябва да се следите, е дали съдът за готвене се допира поне малко върху която и да е от разграфените площи.
Плотът под него ще се загрее абсолютно равномерно, независимо от големината и формата на съда, дори да е поставен така, че дъното му да се допира до повече от една от обозначените площи.
Индукционната технология е измислена през 80-те години и представлява високочестотен генератор и намотка под керамичния плот, които създават магнитно поле. Когато чугунен тиган се постави върху това поле, то индуцира ток в метала и по този начин тиганът се загрява.
Едно от най-големите преимущества на подобен метод за готвене е безопасността, тъй като няма открит пламък или остатъчна топлина. Дори когато е включен, керамичният плот е студен, ако върху него няма поставен съд. Важно е да добавим и минималните загуби на енергия, което означава по-висока ефективност и по-голяма икономичност.
Плотът е с широчина 70 см, а неръждаемата му стоманена рамка стои добре във всеки кухненски дизайн - от най-модерния до по-класическия.
Цената на „печката без котлони“ е от 800 до 1 000 лева.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.