Витамин А е много полезен и важен за процесите в организма. Той играе ключова роля за подсилването на имунитета, а е добър и за репродуктивността, здравето на кожата, зрението, растежа и развитието. Ето и кои са храните, източници на витамин А, според "MedicalNewsToday".
Говежди черен дроб
Животинските черни дробове са сред най-добрите източници на витамин А. Около 80 грама пържен на тиган годежди черен дроб съдържа 444% процента от препоръчителната дневна доза витамин А. Дробът е богат и на протеини, витамини В2 и В12, желязо, фолиева киселина.
Сладки картофи
Един картоф, варен с обелката, ви осигурява 561% от нужната дневна доза витамин А. В този зеленчук витаминът е във формата на бета-каротин. Бета-каротинът пази от рак на простатата и рак на дебелото черво. Сладките картофи са нискокалорични и полезни - съдържат още витамин С, витамин В6, фибри, калий.