Отложиха края на света чак за 2036?

Тогава астероидът Апофис щял да се разбие на Земята
2 яну 2010 08:11,
128
Отложиха края на света чак за 2036?
Снимка: 99942-apophis.com

Краят на света няма да е през 2012 г., а цели 24 години по-късно, твърдят руски учени, цитирани от РИА "Новости".

Апокалипсисът щял да дойде, след като голям астероид се разбие в Земята.

Учените се страхуват, че астероидът Апофис с диаметър 350 метра ще навлезе в атмосферата и при сблъсъка си със земната повърхност ще направи пустиня територия с големината на цяла Франция.

"По-добре да се похарчат няколко милиона долара за система за ранно предупреждение за планетарни катастрофи, отколкото да допуснем от неведение да загинат хиляди хора", твърди Анатоли Перминов, шеф на руската космическа агенция.

По думите му Апофис може да мине на 30 000 км от Земята през 2029 г. и седем години по-късно да предизвика катастрофа с гигантски размери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
данов преди 14 години
До тогава Америка няма да я има /по книгата на друг руснак / така ,че ще бъдем спасявани от " Великая Рус " . Пише ли руски учен нещо, разбирай КГБ ченге, търси причината за това.Та замислете се само защо, най-богатата на природни ресурси държава в света е една от най- бедните нации.И такава държава ще дава акъл как да с спаси човечеството?!?
11
0
 
0
 
! Отговори
did преди 14 години
Аман от тия учени! Никакво планиране не може човек да направи. Тамън мислех да взема малко кредити и като си затрие земята 2012 никой да не ме търси. Сега ще трябва да чакам още 30 години. Айде разберете се вече, че и ние живот да видим малко
10
0
 
0
 
! Отговори
да да преди 14 години
Абе що не мине астероид,които да претопи *** ?Ако това се случи,не го отклоняваите моля,насочете го насам!
9
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
До номер 3: Всичко не можем да спасим.В подземието се разрешава да вземемсаксия по избор(аз ще взема с люти чушки),котката който има,да лови мишки и най-много.....тъщата.Албанците трябва да са спокойни;тунелите и бункеритеим са готови от време....оно;предвидливи хора.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шансът това да стане е 50:50...или ше стане или нема а стане
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Производителите на ваксини направиха милиардите с разните животински гриповеСега малко космическата промишленост да позасилим...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Изтеглете си отнякъде филма The Universe, това не са го окрили Руски учени. Шанса това да стане е 1:45 000. Има и проект за отклоняване на Апофис.
5
0
 
0
 
! Отговори
отвратен преди 14 години
Престанете с глупостите на някой скапан астролог или астроном, или на екозащитници-мозъчни инвалиди, дето защитават не природата, а да си напълнят касичката, обслужвайки нечии интереси.
4
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
АМАН!!! аман от глупости, нали уж беше 2012 края? преди това беше 2008 там пак някакъв астероид щеше да се блъсне? като стане 2030 ще кажат ами то края ще е 3000 сигурно и правят пари и филми!
3
0
 
0
 
! Отговори
3 преди 14 години
Ама не можеш да преместиш всички растения и животни също,нали? Значи сме умрели,защото зависим на 100% от тях.И въпреки това не вярвам,защото такова "събитие" не е само "новина за 1 ден" както сега.
2
0
 
0
 
! Отговори
онец преди 14 години
или излитане..
1
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Те така са изчезнали и.....динозаврите,тежащи тонове.Колко му е на някоеастероидче,да предизвика ударна вълна и затрие бедните ....хорица.Окопаване,окопавяне и....тунели,това му е майката.