IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec Megavselena.bg
BGONAIR Live

Как да разпознаем хубавия козунак?


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

41
homemade
преди 14 години
Харесвам 21 Не харесвам 0
Няма спор-в домашния козунак е истината!Мммммм,колко е вкусен...Задължително с много бадеми и стафиди.Може и с плънка от какао и орехи.Да ви е сладко!:)
отговор Сигнализирай
40
Manuelle
преди 14 години
Харесвам 13 Не харесвам 0
Някой ще обясни ли какъв е този термин "фрукти"? Не му ли викаме плодове, или това е друго?Сладко поднесени обяснения, но не знам кой ще ви даде да пробвате козунака как е като плътност и дали е "на конци" (така става заради глутена). Забелязала съм, че малките местни фирми вадят по-добра продукция, защото повече спазват "истинските" рецепти. Забравете за Pain D'Or-и и прочее. Иначе си иска мноооого месене и блъскане, съгласете се, че не всеки има време.
отговор Сигнализирай
39
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 28 Не харесвам 1
Масово на козунаците се слага изкуствен аромат на лимон, което е отвратително, Има вкус на препарат за миене на чинии, ега ти. Смотани производители, да фалирате дано!!
отговор Сигнализирай
38
Анонимен
преди 14 години
Харесвам 20 Не харесвам 1
Mного тъпо обяснение и напътствие.Ще купя аз козунака,ще го занеса у дома и започвам пробите....И кво прайм ако не отговаря на качество?Ами купуваме до откат....А за ароматите--да бе да,има настърган лимон,има стафиди,има готини яйца,няма набухватели....да бе да
отговор Сигнализирай
37
Узунов
преди 14 години
Харесвам 17 Не харесвам 1
За съжаление и козунаците ги удари българският преход.Не са като преди!!
отговор Сигнализирай
36
OMG
преди 14 години
Харесвам 5 Не харесвам 7
Абе вие нормални ли сте,вие не сте ли новинарски сайт,кви са тиа простотий козунаци,кифли,баници т.н. айде малко по сериозно или няма новини по света та се налага да поизмислите някоя,дано уцелите хубави козунаци..ОМГ
отговор Сигнализирай
35
БМ_21
преди 14 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
Марианке, що бе джанъм не предупредиш хората за най-голямата измама с козунаците! Вместо яйца в тестото се влагат бои за да се придобие характерния жълтеникъв цвят, разбира се този "козунак" няма нищо общо с оригинала в действителност това си е един сладък, жълт хляб или в най-добрия случай може да го наречем голяма кифла! Така че отваряйте си очите да не ви пробутат боядисан в жълто сладък хляб!!!
отговор Сигнализирай
34
техноложка
преди 14 години
Харесвам 20 Не харесвам 1
Не се хабете да разпознавате нищо , всичко на пазара е химия, ароматите са искуствени, подсладителите също плюс набухватели, така наречения яйчен прах , но не мислете че е от яйца, това е химия плюс сухо мляко, за да трае 1 година и в него има много химия, накрая за да трае козунака в търг. мрежа минимум 1 месец се слагат няколко вида консерванти и оцветители последните 2 са най-коварни. Е брашното може и да е истинско.
отговор Сигнализирай
33
гладен
преди 14 години
Харесвам 15 Не харесвам 0
Златиста коричка, лек, мирис на лимон...Стига тормоз !Гладен съм !!!
отговор Сигнализирай
32
Мими
преди 14 години
Харесвам 11 Не харесвам 1
Другото невярно твърдение е че козунаците са леки, точно обратното. От тежко плътно тесто няма как да се получат ефирни пандишпанени козунаци освен ако не са с много набухвател и подобрител за въздух в тестото и естествено с намален грамаж на мазнината. С доза 200гр мазнина на килограм брашно , няма как истинския козунак да тежи като пакет целувки. Впрочем фирмите се оправдават в момента за сладките хлябове, които ни продават.
отговор Сигнализирай
Новини