Формулата на любовта: Умната + дебел, ама богат

Такива черти като чувство за хумор и добрина са маловажни
Обновена: 31 окт 2011 11:04 | 12 окт 2011 07:07,
99
Формулата на любовта: Умната +  дебел, ама богат
Снимка: Reuters

Умните жени не ги привлича външността на партньора им, а състоянието на сметката му, сочи проучване на специалисти от колумбийския университет.

Учените съставили математическа формула, която позволява да се изчисли в каква степен жените и мъжете са готови да направят компромис, ако се отчита дебелината на портфейла, съобщи News.com.au.

Според икономиста Пиер-Андре Чиаппори самотните хора, търсещи половинки, избират другия, опирайки се на два основни момента – физическата и социално-икономическата привлекателност.

Такива черти като чувство за хумор и добрина са по-маловажни и са оставени на заден план.

Данните от проучването сред 667 двойки показва, че и мъжете, и жените предпочитат стройни и богати хора. Мъжете, които не притежават привлекателна външност, могат да компенсират това с пари, а жените – с образование.

Така, за да си намери привлекателна партньорка, с всяко увеличение на Индекса на телесната маса с 10% мъжът трябва да повиши доходите си с 2%.

Излиза, че мъж с ръст 180 см и тегло 80 кг, получаващ 100 хил. долара годишно, трябва да спечели 2 хил. повече, в случай че качи 9 кг. и иска да има до себе си красива жена.

Ако пък жена с ръст 170 см и тегло 65 кг наддаде 3 кг, ще трябва да поучи още една година, за да е рамо до рамо с привлекателен мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: външностпари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Учените от колумбийския университет имат колумбийска хрема.
74
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди брака си имах връзка с богат мъж, който напуснах, за да се омъжа за човек без никакви пари (но с голямо чувство за хумор)), защото любовта е сляпа и не признава фактори, като пари и сигурност. Познайте какво стана след 7 годишен брак? Голямата любов ме напусна, а аз съм сама с дете и много сметки за плащане. Не съжалявам за нищо, водила съм се от сърцето си, но понякога ми се ще да бях програмирана по друг начин и да направя други избори. Парите са отговорност, някои не я понасят.
73
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е значи аз с моята заплата ако бях 7 метра висок можеше да си хвана нещо добро
72
6
 
8
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Достатъчна е взаимност и нищо повече!
71
5
 
12
 
! Отговори
v преди 12 години
Няма спор...тук не говоря за неща, които не зависят от нас, говоря за сила да се справиш с живота, Стив Джобс тази сила я е имал, за това е имал 8млрд. Иначе за сега няма сила, която да е преборила рака...Поклон пред Джобс!
70
3
 
15
 
! Отговори
72 преди 12 години
Силата е относително понятие, наскоро почина един умен, силен и много уважаван човек - Стив Джобс и ако трябва да сме точни и 8 милр. не му дадоха сили да се пребори с болестта си нали?
69
2
 
12
 
! Отговори
v преди 12 години
Дебелият портфейл означава, че си силен приятелю...колкото и на тъпите момченца, които нямат 5лв, да им се иска да не е така....и пак ти казвам изключи БГ и всико ще добие смисъл :)
68
2
 
4
 
! Отговори
от 68 до 69 преди 12 години
Ти прочете ли какво съм написал в последния ред на коментара си? Или просто така написа нещо за да не останеш по-назад. В случай че си го пропуснал ще ти го напиша отново:"И за теб ако да имаш дебел портфеил или да си к.р.а значи да си силен те съжалявам ."
67
7
 
40
 
! Отговори
Пълни глупости преди 12 години
Има една приказка - Като си толкова умен къде са ти парите. Умната жена не търси богаташ, тя търси "удобен" мъж, тя е умна може да изкарва пари и сама - така си гарантира независимост, никоя умна жена не иска до себеси някой дебел,но богат "мъжкар", който да й нарежда какво да прави, по-скоро търси емоционален отдушник, който да е чаровен, креативен, поне на половина умен колкото е тя, да осмисля емоционалното й съществуване. Глупавите жени търсят богаташи, понеже не могат да се справят сами.
66
1
 
13
 
! Отговори
v преди 12 години
Това, което си писал/а "Умните жени харесват дебели портфеили. Мъжете с големи сметки харесват умните жени." означава същото-силните търсят силни. След време може и да разбереш какво имам предвид ;) Просто в колумбийския университет не са питали БГ к*рвите, за това писах, че не важи за БГ :)
65
5
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Аз не видях никъде да пише "силните да търсят силни". Ти къде го видя? Смотано проучване за ***. То може в едно да си силен, а в другото да си слаб. Какво значи за теб "силен"? Може да си "силен" финансово,интелектуално,физически,морално и тнТова не значи че си "силен" и в другите области.А тази супер *** статия ни казва: "Умните жени харесват дебели портфеили. Мъжете с големи сметки харесват умните жени."И за теб ако да имаш дебел портфеил или да си к.р.а значи да си силен те съжалявам
64
3
 
19
 
! Отговори
новата Златка преди 12 години
Aз пък мисля да зарежа моя мъж, защото няма постоянна работа и май няма акъл да си намери такава. Какво като е хубавец с голяма...писалка, щом няма чекова книжка която да разписва
63
10
 
9
 
! Отговори
don huano преди 12 години
a osven tova za 50 leva oshte nito edna ne mi e otkazala
62
4
 
3
 
! Отговори
darvin преди 12 години
za sajelenie nekoi po bavno se orientirat,no kato padnesh ,kato se oparish edin ,dva pati ti idva akala,ako li ne ...darvin go e kazal ....nesposobnite zagivat i stavat hrana za po silniq
61
5
 
6
 
! Отговори
относно преди 12 години
Жените са за *****зи
60
2
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Това е вероятно щото и ти си необразована и непривлекателна.
59
3
 
14
 
! Отговори
v преди 12 години
За БГ това не важи. Тук има прекалено много мацки, които се дават за 5лв, и прекалено много мъже, които се възползват от това:)) Иначе звучи напълно нормално силните да търсят силни, което има предвид проучването:)
58
4
 
5
 
! Отговори
todor преди 12 години
prosto kato dve i dve ...ako nemash finansova stabilnost kade si tragnal,kvo o4akvash ,4e semeistvoto sas vazduh li she go hranish ,s gola liubov li
57
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Финансово симпатичен Финансово романтичен Финансово сексапиленкъде има килограми тука? няма килограми, статиата не вАжи :)
56
3
 
5
 
! Отговори
todor преди 12 години
ilati vijte zet mi ,zamati glavata na dashterqta ,napravi idno dite i sega si fanal liubovnica,as kat i razpravqh nide barza ,ne ma slusha.